Terugblik 2019

GCCC-Kerststallenrit (de tiende)

De GCCC heeft tot nu toe iedere twee jaar een gezellige Kerststallenrit en dit jaar zijn we aan  de tiende editie daarvan toe en wel op zondag 29 december 2019. Mooi moment om terug te blikken op het afgelopen ritseizoen en alvast te proosten op een knallend goed nieuw jaar, samen met je GCCC-vrienden! Deze tiende rit vindt voor het grootste gedeelte in westelijk Noord-Brabant plaats, maar we zullen ook een stuk door Vlaanderen rijden!

Welke auto kies je?

Uiteraard stellen we het op prijs als je met je klassieke auto kunt komen. Mochten de straten al gestrooid zijn of de wegen minder begaanbaar zijn door het winterse weer, dan kunnen we ons natuurlijk ook voorstellen dat je een andere meer moderne, dagelijkse auto verkiest.

Waar is de start en finish?

De organisatoren, onze GCCC-leden Con en Koos hebben deze keer een locatie als startplaats voor de rit gekozen waar we al eens eerder met de GCCC geweest zijn. We verzamelen in een gezellig restaurant even buiten het Noord-Brabantse Zundert. Het precieze adres wordt je in een e-mail medegedeeld. Je wordt er verwacht tussen 12:00 en 12:30. Buiten is voldoende plaats om je klassieker of andere auto te parkeren. Bij ontvangst wordt er een kop winterwarme erwtensoep geserveerd. Er is ook een vegetarisch alternatief beschikbaar in de vorm van bruine bonensoep.

Hoe ziet de rit eruit?

Elke Kerststallenrit is een verrassende rit van ongeveer 75 kilometer, waarin fotodetails uit de vele kerststallen gevonden moeten worden. Niet alleen goed uitkijken op de mogelijk gladde wegen, maar geef dus ook je ogen goed de kost in of in de onmiddellijke omgeving van de prachtig aangeklede kerststallen. Probeer de fotopuzzel op te lossen en maak kans op heerlijke prijzen! Er zal ook nog een schiftingsvraag of -opdracht zijn. Je hebt er alle tijd voor, maar zorg er wel voor dat je niet later dan 17:00 weer terug bent bij het startpunt. (meer…)

De Sint Surpriserit (Noord-Veluwe)

Zondag 17 november is de grote dag,
waarop Sint en Piet iedereen van de GCCC  ontmoeten mag!

Sint en zijn maat komen helemaal uit Spanje,
maar gaan nu een keer per stoomtrein naar Oranje.

Op de zaterdag voor de rit komen zij in Apeldoorn aan,
helaas zien zij daar nog geen mooie oldtimers staan.
Hier had Sint al jaren op gewacht,
Dampende stomende wagens in een rij, welk een pracht!

Waarom niet een stukje verder rijden
en de leden van de Gay Classic Car Club met een bezoek verblijden!
Een passie delen is het fijnste wat er is,
vriendschap plus gezelligheid en daarna een goed gevulde dis.

Dus makkers staakt uw klassiek gerace,
En nodig Sint en Piet ook uit op uw feest.
In het Grote Boek vonden zij iets over ondeugende leden ,
Dat deed Sint zijn pas versnellen met rasse schreden.

Na een eerste aanmelding was de reactie van de club wat mat,
Want wat voor een rare snuiter is dat?
Die wil kijken wie er stout is en wie zoet,
Wie in de zak moet of met de roe?
Nou kijkt het bestuur niet op van een hobby of twee.
Maar wat moesten ze hier nou weer mee?
Na goed overleg en op alle vlakken akkoord.
Haalden ze schoorvoetend Sint en Piet aan boord.
De voorzitter sputterde nog behoorlijk tegen,
Maar kreeg van de leden onlangs ook de zegen. (meer…)

GCCC Najaarsrit: Open je deuren voor klassiekers die je wereld kleuren

Op zondag 20 oktober ontvangen we je graag voor de traditionele najaarsrit van de GCCC, deze keer in Arnhem en omgeving. De rit, onder leiding van onze GCCC-leden Aldrin en Erik, bestaat uit een ontspannen rit èn een bezoek aan een privémuseum. De eigenaar bezit een zeer bijzondere collectie van meer dan 150 klassiekers, waarvan de helft Rolls-Royces en Bentleys. So, baby, eat your heart out!

De eigenaar is verzamelaar van oldtimers. Zijn bedrijf geeft veelbelovende ondernemingen, vastgoed, cultureel erfgoed een financiële injectie en bezit fabrieken in China en Duitsland waar elektromotoren worden geproduceerd.

In 2017 heeft hij met zijn Rolls-Royce Silver Cloud III Fixed Head Coupé (1965) de befaamde Tulpenrallye gewonnen. Die Rolls-Royce is speciaal geprepareerd voor rallyritten. Er zit een tripmaster in en de motor is gereviseerd, waarbij er ook gesmede zuigers in zijn gezet, scherpere nokkenassen en een grotere carburateur. De uitlaat is toen ook verbeterd, zodat de gassen makkelijker weg kunnen komen. Bij elkaar levert dat zo’n 100 pk extra op.

Het was voor hem geweldige tour om mee te maken. Hij sprak er meerdere autoliefhebbers met veel achtergrondkennis die, net als hij, altijd op zoek zijn naar zeldzame auto’s.

Zo bezit hij een Alfa Romeo Rio uit de jaren’70, waarvan er 625 zijn gebouwd. Inmiddels zijn er wereldwijd nog maar 4 over. Uiteraard heeft de connaisseur er daar eentje van. Hij heeft ook een voorliefde voor een Stutz Blackhawk en bezit sinds vorig jaar een A Ford Mercury Speedster uit 1938. Zo kent zijn collectie alleen maar klassiekers met een boeiende geschiedenis. Zijn museum staat er vol mee!

Grijp je kans!

Dit museum is niet vaak open voor publiek, dus grijp op 20 oktober je kans! Omdat er zoveel interessants is te vertellen over de vele prachtige en vaak zeer zeldzame klassiekers die hij bezit, word je in pakweg 1,5 uur rondgeleid. Je zult dingen en verhalen horen die je echt nog niet wist! Onze GCCC-groep wordt verdeeld in 2 groepen. Elke groep gaat op pad met een vakkundige gids. Je hoort ter plekke in welke groep je wordt ingedeeld. (meer…)

GCCC & PinkSpirit toertocht vrijdag 20 sept – zondag 22 sept 2019 – Zuid-Limburgweekend

Na een succesvolle gezamenlijke toertocht met Pink Spirit in 2007 vonden onze leden Anton, Paul en Marchel het tijd worden om deze 2 groepen petrolheads weer bij elkaar te brengen. Dit keer geen dag maar een weekend om elkaar te leren kennen en/of vriendschappen weer te verstevigen.
We hebben een mooi weekend samengesteld in het prachtige Zuid-Limburg, maar we zullen ook de grens oversteken naar Duitsland en België.
Voor de oldtimerrijders die een motor in de garage hebben staan is dit de uitgelezen gelegenheid om je motor weer een keer onder het stof vandaan te halen. Motorrijders kunnen natuurlijk ook een keer in hun oldtimer/youngtimer stappen of bij een van de andere deelnemers instappen.

Vrijdag 20 september, waar moet ik zijn?
Je bent welkom vanaf 18.00 uur in het Zuid-Limburgse hotel (leden krijgen de precieze locatie) voor het weekend. We zullen daar om 20:00 uur gezamenlijk genieten van een uitgebreid 4-gangenbuffet. Na het diner is er nog volop de gelegenheid om kennis te maken met elkaar en er een gezellige avond van te maken.

Early starters
Wil je het weekend al wat eerder laten beginnen, dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de rondleiding door de Rolduc Abdij. Om 14:00 uur vangen we aan met koffie en Limburgse vlaai. Vervolgens zal je kennis maken met de rijke historie van deze Abdij, een van de UNESCO-top 100 monumenten van ons land. Deze Abdij van meer dan 900 jaar oud is zeker het bezoeken waard. Aansluitend drinken we met zijn allen een glaasje Abdijbier met daarbij Limburgse hapjes.

De kosten voor deze rondleiding zijn € 17,50 p.p.. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je wilt meedoen met deze rondleiding. De rondleiding gaat alleen door als minimaal 15 personen zich hebben aangemeld. (meer…)

GCCG – Kastelen en steenkool

Het graafschap Durham in Engeland

20 tot 23 september 2019

Onze Britse zusterclub, de GCCG, heeft een mooi weekend georganiseerd en onze leden uitgenodigd om ook deel te nemen.

Een luxe weekend in het graafschap Durham, waarin we  het middeleeuwse en industriële erfgoed gaan verkennen, door adembenemende landschappen gaan rijden en gaan genieten van de smakelijke gerechten uit het noorden van Engeland.

Durham

Het graafschap Durham is beroemd door zijn schitterende kathedraal, mooie kastelen en ruig landschap. Het heeft artiesten, dichters en toneelschrijvers geïnspireerd maar was ook één van de voornaamste streken van de Industriële Revolutie. We gaan een  gebied verkennen dat voor een groot gedeelte nog onbedorven is.

Raby Castle

Bron Google Maps

Deze streek ligt in de buurt van de Muur van Hadrianus, gebouwd door de Romeinen als meest Noordelijke grens, met daarmee samenhangende veldslagen en kastelen. Eén van de mooiste van die kastelen gaan we tijdens de trip bezoeken, Raby Castle. Het is in de 13e eeuw gebouwd door John Neville, de derde Baron van Raby. Deze invloedrijke familie was de rivaal van de familie Percy. Door de eeuwen heen heeft de familie zijn macht en rijkdom uitgebreid in dit gebied, totdat, na een mislukte opstand, alles in handen kwam van koningin  Elizabeth I. Nu woont Baron Barnard en zijn familie er. Het is een prachtig gebouw met niet minder dan negen torens. Binnen zijn werken van Van Dyck, Reynolds and Giordano te zien en om het huis heen liggen prachtige tuinen met als topper de High Force Waterfall, waar de Rivier de Tees 21 meter naar beneden valt. (meer…)

De Smokkelroute

Smokkelen was een wijdverbreide bezigheid overal aan de grens tussen Nederland en België en ook dus in het grensgebied van het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen en België. Alles waarbij er een prijsverschil is in het andere land, leent zich voor de smokkel. Vaak waren accijnzen de oorzaak, zoals aan het eind van de 19e eeuw het geval was met zout, maar vooral de botersmokkel tussen de twee wereldoorlogen is berucht. Door de armoede tijdens economische crisis van de dertiger jaren was het voor velen vaak bittere noodzaak om een beetje bij te verdienen met wat smokkelwaar. Het was vaak een kat-en-muisspel tussen de burger en de douanier. Bekend is dat sommige douaniers vrouwen, van wie ze vermoedden dat die stiekem boter smokkelden, een tijdje vasthielden in hun kantoortje bij de warme kachel. De boter droop na een tijdje uit hun rokken!

Gaan we stiekem smokkelen?

Nee, we moeten met deze rit niet alles stiekem doen en we gaan niets smokkelen, althans niet dat wij weten. We gaan op zondag 25 augustus wel een mooie, bijzondere rit maken, georganiseerd door onze leden Patrick en Wilfried. Een leuke smokkelroute, mooie smalle spannende weggetjes en een deel van België dat de meesten van jullie nog niet gezien hebben. Diverse malen zullen we de grens oversteken van Zeeuws Vlaanderen en delen van België. Zowel Oost- als West Vlaanderen zullen een onderdeel van de route zijn. Telkens zullen de welbekende grenspaaltjes duidelijk maken dat je weer in ‘het andere land bent’, maar vrees niet, de grens oversteken is volledig legaal. Geen douanier die je aan de tand gaat voelen. (meer…)

Picknickrit Op Hoog Niveau

Aanstaande zondag 21 juli 2019 gaan we niet de lucht in, maar wel “ buurten op hoog niveau” verkennen. We doorkruisen statige lanen, toeren langs Dat is een mooi busje!opulente optrekjes,vergapen ons aan prachtige paleizen en flaneren over één van de mooiste boulevards van de Nederlandse kust. Juist vernieuwd voor deze traditionele jaarlijkse rit! Op de pier is er ook een bungeejumptoren, mocht je kortstondig toch in hogere sferen willen verkeren alvorens een vrije val in het diepe te nemen. Uiteindelijk arriveren we dan op het boerenlandgoed van onze leden Ernst en Piet voor een heerlijke picknick met elegantie, stijl en klasse. Althans, je moet zelf wel je eigen hapjes, drankjes en servies meenemen, dus doe je best en haal alles uit de kast eh.. mand of kofferbak!!

PicknickenOnze gastheren verrassen de mooiste ensembles vaak met prijzen en er is een speciaal Concours d’ Elegance-veld voor de meest speciale, glimmende klassiekers. Dus poets niet alleen jezelf op, maar zeker ook je bolide voor deze zomerse picknickontmoeting!

Waar starten we?

GCCC-ers Ruud en Rob hebben dit keer de prachtige route uitgezet en het bijpassende thema bedacht. Zij verwelkomen iedereen met koffie/ thee en taart vanaf 11 uur op een ruim hotelterras, niet heel ver van onze picknickplek. Dus een stukje met een andere auto meeliften voor de rit is zeker mogelijk! Overigens kun je je oldtimer bij de startlocatie parkeren op gereserveerde parkeerplaatsen.

Wanneer begint de picknick?

Om iedereen de gelegenheid te geven op tijd op de boerderij aan te komen en alles in gereedheid te brengen voor een overheerlijke picknick, is de rit qua lengte iets korter dan je gewoonlijk bij de GCCC gewend bent. Houd wel rekening met enige drukte van andere strandgangers naar en op de boulevard als het erg mooi weer is. Volgens planning zullen we allemaal rond 14 uur onze opwachting kunnen maken in het versgemaaide weiland!

Wat als het regent…?

Piet en Ernst zullen weer zorgen voor tenten om ons te beschermen tegen te overdadig zonlicht. Bij slecht weer kan er altijd uitgeweken worden naar de eigen gezellige schuur bij de boerderij,waar het dan ook zeker goed toeven is. Dus hoog en droog, alom gezelligheid verzekerd!
Kom en schrijf je in voor deze Picknick op Hoog Niveau 😉 Tover iets lekkers en moois uit je hoge hoed. Breng je hoogste etagère mee voor de zelfgemaakte scones. Decoreer je kleed of tafel met luchtballonnen, vliegtuigjes, pilotenpetten, kroonluchters en tiara’s. We maken er weer een classic car-feestje van! (meer…)

Klaar voor de start met een rit door het Groene Hart

Als je in het westen van Nederland bent is het altijd een genot om, op een paar kilometer buiten de drukke, grote steden, terecht te komen in een groene oase van rust. Een gebied dat niet voor niets het Groene Hart genoemd wordt. Weiden, bomen, sloten met kroos, daken met mos – het zijn allemaal variaties op het thema ‘groen’. Een gebied waar we zuinig op moeten zijn. Heerlijk ook om door al dat groen te rijden. Samen met je GCCC-vrienden kan je dat op zondag 23 juni 2019 gaan doen.

Wat gaan we zoal zien?

Onze leden Dick en Marco hebben voor jullie een mooie poldertocht uitgezet. Je komt langs de Oude Rijn, Braassemermeer en de Westeinder Plassen. Verder langs de Amstel en de Kromme Mijdrecht. We passeren leuke dorpjes, zoals Kudelstaart, De Hoef en Noorden. Dat laatste dorp is natuurlijk bij velen van ons bekend door onze bezoeken aan het Plashuis. Weidse uitzichten over polder en water. Poëtische namen zoals Rijnsaterwoude, Gnephoek, Vrouwenakker of Zwammerdam. Het wordt een heel gevarieerde rit waarbij je veel mooie huizen en kerkjes zult zien en natuurlijk veel water. Want al dat water is natuurlijk onontbeerlijk voor een groen landschap!

Rij rustig

Bij deze toer is er voldoende tijd om rustig te rijden en te genieten van wat je om je heen ziet. Een idee misschien om een picknickstoeltje mee te nemen? Je kunt dan wat nuttigen of gewoon op je gemakje genieten van al het moois om je heen. Vogelliefhebbers kunnen na afloop nog een kijkje gaan nemen in het Vogelpark.

Oldtimers te zien

Op de route zul je in Leimuiden de Vakgarage Tinga passeren. Je zult daar leuke oldtimers zien staan! Stap gerust even uit je auto en neem een kijkje.

Waar is de start?

We beginnen deze rit in Alphen-aan-de-Rijn. Deze plaats is waarschijnlijk het meest bekend door het vogelpark Avifauna. Het precieze startadres wordt aan de leden in een email meegedeeld. Bij ontvangst krijg je koffie/thee en gebak. (meer…)

Van Teuge naar de Torenstad door de IJsselvallei

In het lange bestaan van de GCCC hebben we al zoveel ritten gereden door zoveel plaatsen, dat het lijkt of we overal in het land wel geweest zijn. Toch is dat niet zo en het is onze vroegere penningmeester Marcel dan ook gelukt een rit uit te zetten over wegen die we grotendeels nog niet eerder gereden hebben. Alleen tijdens de Eurotour van 2007 zijn we in deze streek geweest. Maar niet op de meeste van deze wegen.

Waar gaan we dan naartoe?
De rit op zondag 19 mei begint bij vliegveld Teuge. Een leuke locatie waar altijd veel te zien is. Het is er een komen en gaan van sportvliegtuigjes, en mensen springen er zomaar uit vliegtuigen! Met een parachute, dat gelukkig wel. Als het goed weer is, kunnen we dat allemaal prima aanschouwen vanaf het terras van het restaurant dat het begin- en eindpunt van de rit vormt, en waar  honden ook welkom zijn.

Het precieze beginpunt ontvang je per e-mail. We worden daar verwacht tussen 12:00 en 12:30 voor de ontvangst met de vertrouwde koffie/thee en gebak.

Vanaf Teuge zakken we aan de westzijde van de IJssel af in de richting van Zutphen. Daar steken we de rivier over, over de oude brug. Vervolgens parkeren we onze klassiekers en youngtimers gratis om deze stad eens wat beter te bekijken.

Torenstad
Zutphen is een zeer oude Hanzestad met een mooi historische centrum. De plaats wordt al meer dan 1700 jaar bewoond, en in het centrum staan nog veel 14e-eeuwse huizen. Heel mooi, maar leg er geen waterpas langs. De stad, die vanwege zijn vele kerk- en andere torens de Torenstad wordt genoemd, heeft een heel eigen karakter. Wat opvalt is dat er heel veel kleine particuliere winkeltjes zijn. Maar die zijn helaas niet open op zondag. Neem vooral ook een kijkje en een ijsje bij de bekende ijssalon van Talamini!

Na het rondkijken in Zutphen, stappen we weer in en sturen we richting het oosten, wat verder de noordelijke Achterhoek in. We rijden door het mooie en rustige landschap, nemen een spannend smalle brug over het Twentekanaal en komen door wat plaatsen met voldoende horeca om geen honger of dorst te hoeven krijgen.

Bij Deventer steken we terug de IJssel over en via de westelijke zijde van de rivier gaan we met een bochtje of wat terug naar het beginpunt. (meer…)

Juicy details in de Betuwe met de GCCC

Begin april komt de natuur weer tot leven na de relatief rustige winterperiode. De prille knoppen springen open en de mooiste bloesem wordt tentoongespreid. De Betuwe is natuurlijk dé plek om fruitbloesem te bekijken. Daarom nemen onze leden Paul en Marchel jullie op 7 april mee naar deze streek.

Niet alleen de fruitbloesem komt aan bod, maar een andere liefhebberij van deze twee mannen. Wijn! Want naast het vele fruit is er ook een mooie wijngaard in de Betuwe te vinden. Daar worden jullie deze dag ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Na dit lekkers vertrekken we voor een toertocht door de omgeving. We zullen hierbij bekende en minder bekende plekken aan doen.

Aan het eind van de toertocht komen we weer bij de wijngaard terug waar dan de gelegenheid is om deze uitgebreid te bekijken middels een zelfstandige rondleiding. Alle sappige details van het maken van wijn komen aan bod. Na de rondleiding is er gelegenheid om de wijnen te proeven voorafgaand aan de BBQ die ook in de wijngaard plaats vindt. (meer…)

Eurotour 2019

De Eurotour 2019, georganiseerd door onze Deense zusterclub GOVG, vond plaats in Jutland, Denemarken van 7 t/m 10 juni. Alle details vind je op hun website.

Algemene Ledenvergadering zondag 17 februari 2019

Met de meer dan gezellige nieuwjaarsborrel  in “ons” ouwe trouwe  Plashuis nog vers in het geheugen, nodigt het dagelijkse bestuur van de Gay Classic Car Club Benelux al haar leden uit voor de  jaarlijkse ALV, oftewel de Algemene Ledenvergadering van 2019!

Op deze algemene ledenvergadering blikken we terug op de evenementen van het afgelopen jaar en geven we inzicht in het reilen en zeilen van onze club. Daarnaast zal er een doorkijkje worden gegeven naar de nationale en internationale evenementen van het komend jaar.

Uiteraard geeft het bestuur ook weer openheid omtrent de financiële situatie van de club en een toelichting op de uitgaven en inkomsten. Bovendien zal de  begroting voor 2019 worden gepresenteerd. Uiteraard hebben de aanwezige leden een stem in het vaststellen van de begroting voor 2019  en de contributie voor 2020. Dit jaar kun je tevens stemmen voor een nieuwe secretaris, een voorstel tot het gelijkwaardig verdelen van de evenementen over zaterdagen en zondagen en zal het bestuur een kandidaat erelid voordragen. Een primeur voor onze vereniging. Dus maak gebruik van je stemrecht! (meer…)

GCCC Nieuwjaarsborrel

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden, maar we kunnen leuke dingen ook tot traditie maken. In 2017 zijn we gestart met een nieuwjaarsborrel ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan.  Dat is goed bevallen en vorig jaar herhaald. Om dit tot een traditie te maken wil het bestuur graag een ieder weer uitnodigen voor een gezellige borrel, waar we samen terug kunnen kijken op een geslaagd  jaar en natuurlijk gaan proosten  op  een voorspoedig 2019! Ook voor dit jaar is de agenda weer gevuld met leuke evenementen verspreid over Nederland en België.

Als je je mede-autovrienden al een tijdje niet gezien mocht hebben en weer bij wilt praten, dan is dit  natuurlijk de ideale  gelegenheid.

Waar gebeurt het en wanneer?

Komt dus allen op zondag 27 januari 2019 om 14.00 uur naar de plek waar we sinds 2017 de nieuwjaarsborrel houden. Het adres krijg je bij aanmelding en per email. Koffie en gebak zijn inclusief alsmede een glas tintelende feestelijkheid. Het bestuur biedt ook enige hapjes aan. Daarna kunnen we gebruik maken van onze eigen consumptiekaarten.

Evenementenregeling

De evenementenregeling geldt echter niet, aangezien het hier geen rit betreft.

Kosten

De deelnamekosten voor de nieuwjaarsborrel  zijn € 5.00 voor leden en € 9.00 voor introducés.

Disclaimer
De GCCC is nimmer aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit of in verband met deelname aan een evenement. De deelnemers nemen altijd voor eigen rekening en risico deel aan een evenement. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina