Terugblik 2010

Flemish Christmas cribs ride cancelled

PUTTE (December 26, 2010)- The GCCC regret very much having to cancel Flemish Christmas cribs ride with a pink twist, which was scheduled for Tuesday, December 28th, 2010. The weather forecast was so bad, that we thaught it not a responsile thing to go ahead with this run. It was expected that the situation of the Belgian roads, as well as that of the Dutch ones, would be such that safe driving will not really be possible.

Not only the safety of the participants has forced us to take this decision, but also the fact that the financial consequences could be considerable if on Tuesday it would appear that many participants would be unable to attend. The restaurant will have made its purchases by then.

Of course we very much regret all this. But the preparations will not have been made in vain, in 2011 the run will take place with or without Christmas Cribs!

Kerststallenrit afgelast!
Weersverwachting op 26 december om 23:00 uur

PUTTE (26 dec. 2010) – Het bestuur van de GCCC heeft helaas het besluit moeten nemen om de 6e Kerststallenrit af te gelasten. Deze rit was gepland voor 28 december 2010.

De weersverwachting was dermate slecht dat het bestuur het niet verantwoord achtte de rit door te laten gaan. Waarschijnlijk was de situatie op de weg in België slecht, maar ook de Nederlandse wegen zouden naar verwachting niet echt veilig te berijden zijn.

(meer…)

Winterse editie GCCC-magazine klaar
GCCC-magazine 63

SON EN BREUGEL (10 dec. 2010) – De wintereditie van het GCCC-magazine is bezorgd bij onze leden.

In het 63e magazine vind je een prachtige uitneembare kalender met mooie stoere mannen en aantrekkelijke klassiekers. Ook een verslag van Warner en Gabriël over hun proefrit met een driesterren Mercedes. Verder aandacht voor de evenementen van de afgelopen maanden, waaronder een prachtige fotoreportage van de Rainbow Tour. Uiteraard een terugblik op de evenementen van dit jaar en wordt er vooruitgeblikt op de Eurotour van 2011.

Lees ook de tip van Rob. Hij bracht een bezoek aan de Wiesmann-fabriek in Dülmen. Tot slot een pakkend artikel over Pa’s Auto’s en een Lekker kerstlijf op pagina vijf.

GCCC zoekt details klassiekers in Louwman Museum
Klassiekers van GCCC-leden voor het Louwman Museum
Klassiekers GCCC-leden voor het Louwman Museum

WASSENAAR (21 nov. 2010) – Natuurlijk bezoeken we wel vaker een museum met de GCCC, maar dan meestal als onderdeel van de dag. Het Louwman Museum in Wassenaar verdient meer.

Daarom nam de GCCC haar leden op zondag 21 november mee naar het dit jaar geopende Nationaal Automobiel Museum in Wassenaar. Een roze Haagse vriendengroep die vaak met elkaar borrelt, sloot bij ons aan.

Specifieke details
Onze leden Erik en Paul hadden voor de 65 deelnemers een leuke fotopuzzel uitgezet door het museum wat er voor zorgde dat je zeer mooi tentoongestelde auto’s tot op elk detail kon bekijken.

Je kreeg op een A4’tje op alfabetische volgorde een lijst met klassiekers te zien, waarbij je de juiste foto moest zoeken die op twee andere pagina’s in kleur waren afgedrukt. Vervolgens moest je per foto er ook nog een specifiek detail van de auto erbij bij zoeken op een van de andere pagina’s.

(meer…)

Unieke Berliet uit 1904 pronkstuk op Rainbow Tour (video)

DIJON (10 okt. 2010) – Dominique Leherre van Ledorga organiseerde van 9 t/m 16 oktober de Rainbow Tour 2010. Van de 56 deelnemers kwamen er 27 vanuit de Lage Landen! Het was een bijzonder gayevenement, waarin de deelnemers gedurende een week lang met klassieker of youngtimer door de prachtige Franse streek Bourgogne toerden.

De oudste deelnemende auto was een prachtige Berliet Tourier 4 cilinder uit 1904, bereden door een team uit het Verenigd Koninkrijk.  Berliet auto’s werden vanaf 1894 geproduceerd in Frankrijk en de productie stopte in 1939. Daarna werden, tot aan de overname door Citroën in 1967, alleen vrachtwagens gebouwd.

Een clublid van de GCCG maakte een filmpje van de Berliet, maar je ziet ook gelijk de klassiekers van de andere deelnemers!(meer…)

Mooie herfstcontrasten tussen de Botlek en Den Briel
Mooie herfstrit door nieuw land op de Maasvlakte en oude dorpen erachter
Mooie herfstrit door nieuw land op de Maasvlakte en oude dorpen erachter

EUROPOORT (31 okt. 2010) – Een GCCC herfstrit nabij Rotterdam door de Botlek, Europoort en over de Maasvlakte klinkt kil en koel, maar was het niet! Zeker als je ziet dat achter een vrij technisch landschap een indrukwekkend mooi stukje pittoresk Nederland is te vinden.

Prima opkomst

GCCC-lid Paul had op 31 oktober deze mooie rit uitgezet in het gebied van de Europoort. En de opkomst was weer geweldig! Liefst 76 deelnemers, waarvan er 60 na afloop bleven eten bij hotel-restaurant De Beer.

Fotoreportages

We keken uit over Maasvlakte 2 waarvan de aanleg nu net in volle gang is. Een bizar en onmetelijk groots landschap, geheel door mensen bedacht en gemaakt. Wat er allemaal nog te wachten staat in dit gebied konden we bekijken in het bezoekerscentrum Futureland.

(meer…)

Gay Classic Car Group prominent in Practical Classics

LONDEN (4 nov. 2010) – Al bladerend door het septembernummer van Practical Classics kwamen we ineens onze Engelse vrienden van de Gay Classic Car Group tegen! Het is een erg mooi en lezenswaardig artikel geworden.

GCCC-magazine 62 op de deurmat

SON EN BREUGEL (4 okt. 2010) – GCCC-magazine nummer 62 is bij de leden op de deurmat gevallen.

Het nieuwe nummer staat met dank aan de leden weer bomvol met foto’s en verhalen. Uiteraard ontbreekt de populaire rubriek Pa’s Auto’s niet. In dit artikel staan deze keer Witte Duitsers centraal.

Verder het eerste verhaal uit een serie van drie over de ervaringen met het rijden in een gloedje-nieuwe Mercedes-Benz (dit naar aanleiding van de verloting bij de ALV in februari dit jaar); een blik achter de schermen bij de organisatie van een GCCC-evenement en een artikel over het belang van een deugdelijke taxatie. Tenslotte nog foto’s van diverse evenementen.

Ongeluk: Peugeot 403 aangereden

AYWAILLE (25 sept 2010) – Zaterdagavond rond 18.30 uur verloor een 28-jarige automobilist, woonachtig in de streek van Liège (Luik), de controle over zijn jeep Diahatsu met lege aanhangwagen. Hij kon de tegenligger, een bestuurder van een mintgroene Peugeot 403, niet meer ontwijken. De bestuurder van de jeep bekende 2 biertjes van te voren hebben gedronken.

(meer…)

Genieten in Burton EV1: duurzaamste sportwagen ooit

ARNHEM (21 sept 2010) – Autofabrikant Burton Car Company uit Zutphen en HAN Automotive bouwden gezamenlijk de duurzaamste sportwagen ooit: de Burton EV1. Dit model is een verbeterde versie van de ‘gewone’ Burton en het resultaat van 8 maanden samenwerking: een auto met open dak, geen motorgeluid en zero emission!

Duurzaamste sportwagen ooit: de Burton EV1
Duurzaamste sportwagen ooit: de Burton EV1

Geen uitstoot

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Burton EV1 stond het maken van de meest duurzame auto ooit voorop. De aandrijving van de auto is elektrisch. Er is dus geen CO2 uitstoot.

Het moderne batterypack met lange levensduur zorgt voor maximale energie. Een hergebruikt CV-chassis vormt de basis van het voertuig. Door al deze keuzes kan gesteld worden dat de Burton EV1 de meest duurzame auto is die ooit in Nederland werd gebouwd. De met de bouw opgedane kennis wordt direct toegepast in het HAN Automotive onderwijs.

Klassiekerrit door Betuwe van Flipje voelt nostalgisch

KERK AVEZAATH (19 sept 2010) – De najaarsrit van de GCCC met 76 deelnemers voerde dit maal door de Betuwe. Een schitterende rit door pittoreske dorpjes, nostalgisch Hollands landschap, uitgestrekte polders en mooie appel- en perenboomgaarden.

Zelfs Filpje was op borden te zien, alleen al om het oer-kindgevoel van de Betuwejam weer aan te wakkeren of terug te denken aan een jeugdig gevoel.

Fotoreportages

 • Foto’s van Marian
 • Camerawerk van Con en Koos
 • Beelden van Marchel en Paul
 • Kiekjes van Daniel en Mark
 • Fotopuzzel

  Hoewel de zon zich maar even liet zien, bleef het droog. Door de fotopuzzel ging je veel om je heen kijken en werd met de minuut de waardering voor de omgeving van Tiel mooier en intenser. Want we waren bijna vergeten hoe fantastisch je hier kunt rondtoeren in je oude of jonge klassieker! De organisatoren Marchel en Paul lieten ons zien dat er in dit stukje Nederland heel veel afwisselende (dijk)landschappen te ontdekken zijn. Uiteraard was ook tijd om een terrasje te bezoeken of te genieten van de meegebrachte picknick met kaas en wijn.
  (meer…)

  Gliding and Driving over and through Zuid-Beveland

  Jonge man in vliegenierspak

  In the Summer GCCC Drive of Sunday August 22, 2010 the province of Zealand played a central role, with a tremendous chance of taking part in a flight with a classic two seater glider!

  What made this trip so special?
  Zealand has a beautiful countryside with dykes and views, the trendy town of Goes, but also untouched villages like Kloethinge, Wilhelminadorp, Nisse en Overzande and ’s-Heer Abtskerke. A large part of the route was along typical Zealand dykes, right across the countryside.

  What special sights could be seen?
  Windmills and churches played an important role around the village of Borssele in the 15th century, a thing that can still be noticed today. The beautiful Geerteskerk in Kloethinge is one of those with a lot of history. In the village of Nisse we drive past the Reformed Church, and because it will be on a Sunday we noticed how quiet this place was, all because of people’s strict faith.

  Where and when did the flying and the driving start?
  We gathered early on Sunday morning at 10 o’clock at vliegveld ‘Zeeland Airport’ near the village of Lewedorp in Zuid-Beveland, halfway between Goes and Middelburg. From this early hour the flying started.

  In the afternoon (around 13.00 h.) the drive with our beautiful old and new timer cars started. You could choose to take part in both the flying and the drive, but you could also choose to take part in only the flying or only the drive.

  Zeeland Airport met oldtimers
  Zeeland Airport with oldtimers

  Why gliding?
  GCCC member Wilco is an experienced glider pilot and has his contacts in Zealand too. Because of him we could fly with classic two seater gliders above the Veerse Meer. You will know Wilco because of his nice NSU and Dafs.

  What are the conditions?
  Taking part is at your own risk, GCCC can not be held responsible in any way!

  Enthousiaste zweefvlieghebbers en toerrijders GCCC zoeven op Zuid-Beveland
  Tussenstop bij boerderij waar je verse zwarte bessensap kon kopen tijdens Zeeland-rit
  Tussenstop bij boerderij waar je verse zwarte bessensap kon kopen tijdens Zeeland-rit

  GOES (22 aug. 2010) – In de zomerse GCCC-rit van augustus ervoeren zweefvliegers en classic car toerrijders de gastvrijheid van het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland.  Onze leden Pieter-Onno en Wilco hadden alle voorbereidingen gedaan voor deze ontzettend leuke en gezellige clubdag.

  Beeldmateriaal van deze rit

  Zoevend en zwevend

  Van de 71 deelnemers aan de toerrit waren bijna 30 leden al vroeg uit de veren gegaan om in de ochtend een duurzame vlucht mee te maken in een klassiek tweezits-zweefvliegtuig! Locatie: op het vliegveld ‘Zeeland Airport’ nabij het dorp Lewedorp tussen Goes en Middelburg. GCCC-lid Robert was samen met Marchel echt in stijl aan komen vliegen. In een Saab vliegmachine! Deelnemers aan het zweefvliegen konden kiezen tussen helemaal open vliegen of vrijwel gesloten.

  Samen met een instructeur werden de meeste onervaren zweefvliegers met een klassieke Piper Cub vliegtuigje naar 500 meter in de lucht getrokken naar een hoogte van ongeveer 500 meter. Veel comfortabeler en leuker dan de gebruikelijke liermethode.

  Daarna liet de Piper Cub het touw los en werd je op eigen zweefkracht verder gevlogen: via duurzame energie van de wind. Wat een rust (geen motorgeronk) en ondertussen genieten van een schitterend vergezicht op het Veerse meer, de haven van Borselle. In de verte zag je duidelijk Vlissingen en Middelburg liggen.

  (meer…)

  Picknickrit met lekkere hapjes valt wederom in de smaak
  Picknicken achter het decor van young- en oldtimers op 18 juli 2010
  Picknicken achter het decor van young- en oldtimers op 18 juli 2010

  LEIDSCHENDAM (update 24-07) – Met 66 GCCC-leden en 9 intro’s was de picknick op het landgoed van onze leden Piet en Ernst wederom een groot succes. Iedereen had z’n best gedaan om lekkere hapjes en drankjes te verdelen onder elkaar.

  Het was prachtig picknickweer: veel zon, 24 graden en een droog weiland zonder koeien. Vooraf hadden de deelnemers vanuit Nieuwkoop vanaf restaurant Tijsterman al een mooie ontspannen en korte rit gereden door Het Groene Hart met haar vele pittoreske huisjes langs sloten en kanalen. Ook kon je het verschil tussen lage en wat hoger gelegen gebieden goed zien.

  Mercedesprijs

  De leden Warner en Gabriël verzilverden tijdens deze rit de door hen op de ALV gewonnen Mercedesprijs: dagje toeren in een gloednieuwe bolide van Mercedes, waarin uiteraard nog de klassieke lijnen van het beroemde Duitse automerk zit verweven. Warner: ‘Dat rijdt super-de-luxe. Ik hoef maar even een beetje richting een bermpje te rijden en hij begint al te piepen. Een fantastische ervaring!’

  (meer…)

  Picnic drive with many delicacies

  Picknicken op het landgoed in 2009LEIDSCHENDAM – In summer it has almost become a tradition that we have a picnic together at the beautiful estate of our GCCC-members Piet and Ernst, where we can enjoy finger licking delicacies in the form of food, but also beautiful classic cars!

  Where did the picnic drive start?
  Participants were expected to arrive at Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 114 in Nieuwkoop on July, 18th, 2010.

  What did the drive look like?
  A short drive, but one with many surprising roads and views. The drive ended at Piet and Ernst’s estate.

  What could be taken?
  Like in the previous years you could take your own table, chairs and home-produced food with you. All this could be used for the joint picnic in the meadow.

  Rijden of gereden worden in GCCC Magazine 61
  GCCC Magazine 61, zomer 2010
  GCCC Magazine 61

  SON EN BREUGEL (21 juni 2010) – Een kersvers GCCC Magazine lag dit weekend voor onze leden weer in de brievenbus. Hoofdredacteur Hans heeft uiterst z’n best gedaan om er een vrolijke zomerse editie van te maken en dat is gelukt! Hillarisch is het artikel over kleur bekennen: de gaycodes bij rijden of gereden worden.

  In het artikel worden twee soorten codes geïntroduceerd: links- danwel rechtsdragend en universele codes, allemaal keurig samengevat in een aantal tabellen. ‘Na het spel van spieden, jagen, en bemachtigen van de gedroomde auto, chauffeur of navigator komt het uiteindelijk tot de bijzit’.

  (meer…)

  Vrolijk wapperen met roze boa’s en regenboogvlaggetjes
  Zicht vanuit de uitkijktoren Fort Vechten
  Zicht vanuit de uitkijktoren Fort Vechten

  UTRECHT (20 juni 2010) – Rob en Marchel van de GCCC organiseerden een speciale roze rally samen met stichting De Overkant, verantwoordelijk voor het MidZomerGracht homocultuurfestival in Utrecht en Stichting KeiRoze, die o.a. de Roze Zaterdag in Amersfoort organiseren. Op klassieke auto’s wapperden enthousiast de bekende regenboogvlaggetjes en de roze boa’s lagen op de achterbanken. Een ludieke rit met bijna 40 deelnemers, ter afsluiting van het MidZomerGracht festival en de opening van de Roze Week in Amersfoort.

  De route voerde niet alleen door hartje Utrecht, maar ook door de schilderachtige straatjes van Amersfoort. Voor veel mensen een niet alledaagse stoet die met luid applaus werd begroet door vele lachende mensen op straat.

  Tussen de twee steden in reden we door een prachtig mooi natuurgebied in de omgeving van Zeist/Driebergen. Ondanks het relatief wat koude (slechts 13 graden) en veelal bewolkte weer met regenspetters, was het toch genieten van het natuurschoon onderweg.

  (meer…)

  Eurotour 2010: Vaartocht met de Freya (video)

  KIEL (22 mei 2010) – Tijdens de Eurotour van Queerlenker, waarbij ook GCCC-leden waren, bezochten we de beroemde havenstad Kiel. We stapten op de prachtige stoomboot Freya. Een schip met een bijzondere historie.

  In 1905 is de Freya in Nederland gebouwd en heeft vervolgens 26 jaar lang trouwe vaartdiensten verzorgd voor de toenmalige Koningin Wilhelmina. We genoten onder het genot van koffie, thee en gebak van al het moois wat we te zien kregen. De terugweg was een mooie landschappelijke route door Schleswig-Holstein: een stukje Zwitserland in het noorden van Duitsland. Bekijk de videoreportage.

  We zijn ook geattendeerd op een mooie cruising video van KoldingDenmark. Vanuit zijn Lincoln maakte hij een paar mooie opnames van classic cars die door het groene landschap van Schleswig-Holstein reden tijdens Eurotour 2010.

  (meer…)

  Eurotour 2010: Bezoek aan machinemuseum Kiel (video)

  NEUMÜNSTER – Door de pinksterdrukte en technische problemen met sommige klassiekers arriveerden een aantal GCCC-leden niet op tijd om aan te schuiven voor het openingsbuffet van Eurotour 2010. Daar had het personeel van het gastvrije hotel Best Western gelukkig rekening meegehouden, dus alles kwam op de pootjes terecht.

  Eurotour werd dit jaar georganiseerd door onze zusterclub Queerlenker in de personen van Roland en Horst. Ruim 110 deelnemers hadden zich aangemeld: veel Duitsers, Nederlanders, Engelsen en in mindere mate Fransen, Denen, Zweden, Noren, Spanjaarden en Amerikanen.

  De ochtendrit van de eerste tourdag op 22 mei ging naar een machinemuseum in Kiel. Dit museum wordt met hart en ziel door een paar enthousiaste mensen gerund. Ze stelden ons in de gelegenheid om een aantal oude machines in werking te zien, waaronder een technisch staaltje van de motor van een onderzeeboot. Bekijk de reportage die we maakten.

  Niet iedereen op tijd bij vrijdagbuffet Eurotour

  NEUMÜNSTER (21 mei 2010) – Door de pinksterdrukte op de Nederlandse en Duitse snelwegen was het voor een aantal deelnemers van de Eurotour 2010 een lange reis om aan te komen op plaats van bestemming, zo ook voor deelnemers uit GCCC-gelederen. Files, ongelukken en wegwerkzaamheden gooiden roet in het eten en tja, daar kunnen sommige classic cars niet zo goed tegen.

  Daardoor kreeg GCCC-voorzitter Dick bijvoorbeeld pech onderweg met zijn Fiat 850, die te warm liep.  Hij was samen op weg met zijn vriend en een aantal andere GCCC’ers, dus gelukkig was er mentale bijstand. Gelukkig deed de auto het na een tijdje weer, maar pas tegen middernacht kwamen ze aan in het Best Western hotel te Neumünster.

  Ondertussen waren toen vrijwel alle internationale deelnemers (ruim 100 man) al gearriveerd. Zij genoten van het weerzien van oude bekenden en ontdekten ook nieuwe gezichten. Om 20.00 uur kon de inwendige mens worden getrakteerd op een uitstekend viergangen buffet. De ritten van Eurotour beginnen op 22 mei al om 8.30 uur, dus de nachtrust is relatief kort.

  Lieve jongens en hun classic cars

  HILVERSUM (19 mei 2010) – Weet je het nog? Het homoprogramma van Jan Rot voor RTL5 uit 1995 heette ‘Lieve Jongens Allemaal’. Onze penningmeester vond op YouTube een erg leuk fragment terug van het onderdeel homo’s en hobby’s.

  Jan Rot nam een kijkje bij drie GCCC-leden: Jan Vliegenthart, Mike Schellekens (zij waren ook eventjes aanwezig bij de Groningse rit van 9 mei jl) en de in 1998 overleden Pierre Labouchere. Die laatste was een zeer markant lid van onze club, waardoor het filmpje extra waarde heeft om nog eens terug te zien. Ook zien we de mooie zilvergrijze Peugeot 403 van Pierre, de zwarte Panhard van Mike en de crêmekleurige Citroën DS en 2CV’tje van Jan.

  Tot slot ging Jan Rot nog langs bij een homokoor in Groningen.

  Vingers aflikken bij Meilenwerk Düsseldorf

  DÜSSELDORF (2 mei 2010) – Een groepje GCCC’ers heeft een weekendje meegemaakt met leden van onze Duitse zusterclub Queerlenker. Een van de onderdelen was een gratis bezoek aan Meilenwerk. Om onze vingers bij af te likken, zo mooi waren de klassiekers die daar glimmend en gepoetst voor het publiek te koop en tentoongesteld werden.

  Het gebouw van Meilenwerk was vroeger een opslag- en rangeerplaats voor treinen. Nu kun je er niet alleen vele bijzondere klassiekers bekijken; ook een aantal hedendaagse modellen staan hier uitgestald. Daarnaast zijn er voor de echte liefhebbers glazen garageboxen te huur, waar je als eigenaar je auto in een gecontroleerde omgeving veilig kunt wegzetten. Het is een leuk alternatief voor een dag of ochtend in Düsseldorf, als het weer niet meezit. Toevallig regende het toen ook buiten pijpestelen, dus dat kwam goed uit 🙂

  Verrassingsbezoek aan vorige eigenaar Peugeot 203

  OUDEHASKE (8 mei 2010) – Voordat de leden Aldrin en Erik naar het GCCC-weekend en Groningen reden, gingen ze onverwacht langs bij dhr. Van der Meulen in Oudehaske. Hij was 23 jaar geleden eigenaar van de toen nog zwarte Peugeot 203, maar verkocht hem aan Aldrin.  Het vrijwaringsbewijs zou nog nagestuurd worden, maar dat was sinds november 1987 niet meer gebeurd. Van uitstel kwam afstel. Daarom kwamen de heren alsnog op het idee om het bewijsje langs te brengen.

  Zeker voor hem als vorige eigenaar, maar ook voor zijn dochter en kleinzoon, was het een zeer aangename verrassing om de Peugeot 203 uit 1955 weer terug te zien. Wist je dat de Peugeot 203 helemaal in perfecte staat gebracht na een restauratieproject van 8 jaar? Toen heeft ze ook een mooie lichtblauwe kleur gekregen.

  In de schuur van dhr. Van der Meulen bleken nog meer juweeltjes van klassieke auto’s te staan, waarvan ook een aantal oude Peugeots! En voor Aldrin had dhr. Van der Meulen ook nog een aangename verrassing: hij gaf een hele oude Peugeot leeuwenkop cadeau, waarvoor heel veel dank!

  Ontspannen GCCC-rit op moederdag met rijtuigies

  MIDWOLDE (9 mei 2010) – GCCC-lid Freek organiseerde in het weekend van 8 en 9 mei een gezellige GCCC happening. Het evenement begon klein met 12 eters bij de BBQ van Jaap Stienstra op zaterdagavond. Op de dag van de GCCC-rit ‘Scheef bij elk bochie, oh wat een lekker tochie’ noteerden we 41 deelnemers.

  Foto’s kieken

  Moederdag
  Eén GCCC-lid kwam op het idee om zijn moeder (en vader) mee te nemen op de GCCC-rit in de provincie Groningen op 9 mei, moederdag. Een ander logeerde de avond van te voren bij zijn moeder in Leeuwarden. Anderen die nog hun moeder hebben, stuurden een sms-je, belden even of spraken af voor een andere moederdag. Maar ons oog viel meer op die mooie klassiekers, rijtuigen en wellicht ook mannelijk schoon die tijdens de rit te zien waren.

  Bloemboeketje
  Startpunt van de rit op 9 mei was gasterij Het Theehuis in Midwolde. Organisator Freek vertelde dat de rit wat anders dan andere keren is ingestoken. Iedere deelnemer had van de totaal 13 vragen er maar een aantal op papier staan. De rest van de vragen en antwoorden moest je verzamelen door mee te rijden met anderen, door goed te slijmen of door slim af te kijken. Daarnaast moest er een bloemboeketje worden geplukt. Veel vragen en opdrachten dus en dan moest je je route ook nog eens zelf uitvinden. Want op het routekaartje waren alleen een aantal aanwijzingen gegeven met nummers 1 t/m 5. Je moest eerst naar punt 1 rijden, dan naar punt 2, etcetera.

  Rijtuigmuseum
  Tegenover het theehuis konden we een middeleeuwse kerk bekijken waar het praalgraf van de van de borgheer van de borg Nienoord is te bezichtigen. Vervolgens kregen we speciale toestemming om met onze klassiekers voor het pand van het landgoed Nienoord te parkeren. Daar kregen we een rondleiding door het beroemde (inter)nationaal Rijtuigmuseum. Dit museum werkt samen met de Koninklijke Stallen, de Keizerlijke collectie in Wenen en het Koninklijk Museum in Lissabon. In een voormalige danszaal waren unieke en ongerestaureerde wandschilderingen te zien uit (vermoedelijk) de Baroktijd. Na een interessante rondleiding door het Rijtuigmuseum volgde een mooie middagrit door de natuur van de provincie Groningen en een stukje Drenthe met een bezoek aan de hunebedden in Steenbergen, de havezate Mensinge en een koren/oliemolen in Roderwolde.

  Jaap Stienstra
  Jaap Stienstra

  Jaap Stienstra
  Wist je dat één van de oprichters van dit Rijtuigmuseum drs. Jaap Stienstra was? Hij organiseerde een dag eerder voor de GCCC een prima verzorgde BBQ in Aduarderzijl waar hij woont. In 1958 nam hij met vijf andere rijtuigliefhebbers het initiatief om op Nienoord een nationale koetsenverzameling bijeen te brengen. Jaap Stienstra was in de provincie Groningen als rondreizend schooltandarts een begrip. Van jongs af aan is hij een barok levenskunstenaar. Maar liefst 52 jaar lang was hij voorzitter van de Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gerij, een grote groep liefhebbers van paarden en koetsen die gekostumeerd rondreed. Sinds zijn studietijd was hij actief in en voor het Groninger studentencorps Vindicat atque Polit. Via het dispuut Pragmaticum Illustre bevorderde hij het gebruik van koetsen in oude stijl. Jarenlang maakte hij deel uit van het bestuur van het Nationaal Rijtuigmuseum en de stichting Paard en Karos.  Stienstra verwierf de heerlijkheid Harssens en mag zich dus Heer van Harssens noemen, compleet met hofhouding zoals pluimgraven en andere adellijke titels. Voor zijn vele maatschappelijke verdiensten is hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Mag Mercedes SUV bij de GCCC?
  Leden Eric en Henk mochten ondertussen proefrijden in een splinternieuwe SUV van Mercedes, omdat Eric een van de winnaars was bij de visitekaartjestrekkerij op de ALV begin dit jaar. Onderweg konden we daarom antwoord geven op de vraag of deze moderne Mercedes SUV ook deel mag uitmaken van de GCCC.  Dat leverde heel veel verschillende reacties op. Eric Bruinsma heeft de reacties verzamelt en gaat hierover een artikel schrijven in het GCCC-magazine. Overigens nog de felicitaties aan Eric, want hij trakteerde tijdens de rit op verrukkelijke bonbons omdat hij op 9 mei de leeftijd van 65 bereikte. Hulde!

  GCCC’ers bij seizoensstart Queerlenker in Ruhrgebied

  WUPPERTAL (1 mei 2010) – Een 14-tal GCCC-leden deed mee aan de seizoensstart van zusterclub Queerlenker in Duitsland, een lekker voorjaarsweekendje ‘Tussen de Rijn en de Ruhr’ (30 april – 2 mei). De gastvrijheid van Queerlenker en het hotel Eskeshof was formidabel! We hebben ontdekt dat het Ruhrgebied ook hele mooie en vooral groene gebieden kent en ook veel cultuur te bieden heeft.

  De meeste leden van de GCCC waren al op Koninginnedag gearriveerd, zodat er ’s avonds gelijk lekker gegeten kon worden met de aanwezige Queerlenkers. Onze 1 mei-viering een dag later begon met een prachtige en zonnige route door een groengebied tussen Wuppertal en Oberhausen. Vervolgens bekeken we een staaltje industriecultuur: Gasometer in Oberhausen. Hier was een tentoonstelling over de sterrenhemel te bezichtigen en konden we bovenop het ronde industriegebouw genieten van een fantastisch uitzicht van de omgeving.

  In de middag bezochten we de sluis van Mülheim am Ruhr en gingen we met bijna 50 nichten gezellig bootje varen richting Essen Kettwig. Een ontspannen vaart waar we gezellig met elkaar konden bijkletsen en vriendschappen verstevigen. In de avond hebben een aantal deelnemers nog de Schwebebahn in Wuppertal bezocht.

  De zondag was een regenachtige dag, maar dat was niet erg. We waren op het gegeven moment lekker droog in het Düsseldorfse Meilenwerk; een soort opslagplaats van netjes uitgestalde klassieke auto’s met vele juweeltjes. Daar waren heel veel mooie klassiekers te zien. Het leek meer op een museum om je vingers bij af te likken. Het weekend werd afgesloten met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Zons, maar toen waren de meeste deelnemers al weer naar huis gereden vanwege het koude en regenachtige weer.

  Dank aan Marc en Ralf voor het uitstekend organiseerde weekend! Bis nächste mal!

  Video GCCC-rit Oldtimers paraat in Markiezaat

  HOOGERHEIDE (30 apr. 2010) – ‘Zoveel leuk beeldmateriaal dat het vaak moeilijk kiezen is’, zegt webredacteur Erik bij het maken van een videoreportage over de GCCC-rit ‘Houd je oldtimer paraat in het Markiezaat‘. Deze keer begint zijn reportage met een lekker up-tempo muziekje, gevolgd door de gezelligheid en gemoedelijke rust die de rit uitademde. De beelden zijn gemaakt met de mini-camera Flip MinoHD en bewerkt in Windows Moviemaker voor de speciale effecten.

  Vele klassiekers paraat in Markiezaat!

  Tellen bij de tank in Hoogerheide
  Tellen bij de tank in Hoogerheide

  Updated 30-04 HOOGERHEIDE (18 apr. 2010) – ‘Houd je oldtimer paraat in het Markiezaat’, luidde de rit van zondag 18 april. En dat hebben we geweten, wat er was een indrukwekkend rijdend automobielmuseum paraat van prachtige oldtimers, youngtimers en future classic cars. Met een opkomst om (weer) jaloers op te zijn: 86 deelnemers, waarvan er na afloop 55 bleven eten!

  Foto’s van deze rit

  Onze GCCC-leden Mark en Daniel (veel dank daarvoor heren!) hadden een natuurrijke klassiekerrit uitgezet door het West-Brabantse landschap. Onderweg waren 10 vragen te beantwoorden waarmee leuke prijsjes, zoals een roze autoreinigingsset waren te winnen. Alle winnaars: van harte!

  Genoeg pleisterplaatsen rondom Bergen op Zoom
  Genoeg pleisterplaatsen rondom Bergen op Zoom

  Wat is een Markiezaat?

  Een gebied dat bestuurd wordt door een markgraaf  of markies heet markgraafschap of markizaat (van het Franse marquisat). De rit was uitgezet in de omgeving van Bergen op Zoom, sinds 1553 een Markiezaat.

  Hoe zag de rit er samenvattend uit?

  De rit voerde door een zonnig en lenteachtig West Brabantse landschap over de hoge zandgronden van de Brabantse Wal. Bij het startpunt Orangerie Mattemburgh in Hoogerheide was het op het terras gelijk al gezellig met koffie en een flink stuk taart. De ontspannen tocht voerde vervolgens door polders, landerijen, bossen, dorpen, steden en langs de wallen. Het meest opvallende was de steilrand, een monument van aardkundige waarde. De steilrand slingerde van Ossendrecht langs Huijbergen, Hoogerheide en Woensdrecht.

  Laatste markies van Bergen op Zoom: Karel Philip Theodoor van Palts-Sulzbach (1728-1799)

  De lenterit voerde ook door Wouw, één van de oudste plaatsen in het land van Breda. Vroeger was Wouw een aanzienlijk Leen van het hertogdom Brabant (1287 – 1795).

  Ook toerden we langs het bosrijk gelegen plaatsje Wouwse Plantage, bekend als ‘Geraniumdorp’. Sinds 1986 kan elke dorpsbewoner 5 hanggeraniums van de gemeente krijgen voor het opsieren van de eigen huisgevel. Daarmee behoudt het dorp een ‘fatsoenlijk’ aanzicht.

  Tijdens de aanbevolen stops (pleisterplaatsen) was gelegenheid om bij te kletsen en/of te picknicken. Aan het einde van de rit werden de prijzen uitgereikt, waarbij het optellen van de getallen op een tank de meeste moeilijkheden opleverde. Het enige juiste antwoord was 196. Daarna kon worden aangeschoven voor een driegangendiner in Orangerie Mattemburgh.

  Foutje met roze lak: alle pink Fiat 500’s terug

  TURIJN (16 apr. 2010) – Fiat haalt alle roze Rosa-versies van de Fiat 500 terug en voorziet hun eigena(a)r(s)esses van een nieuw exemplaar. Er is iets mis met de lak.Dat meldt het vakblad Automotive.

  De roze lak kan op termijn onder invloed van UV–straling de glans verliezen. De importeur probeert via de dealers de kopers van de auto te achterhalen. De eersten zijn enige maanden geleden benaderd. Hoeveel auto’s er moeten worden omgeruild is niet duidelijk.

  QueerLenker en Motorboys herdachten ten dode opgeschreven automerken
  Rost in Peace was dit jaar het TechnoClassica thema
  Rost in Peace was dit jaar het TechnoClassica thema

  ESSEN (11 apr. 2010) – Ieder jaar is onze Duitse zusterclub QueerLenker present op TechnoClassica, de wereldberoemde old- en youngtimer beurs in het Duitse Essen. Deze keer stonden ze samen met een andere zusterclub van onze Oosterburen: de Motorboys.

  Rost in Peace?
  Omdat de laatste tijd zoveel automerken van het toneel zijn verdwenen, bedachten ze deze keer een toepasselijk thema voor hun stand: Rost in Peace. Ten dode opgeschreven automerken, maar dan wel in vrede weggeroest. Inclusief een lijkenwagen, doodskist en geraamten van mensen. Soort van spookhol? Nee, want echt angstaanjagend was het allemaal niet. Het was namelijk weer creatief en tot in de puntjes verzorgd!

  De stand trok veel belangstelling. Ook veel leuke reacties van gays die de beurs bezochten. In de wedstrijd om de beste stand zijn onze zusterclubs op de negende plaats geëindigd.

  Video GCCC-lenterit Burchten, Buitenplaatsen en Bastions

  LOOSDRECHT (21 mrt. 2010) – Bijna 90 deelnemers konden op de eerste lentedag van dit jaar genieten van een heerlijke zonnige voorjaarstocht van de GCCC langs drie B’s: Burchten, Buitenplaatsen en Bastions door o.a. Loosdrecht, Weesp en Loenen. Met een mooie mengeling van oldtimers, youngtimers en future classic cars.

  Daarnaast speciaal aandacht voor de nieuwste aanwinst van GCCC-lide Edwin: een groene Austin Healey. Bekijk de video!

  What did we do in 2010?
  • November 21: Visit to Louwman Car Museum
  • October  31: Ride along Maasvlakte from Rotterdam
  • September 19: Ride around Tiel/Gorinchem
  • August 22 : Glide and Drive in Zealand
  • July 18 : Picnic Ride in the Southern Holland starting and ending at Leidschendam
  • June 20 : Pink Ride from Utrecht to Amersfoort for gay rights and more tolerance
  • May 9 : Groningen Ride with visit to Nienoord Estate and the National Carriage Museum
  • April 18: Brabant Classic Ride: The Markiezaat Region around Bergen op Zoom
  • March 21: Spring Ride Castles and Citadels along River Vecht, Province of Utrecht
  • February 20: Annual General Meeting at Mercedes building, Utrecht


  

  International classic car group discovered northern France at 8th Happy Way
  Happy Way 2010 near Amiens
  Happy Way 2010 near Amiens

  AMIENS (April 6, 2010) – The 8th edition of the Happy Way at Easter was held in the northern region of France, the Somme near the city of Amiens. The general aim of the event remains having an interesting and entertaining weekend in a relaxing atmosphere, organised by Ledorga.

  Pictures Happy Way 2010

 • German Royal Kaiser photo report
  (password: HappyWay2010)
 • Dutch Queen photo report
 • French Presidential photo report
 • A rally with lots of beautiful classic cars, this time some twin look-a-likes: 2 goldcolored Citroën SM’s and 2 white Peugeot 304 cabriolets. Furthermore 3 Mercedes SL cabriolets and 5 Citroën DS’s. Also some very old classic cars from the marks Rolls Royce, Bentley and Peugeot.During this event the international participants were able to discover less conspicuous aspects of this quite charming part of France.

  • 44 from the Netherlands/GCCC
  • 23 from Great Brittain/GCCG
  • 22 from France/Ledorga
  • 15 from Germany/Queerlenker

  (meer…)

  Peugeot klassiekers in modern promofilmpje

  PARIJS (1 april 2010) – De nieuwste promotiefilm van Peugeot is toch wel een hele bijzondere. Succesvolle modellen uit het verleden gaan daarin naadloos over in de nieuwste creaties.

  De film past prima in de slogan Peugeot Motion & Emotion. Het sluit aan op eerdere opvallende reclames waarin het automerk met een knipoog naar haar verleden nieuwe modellen in de etalage zette. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch openen van het dak bij de Peugeot 601 Eclipse: een technisch staaltje dat weer terug kwam bij de Peugeot 206 cabriolet.

  Bekijk ook de nieuwere modellen van Peugeot: de RCZ en de BB1.

  Vrouwen winnaar lenterit langs Burchten, Buitenplaatsen en Bastions

  LOOSDRECHT (21 mrt. 2010) – Bijna 90 deelnemers konden op zondag 21 maart genieten van een heerlijke zonnige voorjaarstocht langs drie B’s: Burchten, Buitenplaatsen en Bastions. Een mooier begin van de lente konden we ons niet wensen.

  Fotoalbums van deze rit

  Sinds lange tijd ook weer vrolijke en gezellige vrouwen onder de deelnemers: met een opvallende lavendelkleurige 2CV Citroën Dyane uit 1978 en een witte Mazda MX5 Miata uit 1995! Deze vier nieuwe GCCC-leden gaven gelijk hun beste visitekaartje af: ze verzamelden de meeste punten bij het beantwoorden van de puzzelvragen van deze rit. Arlette, Els, Astrid en Hedwig; van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning!

  Waar ging de tocht langs?

  Onze GCCC-leden Luco en Wouter hadden een boeiende rit uitgezet door een typisch afwisselend Hollands landschap met veenafgravingen, plassen en de prachtig slingerende Hollandse Vecht.

  We toerden verder langs enkele stille getuigen van de eeuwenoude strijd tussen de graven van Holland en de bisschop van Utrecht. Onderweg zagen we ook fraai bewaard gebleven buitenhuizen van de rijke Amsterdamse en Utrechtse elite uit de 17e en 18e eeuw.

  (meer…)

  GCCC terugblik 2010

  21 november: Bezoek aan de automobielverzameling in Louwman Museum in Wassenaar met 65 deelnemers (waarvan ongeveer de helft na afloop bleef dineren bij Van der Valk Den Haag-Wassenaar).

  31 oktober: Herfstrit door Europoort, over de Maasvlakte en door Voorne en Den Briel. De rit is uitgezet door Paul (van die mooie klassieke BMW en Peugeot 304). Met een deelnameveld van 76 mensen, waarvan er 60 na afloop bleven eten bij hotel-restaurant De Beer.

  9 t/m 16 oktober: Van de 56 internationale deelnemers aan de Rainbow Tour 2010 in de Franse Bourgogne telden we liefst 27 GCCC-leden. Een prachtige week met strakblauwe hemel en zon. Lekker voor de cabriorijders! Alleen de laatste dag was koud en kil.

  19 september: GCCC-najaarsrit door de Betuwe met 76 deelnemers. Start- en eindpunt bij Brasserie NU in Kerk Avezaath, nabij Tiel. Heerlijke rit, georganiseerd door Marchel en Paul.

  22 augustus: Zwoevend over Zuid-Beveland. Zomerse uitwaairit met 71 deelnemers, waarvan 27 zweefvliegers en 50 na afloop bleven eten (BBQ op het overdekte terras van het restaurant van Airport Zeeland nabij Goes. Coproductie van de leden Pieter-Onno en Wilco.

  18 juli: Ritje door Groene Hart nabij Nieuwkoop en vervolgens picknicken achter het decor van klassieke auto’s op het landgoed van Piet en Ernst in Leidschendam. Deze zomerse picknickrit telde 75 deelnemers.

  20 juni: Samen met de organisatoren van het homoculturele festival MidZomerGracht in Utrecht en Stichting KeiRoze in Amersfoort een ludieke KeiRoze rally gereden voor meer homorechten en tollerantie. Start in Utrecht en eindpunt Amersfoort om de Roze week 2010 in te luiden. Bijna 40 deelnemers.

  8 mei: Groningse lenterit met o.a. bezoek aan landgoed Nienoord en het Nationaal Rijtuigmuseum. Opkomst: 41 deelnemers.

  18 april: Houd je oldtimer paraat in het Marikzaat vanuit Hoogerheide vlakbij Bergen op Zoom. georganiseerd door Daniel en Mark. Het was een heerlijke zonnige lentedag met 18 graden en 86 deelnemers. Daarvan bleven 55 na afloop eten in Orangerie Mattemburgh.

  2 t/m 5 april: Flinke opkomst vanuit de GCCC-gelederen voor de 8e Happy Way van Ledorga: 44 NL-deelnemers van de in totaal 104 man tellende internationale groep. Dit paasweekend was uitgezet nabij Amiens in Noord-Frankrijk.

  21 maart: Burchten, buitenplaatsen en bastions vanuit Loosdrecht. Zonnige lenterit die uitgezet was door de leden Wouter en Luco met 89 deelnemers, waarvan 53 eters bij het diner in bistro ’t Bruggetje.

  20 februari : Algemene Leden Vergadering bij Mercedes-Benz Nederland B.V. in Utrecht. Met ruim 50 aanwezigen. Dick nam het voorzitterstokje over van Hans die op zijn beurt nu eindredacteur is van het GCCC Magazine. Michael nam afscheid als bestuurslid.

  60e editie GCCC Magazine verschenen

  SON EN BREUGEL (18 mrt 2010) – Het 60ste nummer van GCCC-magazine is verschenen en verzonden naar leden van de GCCC. Mét nieuwe GCCC-ledenpas (mocht je deze nog niet op de ALV hebben ontvangen).

  Wat kun je lezen?
  In het clubblad ruim aandacht voor de ALV van 20 februari bij Mercedes-Benz in Utrecht. In de rubriek Pa’s Auto’s aandacht voor de auto’s van de Kamper Handelsonderneming en verder nog een artikel over de Daf 55 coupé van Wim Eeftink. Tenslotte stelt de nieuwe voorzitter zich voor.

  Wil je een bijdrage leveren?
  De sluitingsdatum voor kopij voor het volgende nummer is gesteld op 15 mei 2010. Tekstbijdragen zijn van harte welkom! Je kunt je bij info@gccc.nl aanmelden om bijvoorbeeld een artikel te schrijven over een aankomend evenement of om je liefde voor (gay)automobielen niet onder stoelen of banken te steken. Hoeveel verborgen schrijftalent ziet nu zijn kans schoon?

  Eurotour 2010 met 36 GCCC-leden

  Gezellige sfeer bij Eurotour 2010
  Gezellige sfeer bij Eurotour 2010

  Update 31-05 NEUMÜNSTER – Voor Eurotour 2010 hadden zich 115 deelnemers ingeschreven, waarvan 36 Nederlandse deelnemers. Maar ze kwamen ook uit Duitsland (49), Engeland (16), Frankrijk (5), Denemarken (5) en een paar uit Spanje, Noorwegen en de Verenigde Staten.

  Bekijk de foto’s van dit weekend, gekiekt door Stephan en Tom. Toegangscode van het album: DuMo#21

  Eurotour 2010 is met pinksteren (21 t/m 24 mei) gehouden, georganiseerd door Horst en Roland van onze Duitse zusterclub QueerLenker.

  De tour was uitgezet in de Noord-Duitse streek Sleeswijk-Holstein. Dit gebied is bij de Duitsers beter bekend als ‘die Holstein’sche Schweiz’, omdat er heel veel meren en bossen zijn die doen denken aan Zwitserland. Dat bemerkten we al op de eerste rijdag van Eurotour, omdat de middagrit door dit gebied heen ging.

  (meer…)

  Grote GCCC-groep rijdt met pasen Happy Way!

  AMIENS – De 8e Happy Way (paasweekend van 2 t/m 5 april) gaat door het Franse departement La Somme in de omgeving van Amiens.

  Het aantal Nederlanders (en GCCC’ers) spant de kroon met 42 mannen! Het is verder bekend dat 23 Britten, 22 Fransen en 15 Duitsers zich hebben ingeschreven, aldus organisator Dominque Leherre van Ledorga.

  Welke klassiekers nemen deel?

  Aan de rally kunnen alleen old- en youngtimers en klassiekers meedoen die ouder dan 25 jaar zijn. Daarnaast zijn ook auto’s welkom die uitzonderlijk zijn om hun zeldzaamheid of om hun lage productie-aantal. Dat kan dus ook een future classic car zijn! Je hoeft geen lid te zijn van de GCCC, maar wel ‘holebi’ zijn.

  (meer…)

  ALV kiest Dick als voorzitter

  UTRECHT (20 febr. 2010) – Op de drukbezochte Algemene Leden Vergadering (ALV) is Dick gekozen als nieuwe voorzitter van de GCCC.

  Dick neemt het stokje over van Hans die bestuurslid blijft, maar nu eindredacteur is van GCCC Magazine. Michael heeft zijn bestuurstaken neergelegd.

  Afscheid Michael als bestuurslid
  Michael werd in het zonnetje gezet met een mooi cadeautje en een afscheidsspeech. Vooral dankzij de inzet van Michael is GCCC Magazine een prachtige glossy in fullcolor geworden. Eind vorig jaar werd het lijfblad van de GCCC ineens nog beter leesbaar via het grote A5 formaat. Glimlachend: ‘Dan komt het lekkere lijf op pagina 5 nog beter tot zijn recht’. Ook alle lof voor Fred, die zijn man vele malen redactioneel bijstond.

  (meer…)

  Neerlands grootste Borgward-magazijn verloren gegaan

  ROTTERDAM (7 jan. 2010) –  Het garagebedrijf van Evert Toxopeus is op 4 januari in vlammen opgegaan. Toxopeus geniet in Borgward-kringen grote bekendheid en kan worden gezien als de grootste expert op dit gebied in Nederland.

  Door de brand is het grootste Borgward-magazijn van Nederland verloren gegaan. Begin dit jaar moest Evert Toxopeus machteloos toekijken hoe zijn garage aan de Kralingseweg in Rotterdam helemaal afbrandde. In dit pand was Toxopeus al sinds 1962 actief. Hij had in de loop der jaren rond 200 auto’s voor onderdelen gesloopt.

  (meer…)