Terugblik 2019

De Smokkelroute

Smokkelen was een wijdverbreide bezigheid overal aan de grens tussen Nederland en België en ook dus in het grensgebied van het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen en België. Alles waarbij er een prijsverschil is in het andere land, leent zich voor de smokkel. Vaak waren accijnzen de oorzaak, zoals aan het eind van de 19e eeuw het geval was met zout, maar vooral de botersmokkel tussen de twee wereldoorlogen is berucht. Door de armoede tijdens economische crisis van de dertiger jaren was het voor velen vaak bittere noodzaak om een beetje bij te verdienen met wat smokkelwaar. Het was vaak een kat-en-muisspel tussen de burger en de douanier. Bekend is dat sommige douaniers vrouwen, van wie ze vermoedden dat die stiekem boter smokkelden, een tijdje vasthielden in hun kantoortje bij de warme kachel. De boter droop na een tijdje uit hun rokken!

Gaan we stiekem smokkelen?

Nee, we moeten met deze rit niet alles stiekem doen en we gaan niets smokkelen, althans niet dat wij weten. We gaan op zondag 25 augustus wel een mooie, bijzondere rit maken, georganiseerd door onze leden Patrick en Wilfried. Een leuke smokkelroute, mooie smalle spannende weggetjes en een deel van België dat de meesten van jullie nog niet gezien hebben. Diverse malen zullen we de grens oversteken van Zeeuws Vlaanderen en delen van België. Zowel Oost- als West Vlaanderen zullen een onderdeel van de route zijn. Telkens zullen de welbekende grenspaaltjes duidelijk maken dat je weer in ‘het andere land bent’, maar vrees niet, de grens oversteken is volledig legaal. Geen douanier die je aan de tand gaat voelen. (meer…)

image_pdfimage_print
Picknickrit Op Hoog Niveau

Aanstaande zondag 21 juli 2019 gaan we niet de lucht in, maar wel “ buurten op hoog niveau” verkennen. We doorkruisen statige lanen, toeren langs Dat is een mooi busje!opulente optrekjes,vergapen ons aan prachtige paleizen en flaneren over één van de mooiste boulevards van de Nederlandse kust. Juist vernieuwd voor deze traditionele jaarlijkse rit! Op de pier is er ook een bungeejumptoren, mocht je kortstondig toch in hogere sferen willen verkeren alvorens een vrije val in het diepe te nemen. Uiteindelijk arriveren we dan op het boerenlandgoed van onze leden Ernst en Piet voor een heerlijke picknick met elegantie, stijl en klasse. Althans, je moet zelf wel je eigen hapjes, drankjes en servies meenemen, dus doe je best en haal alles uit de kast eh.. mand of kofferbak!!

PicknickenOnze gastheren verrassen de mooiste ensembles vaak met prijzen en er is een speciaal Concours d’ Elegance-veld voor de meest speciale, glimmende klassiekers. Dus poets niet alleen jezelf op, maar zeker ook je bolide voor deze zomerse picknickontmoeting!

Waar starten we?

GCCC-ers Ruud en Rob hebben dit keer de prachtige route uitgezet en het bijpassende thema bedacht. Zij verwelkomen iedereen met koffie/ thee en taart vanaf 11 uur op een ruim hotelterras, niet heel ver van onze picknickplek. Dus een stukje met een andere auto meeliften voor de rit is zeker mogelijk! Overigens kun je je oldtimer bij de startlocatie parkeren op gereserveerde parkeerplaatsen.

Wanneer begint de picknick?

Om iedereen de gelegenheid te geven op tijd op de boerderij aan te komen en alles in gereedheid te brengen voor een overheerlijke picknick, is de rit qua lengte iets korter dan je gewoonlijk bij de GCCC gewend bent. Houd wel rekening met enige drukte van andere strandgangers naar en op de boulevard als het erg mooi weer is. Volgens planning zullen we allemaal rond 14 uur onze opwachting kunnen maken in het versgemaaide weiland!

Wat als het regent…?

Piet en Ernst zullen weer zorgen voor tenten om ons te beschermen tegen te overdadig zonlicht. Bij slecht weer kan er altijd uitgeweken worden naar de eigen gezellige schuur bij de boerderij,waar het dan ook zeker goed toeven is. Dus hoog en droog, alom gezelligheid verzekerd!
Kom en schrijf je in voor deze Picknick op Hoog Niveau 😉 Tover iets lekkers en moois uit je hoge hoed. Breng je hoogste etagère mee voor de zelfgemaakte scones. Decoreer je kleed of tafel met luchtballonnen, vliegtuigjes, pilotenpetten, kroonluchters en tiara’s. We maken er weer een classic car-feestje van! (meer…)

image_pdfimage_print
Klaar voor de start met een rit door het Groene Hart

Als je in het westen van Nederland bent is het altijd een genot om, op een paar kilometer buiten de drukke, grote steden, terecht te komen in een groene oase van rust. Een gebied dat niet voor niets het Groene Hart genoemd wordt. Weiden, bomen, sloten met kroos, daken met mos – het zijn allemaal variaties op het thema ‘groen’. Een gebied waar we zuinig op moeten zijn. Heerlijk ook om door al dat groen te rijden. Samen met je GCCC-vrienden kan je dat op zondag 23 juni 2019 gaan doen.

Wat gaan we zoal zien?

Onze leden Dick en Marco hebben voor jullie een mooie poldertocht uitgezet. Je komt langs de Oude Rijn, Braassemermeer en de Westeinder Plassen. Verder langs de Amstel en de Kromme Mijdrecht. We passeren leuke dorpjes, zoals Kudelstaart, De Hoef en Noorden. Dat laatste dorp is natuurlijk bij velen van ons bekend door onze bezoeken aan het Plashuis. Weidse uitzichten over polder en water. Poëtische namen zoals Rijnsaterwoude, Gnephoek, Vrouwenakker of Zwammerdam. Het wordt een heel gevarieerde rit waarbij je veel mooie huizen en kerkjes zult zien en natuurlijk veel water. Want al dat water is natuurlijk onontbeerlijk voor een groen landschap!

Rij rustig

Bij deze toer is er voldoende tijd om rustig te rijden en te genieten van wat je om je heen ziet. Een idee misschien om een picknickstoeltje mee te nemen? Je kunt dan wat nuttigen of gewoon op je gemakje genieten van al het moois om je heen. Vogelliefhebbers kunnen na afloop nog een kijkje gaan nemen in het Vogelpark.

Oldtimers te zien

Op de route zul je in Leimuiden de Vakgarage Tinga passeren. Je zult daar leuke oldtimers zien staan! Stap gerust even uit je auto en neem een kijkje.

Waar is de start?

We beginnen deze rit in Alphen-aan-de-Rijn. Deze plaats is waarschijnlijk het meest bekend door het vogelpark Avifauna. Het precieze startadres wordt aan de leden in een email meegedeeld. Bij ontvangst krijg je koffie/thee en gebak. (meer…)

image_pdfimage_print
Van Teuge naar de Torenstad door de IJsselvallei

In het lange bestaan van de GCCC hebben we al zoveel ritten gereden door zoveel plaatsen, dat het lijkt of we overal in het land wel geweest zijn. Toch is dat niet zo en het is onze vroegere penningmeester Marcel dan ook gelukt een rit uit te zetten over wegen die we grotendeels nog niet eerder gereden hebben. Alleen tijdens de Eurotour van 2007 zijn we in deze streek geweest. Maar niet op de meeste van deze wegen.

Waar gaan we dan naartoe?
De rit op zondag 19 mei begint bij vliegveld Teuge. Een leuke locatie waar altijd veel te zien is. Het is er een komen en gaan van sportvliegtuigjes, en mensen springen er zomaar uit vliegtuigen! Met een parachute, dat gelukkig wel. Als het goed weer is, kunnen we dat allemaal prima aanschouwen vanaf het terras van het restaurant dat het begin- en eindpunt van de rit vormt, en waar  honden ook welkom zijn.

Het precieze beginpunt ontvang je per e-mail. We worden daar verwacht tussen 12:00 en 12:30 voor de ontvangst met de vertrouwde koffie/thee en gebak.

Vanaf Teuge zakken we aan de westzijde van de IJssel af in de richting van Zutphen. Daar steken we de rivier over, over de oude brug. Vervolgens parkeren we onze klassiekers en youngtimers gratis om deze stad eens wat beter te bekijken.

Torenstad
Zutphen is een zeer oude Hanzestad met een mooi historische centrum. De plaats wordt al meer dan 1700 jaar bewoond, en in het centrum staan nog veel 14e-eeuwse huizen. Heel mooi, maar leg er geen waterpas langs. De stad, die vanwege zijn vele kerk- en andere torens de Torenstad wordt genoemd, heeft een heel eigen karakter. Wat opvalt is dat er heel veel kleine particuliere winkeltjes zijn. Maar die zijn helaas niet open op zondag. Neem vooral ook een kijkje en een ijsje bij de bekende ijssalon van Talamini!

Na het rondkijken in Zutphen, stappen we weer in en sturen we richting het oosten, wat verder de noordelijke Achterhoek in. We rijden door het mooie en rustige landschap, nemen een spannend smalle brug over het Twentekanaal en komen door wat plaatsen met voldoende horeca om geen honger of dorst te hoeven krijgen.

Bij Deventer steken we terug de IJssel over en via de westelijke zijde van de rivier gaan we met een bochtje of wat terug naar het beginpunt. (meer…)

image_pdfimage_print
Juicy details in de Betuwe met de GCCC

Begin april komt de natuur weer tot leven na de relatief rustige winterperiode. De prille knoppen springen open en de mooiste bloesem wordt tentoongespreid. De Betuwe is natuurlijk dé plek om fruitbloesem te bekijken. Daarom nemen onze leden Paul en Marchel jullie op 7 april mee naar deze streek.

Niet alleen de fruitbloesem komt aan bod, maar een andere liefhebberij van deze twee mannen. Wijn! Want naast het vele fruit is er ook een mooie wijngaard in de Betuwe te vinden. Daar worden jullie deze dag ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Na dit lekkers vertrekken we voor een toertocht door de omgeving. We zullen hierbij bekende en minder bekende plekken aan doen.

Aan het eind van de toertocht komen we weer bij de wijngaard terug waar dan de gelegenheid is om deze uitgebreid te bekijken middels een zelfstandige rondleiding. Alle sappige details van het maken van wijn komen aan bod. Na de rondleiding is er gelegenheid om de wijnen te proeven voorafgaand aan de BBQ die ook in de wijngaard plaats vindt. (meer…)

image_pdfimage_print
Eurotour 2019

De Eurotour 2019, georganiseerd door onze Deense zusterclub GOVG, vond plaats in Jutland, Denemarken van 7 t/m 10 juni. Alle details vind je op hun website.

image_pdfimage_print
Algemene Ledenvergadering zondag 17 februari 2019

Met de meer dan gezellige nieuwjaarsborrel  in “ons” ouwe trouwe  Plashuis nog vers in het geheugen, nodigt het dagelijkse bestuur van de Gay Classic Car Club Benelux al haar leden uit voor de  jaarlijkse ALV, oftewel de Algemene Ledenvergadering van 2019!

Op deze algemene ledenvergadering blikken we terug op de evenementen van het afgelopen jaar en geven we inzicht in het reilen en zeilen van onze club. Daarnaast zal er een doorkijkje worden gegeven naar de nationale en internationale evenementen van het komend jaar.

Uiteraard geeft het bestuur ook weer openheid omtrent de financiële situatie van de club en een toelichting op de uitgaven en inkomsten. Bovendien zal de  begroting voor 2019 worden gepresenteerd. Uiteraard hebben de aanwezige leden een stem in het vaststellen van de begroting voor 2019  en de contributie voor 2020. Dit jaar kun je tevens stemmen voor een nieuwe secretaris, een voorstel tot het gelijkwaardig verdelen van de evenementen over zaterdagen en zondagen en zal het bestuur een kandidaat erelid voordragen. Een primeur voor onze vereniging. Dus maak gebruik van je stemrecht! (meer…)

image_pdfimage_print
GCCC Nieuwjaarsborrel

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden, maar we kunnen leuke dingen ook tot traditie maken. In 2017 zijn we gestart met een nieuwjaarsborrel ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan.  Dat is goed bevallen en vorig jaar herhaald. Om dit tot een traditie te maken wil het bestuur graag een ieder weer uitnodigen voor een gezellige borrel, waar we samen terug kunnen kijken op een geslaagd  jaar en natuurlijk gaan proosten  op  een voorspoedig 2019! Ook voor dit jaar is de agenda weer gevuld met leuke evenementen verspreid over Nederland en België.

Als je je mede-autovrienden al een tijdje niet gezien mocht hebben en weer bij wilt praten, dan is dit  natuurlijk de ideale  gelegenheid.

Waar gebeurt het en wanneer?

Komt dus allen op zondag 27 januari 2019 om 14.00 uur naar de plek waar we sinds 2017 de nieuwjaarsborrel houden. Het adres krijg je bij aanmelding en per email. Koffie en gebak zijn inclusief alsmede een glas tintelende feestelijkheid. Het bestuur biedt ook enige hapjes aan. Daarna kunnen we gebruik maken van onze eigen consumptiekaarten.

Evenementenregeling

De evenementenregeling geldt echter niet, aangezien het hier geen rit betreft.

Kosten

De deelnamekosten voor de nieuwjaarsborrel  zijn € 5.00 voor leden en € 9.00 voor introducés.

Disclaimer
De GCCC is nimmer aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit of in verband met deelname aan een evenement. De deelnemers nemen altijd voor eigen rekening en risico deel aan een evenement. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina
 
image_pdfimage_print