Herfstrit: Geniet van nieuw en oud land rond Rotterdam

ROTTERDAM-EUROPOORT (update 26 okt) – Op zondag 31 oktober gaan we met de GCCC rijden door de Botlek, Europoort en over de Maasvlakte. En de opkomst is weer groot met 86 deelnemers die zich ingeschreven hebben!

We kijken uit over Maasvlakte 2 waarvan de aanleg nu net in volle gang is. Een bizar en onmetelijk groots landschap, geheel door mensen bedacht en gemaakt. De tweede helft van de tocht voert door Voorne-Putten, ook een kunstmatig landschap maar dan bijna duizend jaar oud. We rijden door historische stadjes als de vesting Den Briel en Zuidland, over smalle kronkeldijkjes en langs historische boerderijen. Aansluitend is er in de avond een gezellige diner!

IJzererts, kunststof, olie en benzine!
Goeie kans dat de grondstoffen waarvan jouw klassieker is gemaakt ooit in de ‘Rotterdamse haven’ aan land kwamen. En ook de benzine die erin moet of de motorolie komt ervandaan. Een strook van 40 kilometer lang vol chemische installaties, torenhoge stapels containers, bergen bulkgoed, water en spoorlijnen – je weet (letterlijk) vaak niet wat je ziet. Ooit moest voor deze vooruitgang een bestaand, kleinschalig polderlandschap wijken en op de overgangen tussen ‘nieuw’ en ‘oud’ is geen groter contrast denkbaar.

Wat is het dagprogramma?
De vervreemding begint al bij hotel-restaurant De Beer waar we rond 12 uur (wintertijd!) verzamelen. Daar is koffie, thee en appeltaart. Tijd voor oude en nieuwe vrienden, om oude en minder oude auto’s te bewonderen. Om 13 uur vertrekken we voor de rit. Eerst door Europoort en over de Maasvlakte naar het uitkijkpunt en bezoekerscentrum van  de nieuwste uitbreiding, Maasvlakte 2. Dan steken we Voorne in, via vestingstad Den Briel naar de Polder Zuidland. Met een slinger pakken we een randje Spijkenisse, over de Hartelkering de Botlek in.

De rit is langer dan normaal, maar er zijn grote stukken zonder zijwegen, waarbij 80 km/u mag worden gereden. Langs de tweede helft van de rit liggen verschillende benzinestations en gelegenheden voor een versnapering of verfrissing.

Is er na aflooop een diner?
Jazeker! Om 18.00 uur wordt het diner geserveerd. Deelname aan het diner kost € 21,50 per persoon. Het menu bekijk je via de aanmeldpagina voor deze rit.

Mag de hond mee?
Bij de ontvangst ’s ochtends mag de hond het restaurant in, mits aan de lijn. In het bezoekerscentrum van  de nieuwste uitbreiding, Maasvlakte 2 en de dinerzaal ’s avonds zijn honden niet toegestaan.

Waar is de start en eindpunt?
Hotel-restaurant De Beer ligt direct aan de N15 (verlengde van de A15) De afslag is aangegeven. Hotel-restaurant De Beer is gevestigd aan Europaweg 210, 3198 LD Rotterdam-Europoort, tel. 0181-262 377.

Wat zijn de deelnamekosten?
GCCC leden betalen slechts € 3,00 en niet-leden en introducés betalen € 7,00 p.p. Dit zijn de deelnamekosten voor de rondrit, inclusief koffie/thee, gebak. Deelname aan het diner kost € 21,50 per persoon.

Aanmelden?
Aanmelden was mogelijk tot 24 oktober en dus is de inschrijving nu gesloten.

Let op! GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit!