Grote GCCC-groep rijdt met pasen Happy Way!

AMIENS – De 8e Happy Way (paasweekend van 2 t/m 5 april) gaat door het Franse departement La Somme in de omgeving van Amiens.

Het aantal Nederlanders (en GCCC’ers) spant de kroon met 42 mannen! Het is verder bekend dat 23 Britten, 22 Fransen en 15 Duitsers zich hebben ingeschreven, aldus organisator Dominque Leherre van Ledorga.

Welke klassiekers nemen deel?

Aan de rally kunnen alleen old- en youngtimers en klassiekers meedoen die ouder dan 25 jaar zijn. Daarnaast zijn ook auto’s welkom die uitzonderlijk zijn om hun zeldzaamheid of om hun lage productie-aantal. Dat kan dus ook een future classic car zijn! Je hoeft geen lid te zijn van de GCCC, maar wel ‘holebi’ zijn.

Wat is het programa van Happy Way 2010?

  • Ondergrondse stad (Cité Souterraine) bekijken in Naours. De ondergrondse grotten zijn meer dan 1500 jaar in gebruik geweest als schuilplaats. Langs circa 2 km gangen in drie verdiepingen en 28 galerijen zijn 300 kamers. Elk gezin had namelijk zijn eigen kamer. Een vergaderruimte, stockeerruimte, kapel, gevangenis, een bakkerij en een slagerij waren eveneens aanwezig. De Duitsers en Engelsen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog de grottten gebruikt als schuilkelders en een paar aanpassingen gedaan.
  • Speciaal voor de deelnemers van de Happy Way heeft de organisatie een bezoek aan het luchtvaartmuseum in Albert geregeld. Op deze locatie ga je een privé-collectie van meer dan 50 bijzondere vliegtuigen zien, onder andere de Fuga Magister en de Mirage III. Daarnaast bekijk je ook de binnenkant van een van de laatste modellen van Caravelle van Air France. Je gaat ook aan boord van een Dakota C47 die op D-Day in Normandië nog gevlogen en gediend heeft.
  • Bezoek aan het stadje Saint Riquier en haar abdij.
  • Het oorlogsverleden in Crécy-en-Ponthieu bekijken, waar ooit de ‘Honderdjarige Oorlog’ tussen de Fransen en de Engelsen is begonnen.
  • Huis van wereldreiziger Jules Verne bezoeken in Crotoy.
  • Rit maken in een oude stoomtrein door een mooi beschermd gebied van de Sommebaai. De trein maakt een korte stop in het historische dorp Saint Valery sur Somme. Het staat bekend om ‘de mooiste omweg van Frankrijk’ en dient als inspiratiebron voor vele dichters en schrijvers.
  • Rijden door de hoge Somme. Ongelooflijk mooi en lieflijk landschap. Aan het optellen van de pittoreske dorpen in de Somme komt nagenoeg geen einde.
  • Bezoek aan de oorlogbegraafplaats Terre-Neuve en het Mémorial Franco- Britannique in Thiepval. Herdenkingsmonument van 45 meter hoog ter nagedachtenis van De Slag aan de Somme. Hier staan de namen van 73.367 soldaten ingeschreven in de handpalmen van de pijlers. Als je door het heerlijke land van de Somme rijdt en je de doden telt en telt op de begraafplaatsen, zul je merken dat de cijfers zullen zwijgen omdat ze je radeloos maken.
  • Tot slot passeer je langs de route de Lochnagar Crater. Deze krater met een diameter van 100 meter en een diepte van 30 meter is een gevolg van een Britse actie, waarmee de Slag aan de Somme op 1 juli 1916 werd ingeluid.

In welk hotel vinden de overnachtingen plaats?

We overnachten in het 3-sterrenhotel Novotel in Amiens Est – Boves (3 nachten). Dit hotel ligt 7 kilometer vanaf het centrum van Amiens en is gemakkelijk te bereiken vanaf de autosnelweg (A16 Calais-Parijs). De bar zal open blijven tot middernacht. Zo kunnen we nog gezellig het glas heffen met anderen na genoten te hebben van een uitstekende avondmaaltijd. Het parkeerterrein is privé en wordt tijdens de nacht afgesloten.

Hoeveel kost Happy Way 2010?

De prijs is € 275,00 per persoon op basis van een tweepersoonskamer (dus € 550,00 voor 2 personen die een kamer delen) en € 345,00 voor een éénpersoonskamer.

Wat is Happy Way eigenlijk?

Happy Way bestaat uit vier mooie dagen tijdens de paasvakantie. Het is een internationale gay classic car rally van Ledorga, onder bezielende leiding van Dominique Leherre, die ook de bekende Franse evenementen Elegance Cruise en Rainbow Tour organiseert.

Een weekend vol veel verrassing en ontspanning voor de geest! Je kennis en logica zal op een prettige manier worden beproefd. Daarmee zijn prijzen te winnen. Maar ook al heb je niet zoveel verstand van klassiekers, dan nog is het op de eerste plaats een weekend van ontspanning, ontdekking, lekker rijden en vermaak!