Over GCCC

GCCC en haar leden

Leuke mannen vind je bij de GCCC

Klassiekers en gezelligheid vind je bij de GCCC!

Zo divers als de leden zijn, zo uiteenlopend zijn ook de auto’s waarmee GCCC-leden rijden. Gebroederlijk rijdt een 1929 Bugatti gelijk op met een Austin A30, gevolgd door een Citroën DS, Renault Caravelle, MG B, Panhard, Peugeot, Rolls-Royce, Alfa Spider, Chevrolet Corvette of DAF.

Heel bewust hebben we niet gekozen voor een minimale leeftijd van de auto’s. We vinden het veel belangrijker dat mensen zich bij de GCCC thuisvoelen. Dat daar een interesse voor klassieke auto’s bijhoort, mag vanzelf spreken.


Wat is de GCCC?

Veel fun bij de GCCC!

Veel fun bij de GCCC!

sinds 17 mei 1992

De Gay Classic Car Club (Benelux) werd opgericht op 17 mei 1992, toen tijdens het eerste evenement ruim 45 mensen spontaan lid werden. Het idee voor zo’n club kwam uit de Verenigde Staten.

Het ledental is, met name door reclame van mond tot mond, de website en artikelen in verschillende (auto)bladen, gegroeid tot 202 leden en 108 partnerleden. We hebben dus in totaal 310 enthousiaste leden! (stand op 1 juli 2017)

doel

Het doel van de vereniging is het coördineren en het stimuleren van de belangstelling in historische, klassieke en bijzondere automobielen onder homoseksuelen (m/v).

onderlinge band

De leden maken de sfeer binnen de GCCC, een sfeer die bij ieder evenement weer uitermate goed is. De onderlinge band die inmiddels is opgebouwd zorgt met name voor het enorme enthousiasme en de grote harde kern van mensen die vrijwel geen evenement overslaat.


GCCC Evenementen

Succesvolle zomerrit met boerderij picknick in 2005

Succesvolle zomerrit met boerderij picknick in 2005

De Gay Classic Car Club streeft ernaar vrijwel iedere maand de leden een mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten. Dit kan onder meer tijdens de hieronder genoemde internationale evenementen, maar ook op de eigen evenementen.

Zo zijn er de traditionele voor- en najaarsritten, museumbezoeken, de jaarvergadering en worden er ook allerlei andere bijeenkomsten georganiseerd. Kijk maar eens in de Evenementenagenda.

De meeste evenementen geven de mogelijkheid actief met de oude auto bezig te zijn, maar ook vanaf een terras lekker achterover leunend naar al het verzamelde fraais te kijken. Leden zonder oude auto hebben tijdens evenementen voldoende mogelijkheden om met andere leden mee te rijden.


Word lid van de GCCC!

GCCC ontvangt alle kleuren van de Regenboog!

GCCC ontvangt alle kleuren van de Regenboog!

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris. De contributie bedraagt vanaf 1 januari 2017 € 27,50 per kalenderjaar voor leden en € 15,- voor partnerleden. Dus als lid met partner betaal je € 42,50. N.B.: na 30 juni half geld.

Het lidmaatschap loopt tot het einde van het kalenderjaar en wordt na het betalen van de contributie verlengd. Opzeggen kan door een mailtje aan info@gccc.nl of via het wijzigingenformulier.

Vul het inschrijfformulier in, of stuur een e-mail naar: info@gccc.nl.


Clubblad GCCC Magazine

Voorkant GCCC-Magazine nr. 79

Vier keer per jaar verschijnt het GCCC Magazine, ons kleurrijke clubblad. Hierin staan verslagen van gehouden evenementen, worden nieuwe bijeenkomsten aangekondigd, vertellen leden over avonturen met hun auto, staan advertenties, etc. Daarnaast worden tussendoor verschillende nieuwsbrieven verstuurd waardoor iedereen op de hoogte blijft. En uiteraard kan je ook deze website raadplegen.

Wil je ook weten waar wij als GCCC zo trots op zijn? Meld je dan nu aan voor een jaarabonnement, inclusief gereduceerd bezoekerstarief voor onze maandelijkse evenementen. Voor nog geen drie tientjes krijg je heel veel nieuwe autovriendjes! Die kans laat je toch niet liggen?

De redactie van GCCC Magazine kun je mailen via magazine@gccc.nl


Internationale contacten en Eurotours

Buitenlandse zusterclubs

Impressie van Eurotour 2008

Impressie van Eurotour 2008

Al vanaf het begin heeft de Gay Classic Car Club een uitstekende band met een aantal buitenlandse zusterclubs.

Goede contacten zijn er vanaf het begin al geweest met de Franse zusterclub en de Engelse GCCG (Gay Classic Car Group). Daarna zijn contacten gelegd met de Duitse clubs Queerlenker en Motorboys. Deze contacten hebben geleid tot een aantal zeer succesvol verlopen internationale evenementen.

Wat is Eurotour?

Eurotour is traditiegetrouw een evenement waarop we internationale gasten verwelkomen en ho-le-bi’s die niet lid zijn van de GCCC.

De traditie Eurotour heeft haar oorsprong in de Easter Run, die tijdens de paasdagen van 1993 gehouden is in de omgeving van Brussel. Enkele weken later is dit evenement gevolgd door de eerste RIGAC (Rencontre Internationale des Gay Automobile Club) bij Le Touquet. Het jaar daarop organiseerde de GCCC het eerste internationale treffen met als basis Maarssen.

Daarna is het traditie geworden dat ieder jaar zo’n treffen georganiseerd wordt door één van de Engelse, Duitse en Nederlandse clubs. Dat soort weekenden hebben de naam Eurotour gekregen. De sfeer is altijd fantastisch en het programma is compleet verzorgd!

Frankrijk bekleedt inmiddels een bijzondere positie. Dominique LeHerre organiseert namens Ledorga ieder jaar een speciaal internationaal weekend (Happy Way of Elegance Cruise), met eens in de twee jaar een Rainbowtour week voor liefhebbers van klassiekers!

Eurotours sinds 2004

In het pinksterweekend van 2004 organiseerde de GCCC in en rond Antwerpen voor zo’n 160 deelnemers een grote Eurotour.

In 2005 hebben de Britten zo’n weekend georganiseerd met Southampton als basis.

In juni 2006 waren de Duitsers aan de beurt met toertochten vanuit Gladbeck en Essen.

In 2007 lag de organisatie weer bij de GCCC vanuit Emmeloord met toertochten naar Joure, Giethoorn, Zutphen en Apeldoorn. Deelnameveld: 126 liefhebbers.

Van 16 t/m 18 mei 2008 organiseerde onze Engelse zusterclub GCCG een Eurotour in de Cotswolds bij Oxford met maar liefst 220 deelnemers! Dit was overigens een behoorlijke Britse aangelegenheid. Deze Eurotour was voor de GCCG gelijk een mooie gelegenheid om hun 20-jarig bestaan te vieren.

Van 29 mei t/m 1 juni 2009 werd voor de eerste keer een Eurotour houden op het Deense eiland Funen, georganiseerd door GOVC (Gay Owned Vintage Cars of Denmark).

Van 21 t/m 24 mei 2010 hebben we met de Eurotour door de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein gereden. Toen lag de organisatie in handen van QueerLenker (Duitsland).

Eurotour 2014 Denemarken (foto van Aldrin & Erik)

Van 10 t/m 13 juni 2011 was de GCCC weer gastland voor Eurotour met een geweldig weekend in de Waalse Ardennen in België.

In 2012 werd de Eurotour in Zwitserland gehouden (25 t/m 28 mei 2012), met startpunt de Zwitserse hoofdstad Bern.

In 2013 werd de Eurotour weer in Engeland gehouden, dit maal in combinatie van het 25-jarig bestaan van onze zusterorganisatie GCCG.

In 2014 (6 t/m 9 juni) vond de Eurotour  nog eens plaats in Denemarken, en wel in Lolland en Falster. Van de 110 internationale deelnemers waren er 38 lid van de GCCC.

Queerlenker verzorgde in 2015 (22 t/m 25 mei) een Eurotour in de Pfaltz, met als basis het dorpje Gleiszellen-Gleishorbach.

2016: Van 13 t/m 16 mei waren wij weer aan de beurt voor de organisatie. Noordwijkerhout was de basis en behalve een bezoek aan het Louwman Museum in Den Haag stond er ook nog een rondvaart door de Leidse grachten op het programma.

Zwitserland was gastheer in 2017 en wel in de streek tussen Bazel, Luzern en Schwyz.


Infos in English, Français, Deutsch

1-27ENGLISH: Gay Classic Car Club. The aim of the GCCC-Benelux club is to co-ordinate and stimulate the interest in historic, classical and special cars amongst homosexuals (m/f). The GCCC is a unique collection of people who each in their own way are enamoured of cars. Follow the links and find out!

FRANCAIS:
Club Classique Gai De Voiture. Le but du club de GCCC-Benelux est coordonner et stimuler l’intérêt pour les voitures historiques, classiques et spéciales parmi les homosexuels (m/f). Le GCCC est une collection unique de personnes qui chacun de leur propre manière est amoureux des voitures. Suivez les liens et découvrez !

DEUTSCH:
Homosexuelle Klassische Auto-Verein. Das Ziel der GCCC-Benelux Vereins ist, das Interesse an den historischen, klassischen und speziellen Autos unter Homosexuals (m/f) zu koordinieren und anzuregen. Das GCCC ist eine einzigartige Ansammlung Leute, die jedes in ihrer eigenen Weise von den Autos enamoured sind. Folgen Sie den Verbindungen und finden Sie heraus!


Contactgegevens

Je kunt ons mailen voor vragen, aan- of opmerkingen of persberichten: info@gccc.nl

Bankgegevens:
IBAN: NL23 INGB 0006 3914 21 t.n.v. GCCC
BIC: INGBNL2A


« Pagina 1 »