Eurotour 2010 met 36 GCCC-leden

Gezellige sfeer bij Eurotour 2010
Gezellige sfeer bij Eurotour 2010

Update 31-05 NEUMÜNSTER – Voor Eurotour 2010 hadden zich 115 deelnemers ingeschreven, waarvan 36 Nederlandse deelnemers. Maar ze kwamen ook uit Duitsland (49), Engeland (16), Frankrijk (5), Denemarken (5) en een paar uit Spanje, Noorwegen en de Verenigde Staten.

Bekijk de foto’s van dit weekend, gekiekt door Stephan en Tom. Toegangscode van het album: DuMo#21

Eurotour 2010 is met pinksteren (21 t/m 24 mei) gehouden, georganiseerd door Horst en Roland van onze Duitse zusterclub QueerLenker.

De tour was uitgezet in de Noord-Duitse streek Sleeswijk-Holstein. Dit gebied is bij de Duitsers beter bekend als ‘die Holstein’sche Schweiz’, omdat er heel veel meren en bossen zijn die doen denken aan Zwitserland. Dat bemerkten we al op de eerste rijdag van Eurotour, omdat de middagrit door dit gebied heen ging.

Programma zaterdag 22 mei 2010

We bezochten de beroemde havenstad Kiel en genoten van een privémuseum met allerlei interessante details van scheepvaart engeneering. Vervolgens stapten we op een prachtige stoomboot die in 1905 in Nederland is gebouwd en vervolgens 26 jaar lang trouwe vaartdiensten verzorgde voor de toenmalige Koningin Wilhelmina. Uiteraard kregen we tussendoor goed te eten.

Programma zondag 23 mei 2010

In de ochtend staken we met de klassiekers het kanaal van Kiel over en bekeken we gigantische zeeschepen en andere maritieme attracties. Daarna proefden we de sfeer van een oud Vikingstadje en passeerden we de Schlei, de grootste fjord van Duitsland. Vervolgens genoten we van natuurlijk schoon: de Huetten heuvels. In de avond werden we met een bus shuttle naar een feestlocatie gebracht voor een groots diner en diverse entertainment.

Waar was de overnachting?
We hebben drie maal overnacht in het Best Western Hotel Prisma*** in Neumünster. Deze plaats ligt centraal gelegen in Sleeswijk-Holstein.

Wat was de totaalprijs?
Je betaalde voor Eurotour 2010 (drie overnachtingen) voor een kamer met twee personen € 590,00 en voor een kamer met één persoon € 355,00. Voor huisdieren gold een apart tarief: € 33,00 per dier voor drie nachten.