Ongeluk: Peugeot 403 aangereden

AYWAILLE (25 sept 2010) – Zaterdagavond rond 18.30 uur verloor een 28-jarige automobilist, woonachtig in de streek van Liège (Luik), de controle over zijn jeep Diahatsu met lege aanhangwagen. Hij kon de tegenligger, een bestuurder van een mintgroene Peugeot 403, niet meer ontwijken. De bestuurder van de jeep bekende 2 biertjes van te voren hebben gedronken.

Het auto-ongeluk gebeurde op de weg Deigne niet ver van Aywaille in de Waalse Ardennen.  Aan boord van de Peugeot 403 zaten twee vrouwen (42 en 65) en een man (39) van de Nederlandse nationaliteit, die een familieuitstapje maakten. Ze konden geen kant meer op en ze raakten ernstig gewond.

De vrouw van 41 is met traumahelicopter overgebracht naar het ziekenhuis en komt beetje bij beetje bij positieven. Haar man en zijn moeder zijn met botbreuken overgebracht naar een ander ziekenhuis in Liège. Ook hun toestand gaat vooruit. De familieleden zijn dierbaren van twee leden van de GCCC (Aldrin en Erik).

Omstanders wisten de motor van de Peugeot 403 snel te blussen en de gewonden zijn door medische hulpverleners en de brandweer uit het autowrak gehaald. De 28-jarige bestuurder kwam er redelijk goed vanaf. Op de foto is te zien dat de auto’s de rijbanen versperden. De politie was genoodzaakt het verkeer te manen om een andere route te kiezen.

Bron: La Meuse