Terugblik 2015

GCCC Kerststallenrit (de achtste)

De GCCC komt iedere twee jaar af met een gezellige Kerststallenrit en dit jaar vindt de achtste editie daarvan plaats en wel op zondag 27 december 2015. Mooi moment om terug te blikken op het afgelopen ritseizoen en alvast te proosten op een knallend goed nieuw jaar, samen met je GCCC-vrienden! Deze rit vindt plaats in het grensgebied van Nederland en België en we zullen dus ook over de landsgrenzen heengaan!

Welke auto kies je?

Uiteraard stellen we het op prijs als je met je klassieke auto kunt komen. Mochten de straten al gestrooid zijn of zijn de wegen minder begaanbaar door het winterse weer, dan kunnen we ons natuurlijk ook voorstellen dat je een andere meer moderne, dagelijkse auto of future classic verkiest.

Waar is de start en finish?

De organisatoren, onze GCCC-leden Con en Koos hebben deze keer Sint-Lenaarts (bij Brecht) gekozen als  startplaats voor de rit, niet zo ver van de Nederlandse grens. Vanuit Nederland neem je de A16, die in België E19 heet en dan neem je afslag 3, richting Brecht. Je wordt tussen 12.00 en 12.30 uur verwacht in Feestzaal L’Artisjok, Dorpsstraat 50, B-2960 Sint-Lenaarts. Buiten is voldoende plaats om je klassieker of andere auto te parkeren. Bij ontvangst wordt er een kop warme erwtensoep geserveerd. Er is ook een vegetarisch alternatief beschikbaar.

Hoe ziet de rit eruit?

Elke Kerststallenrit is een verrassende rit van ongeveer 75 kilometer, waarin fotodetails uit de vele kerststallen gevonden moeten worden. Niet alleen goed uitkijken op de mogelijk gladde wegen, maar geef dus ook je ogen de kost in de prachtig aangeklede kerststallen. Probeer samen met anderen de fotokerstpuzzel op te lossen en maak kans op heerlijke prijzen! Er zal ook nog een schiftingsvraag of -opdracht zijn. Je hebt er alle tijd voor, maar zorg er wel voor dat je uiterlijk 17:30 weer terug bent bij L’artisjok. (meer…)

GCCC toertocht: “Varia in Brabantia”

OOSTERHOUT – Op zondag 22 november 2015 nemen onze in Brabant geboren en getogen leden Daniel en Mark jullie mee naar het oergezellige Brabantse land (Het leven is goed in het Brabantse land….)

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in Gasterij De Seterse Hoeve, Vijf Eikenweg 56, 4903 RK Oosterhout. Deze landelijk gelegen gasterij beschikt over een ruime parkeergelegenheid. We eindigen de dag ook hier tegen 17.00 uur. Voor wie vooraf reserveert is er om 18.00 een driegangendiner voor € 25 p.p. (keuze uit vis, vlees of vegetarisch; prijs is exclusief drankjes).

De rit

Met de Seterse Hoeve als begin – en als startpunt beginnen we met een mooie, gevarieerde rit door het mooie Brabantse land.  Dorpjes die we aandoen zijn onder meer ’s Gravenmoer, Waspik, Geertruidenberg, Drimmelen en Terheijden. Vanzelfsprekend is er ook over de andere dopjes wat te vertellen, maar we beperken ons even hier tot ‘s Gravenmoer.

De naam van het dorp is afgeleid van moer, een veengebied dat in dit geval eigendom was van de graaf van Holland.

’s Gravenmoer wordt voor het eerst vermeld in 1293. Het is ontstaan als veenkolonie en hoorde oorspronkelijk bij het Graafschap Holland dat een gedeelte van het gebied ten zuiden van de rivier de Maas in bezit had. In het bewuste jaar gaf graaf Floris V vijftien hoeven wilderten in den Groten Ham aan Steven van Waalwijk. In 1326 sprak men van vijftien hoeven venes, legghende in Sgraven moer. Samen met Roosendaal wordt ’s Gravenmoer genoemd als oudste veenkolonie van Nederland. Er lag een turfvaart, die echter in de loop van de 15e eeuw verzandde, waarna in de 16e eeuw de ’s Gravenmoerse Vaart werd gegraven. Van het begin af aan was ’s Gravenmoer een schippersplaats, waar gehandeld werd in turf, stro en rijshout. Uiteindelijk kwam aan de turfwinning en later ook aan de scheepvaart een einde. In 1950 werd de haven gedempt.

In 1421 werd het dorp tijdens de Sint-Elisabethsvloed zwaar getroffen. In de zestiende eeuw kwam het dorp via de contacten die de schippers hadden, in aanraking met de Reformatie en werd het gewonnen voor de “nije leer”. In 1610 werd een predikant aangesteld. De eeuwen daarna bleef ’s Gravenmoer een protestantse enclave in een rooms-katholieke streek.

Gedurende de Tachtigjarige Oorlog probeerde het dorp aansluiting te vinden bij Brabant, maar het werd in 1734 bij Holland gevoegd. In 1814, na de Franse tijd, werd het dorp definitief bij de nieuw gevormde provincie Noord-Brabant gevoegd. Tot 1997 vormde ’s Gravenmoer een zelfstandige gemeente, waarna het bij Dongen werd gevoegd.

(meer…)

GCCC – Historisch Goed vanuit Hellevoet

Voor ons volgende evenement op 11 oktober maken we onze old- of youngtimer klaar voor een toerrit uitgezet door ons lid Kees. We gaan naar het eiland Voorne-Putten. De oudgedienden bij de GCCC zullen zich misschien herinneren dat we daar al eerder zijn geweest, maar dat is al wel een tijdje geleden. We gaan daarvoor terug naar het jaar 1996 en nog eens in 2000. In dat laatste jaar begonnen en eindigden we toevallig in hetzelfde restaurant als waar we nu naar toe gaan!

Rijdend door het Zuidhollandse eiland Voorne-Putten zien we een verrassend ruime en landelijke streek die toch vlak onder de rook van Rotterdam ligt. Het wordt een rit waarbij we niet alleen mooi natuurschoon zullen zien en allerlei monumentale panden,  maar ook molens, schepen en vestingwerken. En niet te vergeten natuurlijk, oldtimers!

Waar is het trefpunt?

We worden verwacht tussen 12.00 en 12.30 bij restaurant Aquarius, Zuidfront 2, 3221 AZ Hellevoetsluis. De rit zal daar ook eindigen. Een mooie locatie aan het Haringvliet met uitzicht op een vuurtoren.

Wat gaan we zien?

De rit begint in de oude vesting van Hellevoetsluis.

Hellevoetsluis ontstond in 1598, als oorlogshaven gegraven in opdracht van de Staten van Holland. Dat gebeurde aan de sluis van de polder Nieuw Helvoet, waar in de zestiende eeuw in een inham in de gorzen een veilige schuilplaats voor de zeeschepen was ontstaan. De haven werd door sterke vestingwerken omgeven. In 1637 werd de vesting uitgebreid met een dok – één van de oudste van ons land – om er oorlogsschepen te repareren. In de 17e eeuw groeide de vesting aan het Haringvliet uit tot een van de belangrijkste marinehavens van de Republiek. De Ruyter, Tromp en Piet Hein hadden er hun thuishaven. In 1688 voer stadhouder Willem III (keurig getrouwd met Mary Stuart, maar voorzien van een aantal vriendjes) met een sterk leger uit Hellevoetsluis naar Engeland, om daar op verzoek van de Engelse adel zijn schoonvader te verjagen en zelf koning van Engeland te worden.

Vroege vogels kunnen al wat eerder komen en een bezoek brengen aan de Museumkade. Is zeker de moeite waard. Op de Museumkade hebben museumschip De “Buffel”, Lichtschip de “Noord Hinder” en de mijnenveger AMS ms Bernisse een vaste ligplaats. Museumschip de “Buffel” is op zondag vanaf 11:00 te bezoeken. De toegangsprijs is € 5.- p.p. Vanaf de Museumkade is het nog maar 5 minuten rijden naar het restaurant. (meer…)

OUTtv Vlaanderen met de GCCC mee bij de Antwerp Pride 2015

OUTtv Vlaanderen was aanwezig bij de GCCC-deelname aan de Antwerp Pride van 8 augustus 2015 om een reportage te maken. Het resultaat staat nu ook op YouTube. Je kunt het zien als je op deze link klikt:  Gay Classic Car Club – YouTube.

Met dank aan OUTtv Vlaanderen

GCCC toertocht: Vierlandenroute Zuid-Limburg

VAALS – Op zondag 6 september 2015 neemt ons lid Frans jullie mee naar een on-Nederlands stukje Nederland. De vierlandenroute gaat door de geschiedenis en de heuvels van Zuid-Limburg heen.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in Restaurant De Bokkerijder, Viergrenzenweg 232,  6291 BX Vaals op het hoogste punt van Nederland.

 

Dit restaurant beschikt over een ruime parkeergelegenheid en heeft een fantastisch uitzicht op het nabij gelegen Duitse Aken. Koffie/thee met vlaai staan klaar. En…als je vroeg bent kun je naar het vierlandenpunt wandelen dat 5 minuten verderop ligt.

We eindigen de dag ook hier tegen 17.00 uur. Voor wie vooraf reserveert is er om 18.00 een driegangendiner voor € 25 p.p. (keuze uit vis, vlees of vegetarisch; prijs is exclusief drankjes).

Om 13.00 uur beginnen we de rit bij het historische vierlandenpunt waar tot 1915 ook het republiekje Neutraal-Moresnet grensde aan Nederland. In deze ‘taartpunt’ was een grote zinkmijn die in 1815 bij het Congres van Wenen in een apart staatje werd ondergebracht. Er was een eigen vlag, eigen postzegels, en er is geprobeerd het Esperanto als officiële taal aan te houden. Op het huidige drielandenpunt staat nog de vierde grenspaal. (meer…)

Met Queerlenker naar Bayreuth – 1 tot 4 oktober 2015
Markgräfliches Opernhaus

Altijd al eens naar  Bayreuth willen gaan, maar het is er nog nooit van gekomen? Nu is je kans. Van 1 tot 4 oktober organiseren Torsten en Dieter van onze Duitse zusterclub Queerlenker een weekend daar naar toe.

De stad is bekend vanwege de Bayreuther Festspiele die elk jaar in de zomer plaatsvinden. Uit de hele wereld komen liefhebbers van de opera’s van Richard Wagner om de voorstellingen bij te wonen.

Wagner kwam in 1871 naar Bayreuth vanwege het “Markgräfliches Opernhaus”. Dit rococotheater werd tussen 1746 en 1750 gebouwd in opdracht van Markgräfin Wilhelmine, de lievelingszuster van Frederik de Grote. Wagner kwam op bezoek vanwege het grote toneel. De repetities werden onmiddellijk gestopt. Wagner was niet tevreden over de mogelijkheden op het toneel en niet onder de indruk van de stijlvolle zaal. Hij besloot zelf een theater te laten bouwen, buiten de stad op de Grüne Hügel, en tevens te getuigen van zijn andere scheppende kwaliteiten. Vanaf 1876 vinden hier de Richard-Wagner-Festspiele plaats. Na het overlijden van Wagner nam zijn vrouw Cosima Wagner de leiding over. Na haar overlijden werd Winifred Wagner, de schoondochter van Wagner, de drijvende kracht achter het festival.

Je kunt er alles over lezen als je doorklikt naar de Queerlenker site: http://www.queerlenker.de/.

Picknickrit 2015: Divers in allerlei facetten op een typisch Hollandse zomerdag.

Wat begon als een rit met een eindeloze reeks van hoosbuien, eindige in een zonovergoten picknick. Een verslag van de Picknickrit op 19 juli 2015!

De 115 deelnemers arriveerden afgelopen zondag in Restaurant Westeinder Paviljoen te Aalsmeer waar de potpourri van old- en youngtimers bij elkaar kwam. Terwijl de deelnemers konden genieten van het traditionele gebak met koffie of thee gaven de organisatoren van de rit Peter en Jeroen uitleg over de rit. Waarna zoetjesaan de deelnemers naar hun auto vertrokken. Dit keer zaten er ook auto’s bij die niet eerder of weinig bij een rit verschenen zijn. Zoals een DAF 66 YA uit 1974 en een Chrysler Valiant uit 1963.

De deelnemers reden door diverse grotere plaatsen zoals Alphen aan den Rijn en Zoetermeer, maar ook door verschillende kleine, leuke dorpjes. Tijdens de rit regende het en leek het weer de vorige editie te herhalen, maar tóch waren de weergoden ons goed gezind, want toen men steeds dichter bij de picknickplaats kwam verdwenen de donkere wolken en trok de lucht helemaal schoon. Het werd uiteindelijk zelfs nog stralend weer!

(meer…)

GCCC Picknickrit “Van plas naar picknick”

De zomer komt eraan! Tijd om weer te gaan picknicken in de tuin, of het weiland, van onze leden Piet en Ernst! Om alle aandacht aan de organisatie van de picknick te kunnen geven is de organisatie van de rit naar de picknick overgedragen aan onze leden Peter en Jeroen. Zij hebben voor 19 juli a.s. een rit uitgezet in het mooie Groene Hart.

Het startpunt is in Aalsmeer onder de rook van Schiphol en eindigt ook dit jaar weer traditiegetrouw op de boerderij van Piet om daar al je zelf meegebrachte lekkernijen op te peuzelen. En vanzelfsprekend wordt een mooie ambiance traditioneel getrouw zeer op prijs gesteld!

De inschrijving is inmiddels gesloten. We hebben een recordaantal van 118 deelnemers!!

Het trefpunt

We verzamelen tussen 12:00 en 12:30 uur in Aalsmeer in het Restaurant Westeinder Paviljoen Aalsmeer. Kudelstaartseweg 22, 1431 GA Aalsmeer. Koffie en gebak staan voor je klaar. Vergeet niet na je flukse inschrijving ter plaatse ook nog even bij te praten met je GCCC-vrienden! Je kunt op het buitenterras van het mooie uitzicht van de Westeinder plassen genieten en bovendien zul je af en toe een vliegtuig zien landen en opstijgen.

Wat gaan we zo allemaal doen? Rit én picknick!

We gaan een mooie, gevarieerde rit (waarover hieronder meer) rijden die zal eindigen bij de domicilie van Piet. Daar gaan jij en je vrienden heerlijk genieten van alle zelf meegebrachte  lekkernijen. Tijd dus om eens uit te pakken! We hopen natuurlijk op mooi weer, maar als de weergoden ons minder goed gezind zijn, kan picknicken gewoon droog onder de partytent, in de stal en/of in de garage.

Wat neem je mee voor de picknick?

Tafeltjes, stoeltjes, bestek, kandelaars, theeservies of champagnekoelers, je kunt het allemaal meenemen voor een feestelijke (roze) aankleding! Denk ook aan fruit, eigen sapjes, bier of wijn of bubbels! De meest smakelijke en aantrekkelijk uitziende picknicks ontvangen een aanmoedigingsprijs. Zoals gezegd, je kunt je helemaal uitleven. Je wilt natuurlijk dat jouw presentatie er het mooiste uit ziet!

Stel het regent …

Geen probleem! Dan wordt de ‘partystal’ voor iedere deelnemer geopend en kun je hier terecht. Zo houden wij het helemaal droog!

Taxatie van je dierbare bezit

Nee, natuurlijk niet je partner, maar je geliefde klassieker of youngtimer. Een taxatierapport is geen overbodige luxe, eerder een noodzaak. Naast de eis van de verzekeringsmaatschappij bij een WA+ of casco verzekering is het ook bij een WA verzekering handig om een taxatierapport te hebben. Als een ander schade veroorzaakt heb je dan een bewijs wat de waarde is en word je door de tegenpartij niet afgescheept met een veel te lage waardeschatting van een schade-expert.

Op de boerderij zijn mensen van Plettenburg-taxaties aanwezig, die vanaf 14.30 uur tot het eind van de middag taxaties kunnen verrichten. Men is in staat om die middag ongeveer 12 auto’s te taxeren. Het is voor deze mensen erg handig om van te voren te weten wie belangstelling heeft. Als je interesse hebt, wil je dat dan laten weten via info@gccc.nl? Vermeld daarbij het kenteken, merk en type auto en de APK-vervaldatum. De kosten ad € 89.- zijn overigens voor eigen rekening. (meer…)

Rond Utrecht, door de bossen, langs forten en plassen

Juni staat al weer in de startblokken…jullie en jullie bolides toch ook?

Onze voorzitter Hans en the first leading man Sam hebben een mooie rit georganiseerd in de fraaie omgeving van Utrecht en wel op 7 juni a.s. We komen helaas niet in de stad Utrecht zelf en mijden met name haar mooie binnenstad, aangezien een aantal van onze auto’s daar niet meer mogen komen (de controle is streng en je riskeert een boete van €90,-).

Het trefpunt

We verzamelen tussen 12.00 en 12.30 uur in Doorn op het landgoed Beukenrode, waarover dadelijk meer. Beukenrodelaan 2, 3941 ZP Doorn (0343-473220).

Binnen staan koffie en koek klaar en de mee-eters kunnen hier later op de dag weer aanschuiven voor een borrel, en warm en koud buffet.

  • De inschrijving is inmiddels gesloten. We hebben weer veel deelnemers, 106!.

Parkeren en melden

Bij aankomst op Beukenrode mogen de auto’s tot vlak bij het huis in het gras worden geparkeerd.

Vanzelfsprekend begrijpen we goed dat je met je GCCC vrienden wilt bijpraten en elkaars bolide wilt bewonderen, maar vergeet a.u.b. niet op tijd je te melden voor de inschrijving ter plaatse en ook weer op tijd terug te zijn voor het diner dat rond 18.00 uur begint (na de traditionele prijsuitreiking).

Jachthuis Beukenrode

Het monumentale pand “Beukenrode” kent een rijke historie. Op de plaats van het huidige jachthuis stond in de achttiende eeuw een hofstede met bijbehorende geometrisch aangelegde tuin met vijver. De vijver was een S-vormige slingervijver die er nog steeds is. In 1872 werd de oude hofstede afgebroken. Een nieuw huis werd gebouwd ”Nieuw Sterkenburg”. Dat huis heet nu het Jachthuis. Het is gebouwd in neo-renaissance stijl met Italiaanse motieven Tot 1950 was het huis particulier bewoond. Toen vestigden de Broeders ven Onze Lieve Vrouwe van Lourdes een internaat voor jongens van 12 tot 18 jaar met aanpassingsproblemen. In 2002 is het pand, zowel van binnen als van buiten, ingrijpend gerestaureerd. (meer…)

Take a ride In the Antwerp Pride!

ANTWERP PRIDE – 8/9 AUGUSTUS 2015

Heb jij ook zin om je (roze) trots mee te nemen voor een lekker weekend bij onze zuiderburen?

Dat kan! Onze leden Con,  Koos en Mark hebben samen met Ludo  een heel leuk weekend geregeld – niet geheel toevallig samenvallend met de Antwerpse Pride  –  waarbij we zelfs vooraan in de Antwerp pride meerijden. Zie je het al voor je? Jij met je partner rijdend door het mooie Antwerpen met publiek over de Antwerpse Scheldekaaien? Veel bekijks, dat spreekt. Wie houdt er nou niet van een mooi model? Niet alleen je oldtimer mag mee, ook een (geschorste) youngtimer mag, nu ook dit weekend geheel voor de evenementenregeling is aangemeld. Dat zijn dus twee volle dagen!

Leuk, maar je kunt niet beide dagen?

Geen probleem, je kunt je ook aanmelden alleen voor de zaterdag, al of niet met diner.

Red & Blue

Naast het bewegen van je ledematen om te manoeuvreren, kun je vanzelfsprekend ook je hele lichaam laten bewegen op de dansvloer bij onder meer the Red & Blue. Show your moves and get your grooves. En dat niet alleen; ook kun je nog lekker feesten bij Wave. Dus…..doe jezelf en een ander plezier en trek een mooie outfit aan en ga lekker swingen, grooven, moven, grinden etc….

Het draait in dit weekend immers niet alleen om onze geliefde oude voitures, ook onze andere, gezamenlijke  roots komen nu aan bod. We hebben een tamelijk (vol) georganiseerd programma, met ritten en feesten en laten daarbij ook jou de keuze om te feesten of toch te rijden. Voor ieder wat wils, niet waar. Na het rijden kun je dan vanzelfsprekend onder het genot van een drankje uitblazen of je onderdompelen in het feestgewoel.

Op zondagmiddag kun je dan uiteindelijk ook zelf beslissen of je naar huis gaat of nog even van de zuidelijke gastvrijheid geniet.

(meer…)

Uitwaaien in het Groningse land, goed voor leden en verstand

Het is al weer bijna mei! Ons GCCC-lid Freek nodigt je uit voor al weer de derde rit dit jaar en die gaat plaatsvinden in de noordelijke provincie Groningen. Je bent van harte welkom met je  youngtimer/klassieker om lekker uit te gaan waaien in Groningen en wel op 10 mei aanstaande.

Na het verzamelpunt in Ezinge – waarover meer – begint de rit via de Marne en het Hoge Land. We komen dan onder meer langs Eenrum met Abrahams  mosterdmakerij, waar je prima kunt lunchen met bijvoorbeeld Groninger mosterdsoep.

Mosterd

“De provincie Groningen is van oudsher een gebied waar menig kruidenier zelf zijn producten maakte, als voorbeeld Groninger Mosterd. Deze huisvlijt groeide uit tot kleine fabriekjes met elk hun eigen naam, recept en afzetgebied. Door de opkomst van de grote industrie verdwenen deze fabriekjes omdat ze niet meer rendabel waren, of ze werden door de grote fabrieken opgekocht.

Abrahams Mosterdmakerij is echter blijven bestaan en het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Abrahams mosterd wordt namelijk ambachtelijk en tevens biologisch bereid volgens traditioneel Groninger receptuur. Abrahams Mosterdmakerij is daarmee de enige écht ambachtelijke en biologische mosterdmakerij in Nederland. Naar eigen zeggen is Abrahams mosterd de lekkerste mosterd…. dat zullen we dus zelf gaan zien en ondervinden! Weet jij al waar Abraham de mosterd haalt?!

En na de mosterd?

De rit gaat verder via Pieterburen, waar Lenie ’t Hart ooit aan het spreekwoordelijke roer stond van de zeehondencrèche en vervolgens belanden we in Noordpolderziijl. Noordpolderzijl is een buurtschap in de gemeente Eemsmond, ten noorden van Usquert in de provincie Groningen. Noordpolderzijl is gelegen aan de Waddenzee, ten zuiden van Rottumeroog. Dit plaatsje heeft het kleinste zeehaventje van waarschijnlijk heel Nederland. Op dit noordelijke puntje kun je lekker uitwaaien, en ook er is een heel karakteristiek oud café waar je met mooi weer lekker buiten kunt zitten in de Groningse buitenlucht. Uiteindelijk gaan we dan via een mooie  route terug naar Ezinge.

(meer…)

GCCC-Magazine nr 80 is verschenen

SON EN BREUGEL – Laat de lente nu maar echt doorzetten, de redactie van het GCCC-magazine is er in ieder geval klaar voor.

In de 80e uitgave van het magazine ruim aandacht voor de notulen van de ALV. Verder onder ander een artikel over het weerzien van Hans’ Simca en de verkoper die de Simca destijds nieuw heeft verkocht, in de rubriek Gekoesterd klassiek een fotoverslag van de Friese Elfsteden Oldtimerrally en – na lange afwezigheid – een verhaal in de gewaardeerde serie Pa’s Auto’s. En uiteraard ook Het Laatste Woord, in dit geval het eerste woord van onze nieuwe voorzitter. Voor zover je de lidmaatschapskaart niet bij de ALV hebt ontvangen, vind je die ingesloten.

Het is de verwachting, dat het nummer rond 23 april bij de leden in de bus valt, in een mooie witte envelop.

Met Queerlenker naar de Ruhr

Deze zomer een rit meemaken met Queerlenker? Ga gezellig mee naar het Ruhrgebied!

De Duitse gay oldtimervereniging Queerlenker organiseert in het weekend van 31 juli tot 2 augustus een weekendtoer door het Ruhrgebied. Een gebied dat tegen de Nederlandse grens aan ligt.

Dit is kort puntsgewijs het programma:

Vrijdag:
Aankomst met daarna een diner.

Zaterdag:
Bezoek aan Villa Hügel in Essen.

Lunch

Bezoek aan Henrichenburg bootlift in Waltrop.

Zondag:
Bezoek aan de kolenmijn en industriecomplex Zeche Zollverein in Essen.

Voor meer informatie en het aanmelden, zie het PDF bestand (in het Duits) op de website van Queerlenker.

Voor updates over deze rit, zie deze Facebookpagina (in het Duits).

Eén nadeel: het valt helaas samen met de  Gay Pride in Amsterdam.

Vind je stek tussen Hollandsche IJssel, Vlist en Lek

GCCC toertocht De Krimpenerwaard

Onze leden At en Ron nodigen de GCCC-leden van harte uit om je youngtimer/klassieker voor de tweede keer dit jaar uit het vet te halen om een plekje te vinden in het Groene Hart tussen de Hollandsche IJssel, Vlist en Lek en wel op 19 april aanstaande.  De Krimpenerwaard kenmerkt zich door oude en schilderachtige dorpen en dorpjes , dito boerderijen, poldergebieden, eendenkooien, watertorens, molens en is rijk aan flora en fauna. Sommige wegen zijn smal, er zijn passeerhavens.

Wacht vooral niet te lang en schrijf je in voor deze mooie, inmiddels tweede rit van dit seizoen, dat net is geopend. Trek je ongeduldige klassieker uit de stalling of onder het zeil vandaan en geef ook je geschorste model een kans om de platte kanten van zijn banden te slijten door hem via het losse digitale aanmeldformulier aan te melden voor de evenementenregeling in de buurt van onze kaasstad Gouda. Doe mee en geniet van het mooie, afwisselende en meanderende rivierenlandschap. Een van de landschappen waardoor Nederland zo geliefd en beroemd is in het buitenland. Rijd met je klassieker over bochtige weggetjes en kleine straatjes waar je normaal gesproken nooit komt en bezie Nederland weer eens door de ogen van een (berm)toerist.

Wij hebben er zin in, jullie ook?

 

De rendez-vous

Jullie zijn welkom tussen 11.30 en 12.00 uur in Brasserie IJsselweide, Sluisdijk 15, 2809 NA Gouda.  Deze Brasserie maakt onderdeel uit van golfbaan IJsselweide (www.golfbaan-ijsselweide.nl) en beschikt over een ruim eigen parkeerterrein. Binnen staat de koffie, thee en fris met de bekende Goudse stroopwafel voor ons klaar.  Je moet met je auto vanaf de Sluisdijk het talud naar beneden rijden, brasserie en golfbaan liggen beide aan de dijk. Het is niet steil, elke auto kan dat aan. Het is ook mogelijk voor korte tijd de auto boven te laten, maar dat is geen officiële parkeerplaats. (meer…)

Met Queerlenker naar Leipzig

Van 25 t/m 28 juni organiseert onze Duitse zusterclub Queerlenker een lang weekend in Leipzig.  GCCC-leden kunnen daar uiteraard ook aan deelnemen.

Leipzig kent een bewogen geschiedenis. Gedurende de Tweede Wereldoorlog heeft de stad veel te verduren gehad en een groot deel werd verwoest. Na de oorlog werd Duitsland in vier zones verdeeld en viel Leipzig in de Oost-Duitse zone. Na de hereniging van de beide Duitslanden kon Leipzig weer gaan werken aan haar status van voor de oorlog. En dat lukte. De stad krabbelde op uit deze nare periode en bruist als nooit tevoren!

Leipzig is natuurlijk bekend om haar muzikale achtergrond. Onder andere Bach, Wagner en Mendelssohn hebben in Leipzig gewoond. De stad heeft veel groen en je kunt er heerlijk winkelen. Voor ons autoliefhebbers is er dan ook nog de extra attractie van het Porsche-circuit!

Dat klinkt allemaal heel aantrekkelijk toch? Leipzig ligt niet zo ver van ons vandaan, in nog geen zes uur ben je daar (vanaf Utrecht). Voor meer details klik op http://www.queerlenker.de/. Je kunt je daar ook aanmelden.

Update 22 april 2015: dit evenement is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

HIDDEN BEAUTIES, olieverfschilderijen van Evert de Vreugd

Van 7 t/m 25 maart 2015 exposeert de kunstenaar Evert de Vreugd zijn schilderijen van Classic Cars in Pulchri Studio aan het Lange Voorhout 15 in Den Haag.

Zijn werk is het voorlopige resultaat van een nog doorgaande zoektocht langs winterstallingen, schuren, parkeergarages en, soms zelfs geheime, plekken op zoek naar verborgen schoonheden. Auto’s die we allemaal kennen en die opeens, als zou het van hogerhand zijn afgesproken, uit het straatbeeld zijn verdwenen. Veel van deze auto’s hebben inmiddels de status van klassieker en worden door hun eigenaren gekoesterd. Anderen staan opgeslagen, of zijn achtergelaten en vertellen ons hun verhaal.

Naast de autoschilderijen op linnen maak Evert de Vreugd ook schilderijen in olieverf op paneel van, bij voorkeur, bespeelde Dinky Toys en andere speelgoedauto’s.

Evert de Vreugd is autodidact, iets wat in combinatie met zijn werk een dubbele betekenis heeft.

De pracht van Salland

DALFSEN – Op zondag 22 maart hebben we weer een mooie opening van het nieuwe jaar in het mooie en gastvrije Salland. Paul en Marchel nodigen jullie graag uit om in de mooie en verrassende omgeving rond te rijden.

Via een afwisselende route door het Sallandse land passeren we kastelen en musea, diverse vergezichten over de IJssel en de Vecht, kleine riviertjes en meanders en ook nog mooie oude steden met een rijke historie en kleine pittoreske dorpjes.

Waar begint en eindigt de rit?

Vanaf 12.00 uur zijn jullie welkom bij restaurant De Barones, Gerner Es 5a, 7722 RX Dalfsen. Dit restaurant beschikt over een eigen ruim parkeerterrein. Binnen staat de koffie / thee met wat lekkers voor ons klaar. Tot 12:30 is de inschrijving, dus wees er als de kippen bij!

En wat gaan we allemaal zien?

Na de start steken we al snel de Vecht over. Voor de doorgewinterde GCCC-er zal hier enige herkenning zijn. In 2007 voerde de Vechtdal rit ons ook door dit diverse gebied. De overlap met de route van toen is zeer gering. Er is namelijk nog zo veel meer moois te zien in deze omgeving. Na een optionele tussenstop bij kasteel het Nijenhuis in Heino, bekend om haar bijzondere collectie beelden en moderne kunst, steken we bij Wijhe met het pontje de IJssel over. De kosten van het pontje bedragen € 1,80 voor de auto met bestuurder en € 0,40 voor iedere passagier. Vanaf het pontje rijden we via Hattem richting de oude IJsselbrug en daar steken we weer over de IJssel. Van daaruit rijden we naar een mooi stukje Zwolle, het Engelsewerk en de Katerveer sluis. Het laatste deel van de rit brengt ons, via de stadsingel van Zwolle, weer bij De Barones. (meer…)

Algemene Ledenvergadering bij Lex Classics op 22 februari 2015

Onze jaarlijkse algemene ledenvergadering is op 22 februari 2015 gehouden bij Lex Classics in Waalwijk. Vele leden kwamen met de daily driver, maar zo nu en dan was er  – ondanks de pekel – toch een klassiek model te zien. Mooi!

Begeleid door een mooi zonnetje werden de leden en partnerleden ontvangen in het mooie pand van Lex Classics door Marcel en Con. Daar werd op de begane grond hen de felbegeerde lidmaatschapskaart van de GCCC voor 2015 uitgereikt.

Onder het genot van een lekker kopje koffie en iets erbij, kon er weer bijgepraat worden over het vorige jaar, maar vooral ook over het nieuwe seizoen. En aangezien de bar centraal staat en de tafels verspreid over de begane grond, kon iedereen genieten van al het moois wat er stond.  Lex heeft een mooi bedrijf met mooie klassiekers en daarbij ligt het accent op Britse klassiekers. Daarnaast heeft Lex nog wat youngtimers staan, die ook bij onze leden de nodige bijval en aandacht kregen. Genoeg eye candy dus!

Om 13.00 werd iedereen naar de bovenverdieping genood, omdat de alv daar ging plaatsvinden.

Scheidend voorzitter Mark opende de vergadering en gaf vervolgens het woord aan Lex om wat meer te vertellen over zijn mooie bedrijf. Hierna werd Lex bedankt met een lekkere chocolade Kever en begon de vergadering.

In de vergadering werden eerst de notulen van de alv van vorig jaar behandeld, waarna ze goedgekeurd werden. Daarna kwamen nog ledenmutaties aan bod  en volgde er een terugblik over de evenementen van 2014, waarbij Marchel als evenementen coördinator en Aldrin als internationale evenementen coördinator aan het woord kwamen. (meer…)

Een gelukkig 2015!!
GCCC Kerst en Nieuwjaarsfilmpje 2014
Filmpje gemaakt door Paul Ottenhoff

Klik op de link of op het plaatje.

Eurotour 2015 in Duitsland: Volgeboekt

GLEISZELLEN-GLEISHORBACH – Onze vrienden van Queerlenker waren aan de beurt om de Eurotour van 2015 te organiseren. En dat hebben ze gedaan. Na een inschrijfperiode van slecht 15 dagen is de Eurotour volgeboekt!! Hieronder  staat de aankondiging die we van Ralf hebben ontvangen om op onze website te plaatsen.

Beste GCCC-leden en vrienden van de Queerlenker,

Queerlenker is verheugd jullie tijdens de pinksterdagen uit te nodigen voor onze Eurotour 2015!

In het weekend van 22 tot en met 25 mei 2015 willen we een gebied laten zien waar we tot nu toe nog niet met jullie zijn geweest: de Palts, of in het Duits „die Pfalz

Dit betreft het gebied rond Karlsruhe tot aan de Elzas in Frankrijk.

Ons hotel is zeer comfortabel met zwembad en sauna. Vanuit het hotel hebben we een prachtige blik op het Rijndal en de uitgestrekte bossen waar de Palts bekend om staat. Van hieruit beginnen we de spannende toertochten door de westelijke Palts en de daaraan grenzende Elzas. Meer informatie over het hotel vind je op hun site; http://www.suedpfalz-terrassen.de/ (150 personen maximaal)

22 mei   Aankomst

Aankomst, check-in en diner. Gezellig de contacten weer opwarmen!

23 mei  De museum-dag

Het eerste deel van de toer voert ons over prachtige wegen dwars door de Palts, naar het indrukwekkendste techniek museum van Duitsland, het Technik Museum Speyer. Hier is niet alleen techniek te zien, maar ook te beleven! Bijvoorbeeld in de grootste ruimtevaart-tentoonstelling van Europa „Apollo and Beyond“ waar je onder andere de spaceshuttle Burana kunt bewonderen. Tevens vind je daar een Boeing 747, een onderzeeër en vele auto’s. En je mag bijna overal in!

De binnenstad van Speyer is slechts een paar minuten te voet vanaf het museum en deze stad biedt naast een prachtige historische binnenstad een keizerlijke Dom; de grootste nog bestaande romaanse kerk ter wereld!

´s Avonds komen we weer terug in ons hotel voor het diner, gevolgd door een ontspannen avondprogramma, disco en een afzakkertje….

(meer…)