Terugblik 2011

GCCC terugblik 2011

* 28 december: 6e Kerststallenrit in de omgeving van Putte-Kapellen (Vlaanderen). Traditionele puzzelrit met erwtensoep en Vlaams runderstoofvlees. Opnieuw succesvol met 68 deelnemers, met dank aan Con en Koos voor de organisatie!

* 20 november: Rit in het teken van Sinterklaas, getiteld: Makkers start uw wild geraas. Organisatoren Jan-Erik en Wim wisten een bezoek te regelen aan Classic Jaap in Dalfsen. Dit bijzondere klassiekerbedrijf stond ook garant als gulle sponsor van prijzen. Daardoor kon Sinterklaas letterlijk vele cadeau’s uitdelen. Tijdens de rit kon ook een vrolijk gedicht worden geschreven en aten we een voortreffelijke Windsor high tea na afloop bij TeaTime in het Drentse Zuidwolde (nabij Balkbrug). Ondanks het mistige weer, toch nog 54 deelnemers.

* 16 oktober: Najaarsrit om de vingers bij af te likken: Lekken langs de Lek! Met een deelname van 91 personen en 60 eters na afloop. Start en eindpunt bij Hotel Belvedere in Schoonhoven. Dank aan Paul voor het uitzetten en het geregel rondom deze zonnige rit!

* 18 september: Heerlijk uitwaaien in Gaasterland (zuidwesthoek van Fryslân), georganiseerd door Aad, Alfons, Carlo en Huub. Zij hadden een puzzelrit uitgezet met veel vragen. Start en finish bij hotel Iselmar in Lemmer. Een deelnameveld van 72 deelnemers, waarvan  er 52 na afloop bleven eten.

* 14 augustus: Picknickrit met een bijzondere start op het marktplein van Delft. Deze rit trok 92 deelnemers, waarvan 15 introducés. De korte rit eindigde in Leidschendam, waarna de jaarlijkse picknick bij de organisatoren Ernst en Piet volgde. Het melken met de opblaaskoe was daarbij een groot succes!

* 3 juli: Speciale Roze rit in teken van Roze zaterdag Groningen. 37 GCCC-leden waren met 15 introducés naar het restaurant De Paalkoepel aan de Meerweg in Haren gekomen om deze rit van organisator Freek mee te rijden. Een deel van hen deed op 2 juli mee aan de roze activiteiten in Groningen. In de avond schoven 14 mensen aan voor een Amerikaanse BBQ (3e keer al) bij onze roze oud-tandarts Jaap Stienstra in de tuin.

* 10 t/m 13 juni: Eurotour in de Waalse Ardennen, deze keer in organisatorische handen van de GCCC. Liefst 182 (inter)nationale deelnemers en ruim 90 klassiekers! Overnachtingen in hotel Van der Valk in Verviers. Bezoeken aan o.a. Stavelot, Signal de Botrange, La cascade de Coo, Durbuy en Chocolatier Defroidmont. Met een bier- en whiskey proeverij en een party avond met ‘dress to impress’, Fransix als verrassingsact en een afsluitende disco.

* 29 mei: Alkmaar kleurt Roze.  Met vele ‘roze’ klassiekers van de 65 deelnemers reden we in colonne een mooie, relaxte siteseeing-tour door Alkmaar en omgeving. Aansluitend een heerlijke roze high tea in restaurant café De Vestibule. Georganiseerd door Edwin en Marcel, die ook hun eigen bedrijfjes goed op de kaart wisten te zetten.

* 3 april: Blij door de Meierij. Rit in omgeving van ’s-Hertogenbosch met 92 deelnemers. De rit had als vertrek- en aankomstpunt restaurant Croy De Pettelaar. Dank aan Hans en Marc voor de organisatie!

* 13 maart : Ontdek het Achterste Hoekje. Rit met een hoog lentegevoel met start bij Restaurant Groeskamp in Doetinchem. Met bezoeken aan restauratiebedrijf Lensink en Kolstee en boekenstad Bredevoort. Met 61 deelnemers, waarvan de meesten na afloop bleven eten bij Groeskamp. De organisatie van deze rit was in handen van Marchel en Paul.

* 20 februari: Jaarlijkse ledenvergadering (ALV), dit keer bij  B&S autoaanpassingen in Amersfoort met een opkomst van 40 man. Voorzitter Dick tekende voor de organisatie.

GCCC viert roze kerst met 6e Kerststallenrit

PUTTE-KAPELLEN (update 31 dec 2011) – De 6e editie van de Kerststallenrit is verreden op woensdag 28 december 2011. Deze keer met 68 personen weer meer deelnemers dan op de vorige edities. Groot succes dus!

Wist je dat het een bijna tweejaarlijkse traditie is dat vrienden van de GCCC elkaar ontmoeten rondom de Kerststallen in Vlaanderen? Even weg van een familie(sleur) kerstritueel. Per slot van rekening vier je met de GCCC pas echt een roze kerst!

Stevige bries
De rit was omgeven door bewolkt maar wel droog weer. Met een graad of 4 en een stevige bries was het behoorlijk koud. Je kon met je klassieker of dagelijkse reisauto heerlijk langs de sfeervol bewerkte kerststallen rijden, dat maakte het allemaal aangenamer. Iets minder fijn als je steeds uit de auto moet om te kijken of de objecten op de puzzelfoto’s in deze kerststal zijn te vinden. Gelukkig had ritorganisator Con het deze keer niet al te moeilijk gemaakt, zodat we niet al te veel tijd buiten de meestal warme auto’s door hoefden te brengen.

(meer…)

GCCC makkers trakteerden met wild geraas door de mist!

ZUIDWOLDE (update 28 dec) – Een rit door de mist en een graadje of 5: het waren niet de mooiste omstandigheden om een GCCC-rit te laten verrijden op zondag 20 november 2011.

Niet getreurd: toch was het al met al een gezellige, knus toertje met vele traktaties! De eerste zat al gelijk aan het begin: een heerlijke quiche van Tea Time. Halverwege de rit was het smullen geblazen en je vingers aflikken bij Classic Jaap in Dalfsen en op het eind werd er flink uitgepakt met prachtige cadeaus!

(meer…)

Rainbow Tour DownUnder van Melbourne naar Canberra

MELBOURNE – Na het succes van Rainbow Tour DownUnder in 2007, organiseerde onze Australische zusterclub Motafrenz Car Club van 29 oktober t/m 6 november 2011 haar tweede Rainbow Tour DownUnder: Inland Odyssey.

Motafrenz is in de eerste en grootste Gay & Lesbian Car Club van Australië en dit jaar bestaat de club al 21 jaar. De club vierde dit met deze Rainbow Tour die is uitgezet tussen Melbourne en de hoofdstad van het land, Canberra! De route ging voor een deel door de grote open ruimtes van het land. Bezoeken aan enkele van de magische, historische, culturele bezienswaardigheden lieten zien dat Australische staten als Victoria, New South Wales en het Australian Capital Territory veel moois te bieden hebben.

Wijnboer uit Australië
Wijnboer uit Australië

Wat was inbegrepen?

 • 8x overnachting [tweepersoonsbed of twee aparte delen, met een toelslag] in driesterren hotels en motels
 • 7x lunch
 • 8 x diner
 • 4 x ontbijt
 • toegang tot meer dan 25 attracties!

Wat waren de kosten?
De Rainbow Tour DownUnder II kostte 1.400 Australische Dollars (A$)  per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.

Schitterende najaarsrit ‘Lekker lekken langs de Lek’

SCHOONHOVEN (update 29 okt) – De zonnige en vrolijke najaarsrit op zondag 16 oktober 2011 was er weer eentje om in te lijsten! Wat boden de dijken langs de Lek toch een prachtig uitzicht over de rivier, de uiterwaarden en het landschap erachter!

Fotoreportages

Met het schitterende aantal van 91 deelnemers werden we door organisator Paul verwend met een ontspannen toerrit langs smalle slingerende dijken door een wijds rivierenlandschap. Omdat we een paar meter boven maaiveld rijden, reikte de blik ver, soms over huizen heen. We kwamen van alles tegen wat zich langs zo’n rivier verzamelt: oude forten en vestingstadjes, stuwen en sluizen, bedrijvigheid en wilde ‘natuur’.

Zilverstad
Het Zuid-Hollandse stadje Schoonhoven was zowel het begin- als het eindpunt van de rit. Een stad met een lange historie, vooral bekend om zijn goud- en zilversmidsgeschiedenis. In de 14e eeuw was het trouwens nog het hennep waar ze van leefden. We werden verwacht in Hotel-Restaurant Belvédère, aan de oever van de Lek. Krakende vloeren, hoge plafonds en wit tafellinnen herinnerden aan de oorsprong van dit etablissement. Eind 19e eeuw is het gebouwd als herensociëteit voor de notabelen van de regio.

(meer…)

GCCC Magazine goes Hooray for Hollywood!

SON EN BREUGEL (30 sept) – GCCC-magazine nummer 66 is verschenen dat betekent dat deze herfsteditie binnenkort op de deurmat van onze GCCC-leden kan vallen.

Je kunt onder andere een reportage van een bezoek aan het Mercedes museum in Stuttgart lezen, een artikel in de rubriek Pa’s Auto’s en een reportage van deelname van 7 GCCC-leden aan de West Coast Meet in Californie (Hooray for Hollywood).

Heerlijk uitwaaien in Gaasterland!

LEMMER (update 24 sept 2011) – Het was genieten van Fryslân op zijn best met water, wind en wijdsheid! Onze GCCC-leden Aad, Alfons, Carlo en Huub hadden op zondag 18 september een werkelijk schitterende puzzelrit uitgezet, met veel aandacht voor de mooie omgeving. Met een deelnameveld van liefst 72 deelnemers, waarvan na afloop 52 bleven eten.

Fotoreportage

 • Bekijk de sfeerreportage in het Picasa-fotoalbum van Erik en Aldrin

Vrolijke mengeling

We zagen ook bij deze GCCC-rit een kleurige en vrolijke mengeling van diverse klassiekers: Triumph TR6, Panhard, Citroën Traction, BMW Z3, Cadillac, Porsche 911, Peugeot 504 en 403, Citroën GS, 2CV, Daf, Renault 4 en 16, Rover, Mercedes 219, Lexus, Volkswagen, Volvo, Ford Mustang en Escort, Jeep, Oldsmobile, Lincoln, Lancia, Saab en Audi TT (vast nog een paar bolides vergeten).

(meer…)

Picknickrit met klassiekers op marktplein Delft

DELFT – De GCCC-picknickrit van zondag 14 augustus startte ‘poepie chique’ op met mooie marktplein van Delft. Het was gezellig druk met 92 deelnemers en allemaal bekijks van de vele toeristen en dagjesmensen.

Fotoreportages

Zonnetje!

Als je die zondagochtend de gordijnen opendeed en zag dat het pijpenstelen regende, wilde je nog wel aantal maal omdraaien. Toch troffen we het, want eenmaal in Delft begon de zon uitbundig te schijnen! Iedereen had er gelijk weer zin in, ook al was het soms niet gemakkelijk om het Delftse marktplein te bereiken.

(meer…)

Schrijvers gezocht voor GCCC-magazine
Voorkant van GCCC-magazine nr.65
Voorkant van GCCC-magazine nr.65

SON EN BREUGEL – Het is een van de meest gelezen rubrieken van ons GCCC-magazine: de rubriek Pa’s Auto’s. Alleen hebben we hiervoor (dringend) nieuwe memorabele verhalen nodig! Bij de redactie liggen namelijk geen nieuwe artikelen meer klaar om te plaatsen. Het fijne van de vakantietijd is dat je nu de tijd hebt om iets op papier te zetten. Dus gebruik die laatste dagen van de ‘komkommertijd’ om de autocarrière van je vader of moeder te beschrijven. Stuur je verhaal mét digitale foto’s naar: magazine@gccc.nl.

Vakantieritten
Ook teksten over andere onderwerpen zijn van harte welkom. Heb je bijvoorbeeld een mooie (vakantie)rit gemaakt door fraaie landschappen, heb je een leuke lifter meegenomen en wil je dat met anderen delen of heb je anderszins een interessant verhaal, meld je bij de redactie.
Succesful Eurotour 2011 in the Ardennes!

VERVIERS – GCCC and the core team of the Eurotour 2011 organizers, can look back on a very successful international Whitsun weekend! With over 90 classic cars and 182 participants, this was the largest GCCC event so far. The very luxurious Van der Valk Hotel at Verviers in de Walloon Ardennes formed the base.

Pictures of Eurotour 2011

Roadbook

The colourful ‘roadbook’, which contained the routes, was exceptionally well made by Hans. Even in spite of the fact that some parts turned out somewhat unclear due to an unexpected cycle race, it was easy to pick up the route again thanks to this roadbook. This showed its quality!

(meer…)

Coole rit met museumbezoek in teken van Roze Stad Groningen
Historisch moment op de Oranjerie
Historisch moment op de Orangerie

GRONINGEN – Op zaterdag 2 juli vond in Groningen de Roze Zaterdag plaats en de dag daarna verzorgde de GCCC een speciale Roze rit. Niet minder dan 37 leden van de GCCC waren met 15 introducés naar het hoge noorden gekomen om deze rit mee te rijden.

Gezellige BBQ vooraf!
Een deel van hen deed op zaterdag 2 juli mee aan de roze activiteiten in Groningen. In de avond schoven 14 mensen aan voor een Amerikaanse BBQ bij Jaap Stienstra in de tuin. Veel GCCC’ers kennen Jaap, want hij organiseerde samen met GCCC-lid Freek de BBQ voor de 3e keer! De BBQ was een groot succes vond ook Jaap want zijn conclusie was: “Volgend jaar maar weer”.

Vijf echte kerels trotseerden de best wel lage temperatuur ’s nachts en bleven na de BBQ kamperen op het terrein van Jaap!

Ontspannen GCCC-rit op zondag 3 juli
De prachtige natuurgebieden in de Ommelanden boden op zondag 3 juli rust en ruimte. Vanaf 11.30 uur kwamen de deelnemers (weer) bij elkaar bij het restaurant De Paalkoepel aan de Meerweg in Haren. Van het terras aan het Paterswoldsemeer met zeilbootjes en met een schitterend uitzicht op de roze stad Groningen maakte niemand gebruik, aangezien de temperatuur met maximaal 14 graden en een stevige wind niet echt uitnodigden voor zitten aan het water. Gelukkig bleef het wel de hele dag droog.
(meer…)

In je DAF 66 1300 Marathon leuk landweggetje ontdekken

HASSELT – GCCC-lid Hans bezocht met zijn DAF 66 1300 Marathon coupé uit 1974 de Eurotour 2011 in België. Na afloop ontdekte hij een onverwacht leuk landweggetje ergens tussen Verviers en Hasselt.

Elegance Cruise 7 omgeving Lille: verslag en video

LILLE (25 april 2011) – Voor de 7e maal is Elegance Cruise gehouden in de buurt van de Franse stad Lille. Het was een gezellige internationale rally voor gay liefhebbers van bijzondere auto’s tijdens het paasweekeinde van 22, 23, 24 en 25 april. Organisator was wederom Dominique LeHerre van Ledorga. We noteerden 27 Nederlanders op de lijst staan, terwijl het totale deelnemersveld meer dan 70 was.

Bekijk de foto’s

 • Foto’s van Elegance Cruise 7 door Mark en Daniël

(meer…)

Eurotour 2011 Belgium report through Danish eyes

VERVIERS – Our Danish reporters Mogens Erik and Poul Martin were participants at Eurotour 2011 in Belgium. ‘We took the major roads on the way down and did some sightseeing on the way. Starting out with the high tide barrier procetion system on the west coast of Germany north of the river Elbe. On the way back we stayed on the major roads untill we got north of Dortmund. There we picked a HWY and continued our smooth ride home.’

Succesvolle Eurotour 2011 in de Ardennen!

VERVIERS – De GCCC en in het bijzonder het kernteam van de organisatie van Eurotour 2011, kan terugkijken op een zeer geslaagd internationaal pinksterweekend! Met meer dan 90 classic cars (klassieke auto’s) en 182 deelnemers, was dit het grootste evenement van de GCCC tot nu toe. De uitvalsbasis is het zeer luxe hotel Van der Valk in Verviers in de Waalse Ardennen.

Beelden van Eurotour 2011

 • Foto’s van Con en Koos
 • Foto’s van Aldrin en Erik
 • Foto’s van Marchel en Paul
 • Foto’s van Hans
 • (meer…)

  ‘Roze’ klassiekers geven Alkmaar kleur
  ALKMAAR (29 mei 2011) – Ter afsluiting van de Roze Week in Alkmaar was een speciale rit voor de GCCC uitgezet. Op zondag 29 mei reden de 65 deelnemers met vele ‘roze’ klassiekers in colonne voor een mooie, relaxte siteseeing-tour.

  Beelden van de rit

  Vrolijke voorjaarstocht door de Meierij!

  DEN BOSCH – De GCCC-karavaan streek op zondag 3 april neer in de Meierij van ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met 92 deelnemers was het gezellig druk en de voorspelde regen bleef uit. We kregen zelfs de zon te zien en met 15 graden was het een heerlijke voorjaarsrit!

  Beeldreportages

  Vanaf Schans De Pettelaar reden we onder andere langs Kasteel Heeswijk en door Schijndel, Liempde en Sint Michielsgestel. Met een aantal gezellige pauzepunten waar de ‘zoete lieve Gerritjes’ (Dat gaat naar Den Bosch toe) van deze rit weer lekker konden bijkletsen. Het was een relaxte en blije sfeer, dus oprecht een vrolijke tocht door de Meierij!

  Door welk landschap ging de rit?
  Het gebied van de Meierij van ’s-Hertogenbosch heeft vlakke tot licht golvende zandgronden. Vruchtbare grond voor de vele boomkwekerijen die we onderweg zagen. Kenmerkend voor de Meierij is het zogenaamde populierenlandschap. Op enkele plaatsen vonden we ook nog heidelandschappen, moerassen, veengebieden en boslandschappen. En niet te vergeten de rivieren Aa en Dommel die door de Meierij stromen.

  (meer…)

  GCCC-magazine 64 verschenen

  SON EN BREUGEL – In de lente-editie van het kleurrijke GCCC-magazine (nr. 64) ruim aandacht aan de Algemene Ledenvergadering van de club die op 20 februari heeft plaatsgevonden.

  Lees ook een artikel in de rubriek Pa’s Auto’s, over de mobielen van de vader van Kees. In het derde en laatste verslag in de reeks Proefrit over de rij-ervaringen met een Mercedes-Benz, waaruit blijkt dat Rob helemaal enthousiast is geworden.

  Het is weer een blad om heerlijk in weg te dromen, want we hebben weer veel mooie foto’s van klassieke auto’s en hier en daar een lekker lijf. Oh ja…voorzitter Dick heeft natuurlijk weer het laatste woord!

  GCCC ontdekt het Achterste Hoekje met lentegevoel

  DOETINCHEM (13 mrt 2011) – De GCCC is haar klassiekerseizoen op zondag 13 maart gestart met 61 ritdeelnemers in de landelijke schoonheid van de Achterhoek. Ieder kon op eigen wijze verschillende ‘achterste hoekjes’ ontdekken, zoals de mooi gevormde achterwerken van de vele verschillende klassieke automobielen; ze waren in allerlei soorten, maten en kleuren te bewonderen!

  Fotoreportages van deze rit

  Sfeervol
  Deze keer startte de GCCC-rit bij Restaurant Groeskamp aan de Koopmanslaan 3 in Doetinchem. Het interieur van dit restaurant bleek van binnen erg sfeervol, alsof je je eeuwen terug waande. Dat zou je van buiten af niet verwachten! Koffie en patisseriegebak stonden al klaar en uiteraard was er voldoende tijd om clubvrienden en -vriendinnen weer te spreken. Als GCCC-lid betaalde je slechts € 1,50 per persoon voor deze rit en dat is in deze tijd een heerlijke meevaller.

  (meer…)

  GCCC kijkt terug op succesvol evenementenjaar 2010

  AMERSFOORT (20 febr. 2011) – De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de GCCC is dit jaar op 20 februari gehouden bij B&S autoaanpassingen in Amersfoort. Het was koud maar goed rijweer; voor een aantal leden de kans om weer eens een ritje te maken met hun geliefde klassieker. Daardoor waren een tiental klassiekers te bewonderen rondom het pand van B&S en dat maakt het wel zo leuk!

  • Foto’s van deze ALV  (door Erik)

  Na een korte presentatie over het bedrijf keek het GCCC-bestuur met 40 belangstellenden terug op een succesvol GCCC-jaar in 2010. De meeste evenementen werden nog beter bezocht dan afgelopen jaren. Misschien dat de goedkopere deelnameprijs hierop van invloed is geweest? Of is het toch de onderlinge ongedwongen gezelligheid die veel leden trekt? We denken het laatste. Daarnaast werd het financiële verslag gepresenteerd, met een speciaal compliment van de kascommissie aan de penningmeester.

  Eurotour 2012 in Bern

  Over een aantal zaken mochten de leden stemmen, waaronder de begroting voor 2011. Voor vrijwel alle voorstellen kreeg het bestuur unaniem steun. Daarop volgde een vooruitblik op de (internationale) evenementen voor 2011. Aldrin vertelde de leden o.a. dat er in 2012 toch een Eurotour zal worden georganiseerd: in Bern, Zwitserland (25 t/m 28 mei 2012)! En uiteraard ook nieuws over de website.

  (meer…)

  QueerLenker laat 8-cilinder klassiekers pronken op TechnoClassica
  BMW Barok Engel
  Klassieke Mercedes-Benz

  ESSEN (20 febr. 2011) – Onze Duitse zusterclub QueerLenker doet dit jaar wederom mee met de autodecoratiewedstrijd op TechnoClassica in Essen. Deze keer zetten onze Duitse vrienden dikke klassieke auto’s die op 8-cilinders lopen centraal, want het thema is deze keer: Eight Watchers!

  Een knipoog naar het bekende dieetprogramma Weight Watchers, maar slank hoeft je wagen niet te zijn.  Integendeel, QueerLenker wil juist groot en dik tonen! Denk aan een dikke oude-Benz S-Klasse bijvoorbeeld. Of een Rolls-Royce, Rover, Triumph Stag, Sunbeam, BMW Barok Engel, of een grote klassieke Audi, enzovoorts. (meer…)

  Auto-ongeluk: GCCC-lid met Simca 1308GT tegen boom
  Chrysler Simca 1308GT exclusive uit 1978

  HEEMSKERK (16 jan. 2011) – Het zal je maar gebeuren. Je rijdt samen met je moeder in een van je mooiste klassieker, in dit geval een Simca 1308GT. Je bent een eindje op weg en plots zie je een soort vluchtheuvel voor je opdoemen. Ineens is het knal!

  Het overkwam ons gewaardeerde GCCC-lid Hans, woonachtig in het Friese Witmarsum. ‘Pas even later realiseerde ik me dat ik tegen een boom was aangereden’, vertelt Hans ons via e-mail. ‘Gelukkig leven mijn moeder en ik nog. Dat is het belangrijkste. Ik mankeer fysiek niks en mijn moeder heeft alleen een borstbeentje gebroken. In de 25 jaar dat ik nu schadevrij rij heb ik dit nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit weer mee te maken.’

  (meer…)

  Peugeot RCZ gekozen tot gaycar 2011
  Peugeot RCZ
  Gay Car of the Year van 2011
  Dominique Leherre onthuld samen met zijn vriend de gaycar van 2011: Peugeot RCZ
  Dominique Leherre onthult samen met zijn vriend de gaycar van 2011: Peugeot RCZ

  PARIJS (14 jan. 2011) – Dominique Leherre van onze zusterorganisatie Ledorga heeft in Parijs de winnende auto bekend gemaakt die zich in 2011 gaycar mag noemen. Het is de Peugeot RCZ geworden! Citroën is uitgeroepen tot het favoriete automerk onder de homo’s voor dit jaar.

  Het was overigens een zeer spannende eindrace, want tussen de winnaar en de nummer 2 zat slechts 1 punt verschil! De Peugeot RCZ kreeg 450 punten, terwijl de Citroen DS3 haar bijna inhaalde met 449 punten. Op de derde plaats eindigde de Alfa Romeo Giulietta met 275 punten.

  Meer over Gay Car of 2011 op Ledorga.fr

  Winterbanden Duitsland ook voor klassieke auto’s

  KLEVE – Als je (om welke reden dan ook) tijdens winterse omstandigheden met je klassieker (young- of oldtimer) Duitsland binnen rijdt, let dan op! Winterbanden zijn verplicht als de weersomstandigheden dat verlangen. In tegenstelling tot de milieuzones is er nu geen uitzondering gemaakt voor young- en oldtimers.

  Wordt hier niet aan voldaan dan kun je een boete van € 40,00 tegemoet zien. En als je zonder winterbanden bij een verkeersongeval betrokken bent,  tref je per definitie blaam. Schuldig of onschuldig aan het ongeval maakt niets uit. Eigenlijk alleen goed nieuws voor de verzekeringsmaatschappijen… (Bron: Oldtimernieuws)