Terugblik 2018

Nationaal Oldtimer Festival

Op zondag 29 juli vindt het Nationaal Oldtimer Festival plaats op circuit Zandvoort. Men verwacht die dag zo’n 1500 oldtimers, dus voor de liefhebber een must om naar toe te gaan. Die dag wil je natuurlijk delen met je GCCC vrienden. Om daarin te voorzien heeft de GCCC zich als club aangemeld en gezorgd voor 20 toegangsbewijzen voor een oldtimer met bestuurder. Wil je partner ook mee, dan zal hij zelf een ticket moeten kopen via www.nationaaloldtimerfestival.nl. In de voorverkoop betaal je dan € 12,50 voor een ticket terwijl dit aan de kassa € 15,- kost.
We hebben een eigen stukje op het showpaddock, zodat we allemaal bij elkaar kunnen staan.

GCCC op Nationaal Oldtimer Festival 2014

In tegenstelling tot ons clubbezoek aan het Nationaal Oldtimer Festival in 2014 worden er nu geen promotieactiviteiten van je verwacht. Gewoon een dag lekker ontspannen genieten van de oldtimers dus.

image_pdfimage_print
Van Bloembollen naar Graspollen

Ja beste GCCC-ers, zondag 15 juli aanstaande is het weer zover! Dan vindt de jaarlijkse,  legendarische Picknickrit  plaats  die eindigt in het weiland van  onze leden Piet en Ernst! Komt allen en pak in stijl de kofferbak van je klassieker uit en zet het kleed, de stoeltjes en de picknickmand met het al dan niet zelfgebakken lekkers klaar.

Voor het  meest prachtige, originele  picknick-ensemble is er natuurlijk weer een prijs, dus doe je best. Ook zal er een speciaal  gedeelte voor de meest bijzondere  klassiekers van de dag  worden ingericht.

Waar starten we?

GCCC-er Pieter-Onno heeft dit jaar de organisatie van de rit op zich genomen en laat ons starten op een gastvrije buitenplaats tussen de bloembollen met zicht op de duinen. Hier  kunnen we vanaf 11.30 uur  genieten van de dagelijks vers gemaakte taarten bij een heerlijk kopje koffie. Leden krijgen een e-mail met het exacte adres.

Wat gaan we allemaal zien?

Vanaf het  ruime terras van onze ontvangstlocatie starten we vanaf 12.30 uur en rijden dan door de rijk gedecoreerde        Bollenstreek langs de wereldberoemde “Keukenhof” naar een mooi en bijzonder watersportgebied, de Kagerplassen. Volgens onze organisator is het een hele aparte ervaring  om hier te zeilen, iets wat hij  vaak in zijn jeugd heeft beleefd. Zeker een keer doen! Het pittoreske eilandje midden in het gebied  is overigens met een pontje met ruimte voor 4 auto’s  te bereiken. Optioneel voor deze rit of geschikt voor een andere keer als je in de buurt bent. (meer…)

image_pdfimage_print
Vreemd gaan langs de Linge

De LingeOp zondag 10 juni 2018 nemen onze leden Arian, Marchel, Niels en Paul je mee op een ontdekkingsreis door de omgeving van de Linge. Voor sommige van jullie zal er een stukje herkenning zijn want in 2007 heeft de GCCC hier samen met onze motorvrienden van Pink Spirit ook een rit georganiseerd.
Heb je altijd al willen weten wat je geliefde oldtimer waard is, of wil je dat weten voor de verzekering, dan is er deze dag de mogelijkheid om je oldtimer, of youngtimer, te laten taxeren door Plettenburg Taxaties.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur bij de startlocatie niet ver van Leerdam en direct gelegen aan de rivier de Linge. Je wordt hier ontvangen met koffie/thee en huisgemaakte (nog warme) taarten (appeltaart, monchoutaart en lemoncurdtaart met meringue). Nadat de nodige verhalen weer uitgewisseld zijn met je GCCC vrienden, is het tegen 13 uur tijd om te vertrekken voor de rondrit.

Waar gaat de route langs?

De route is in een paar afzonderlijke delen opgeknipt die een ieder in zijn eigen tempo kan rijden. Uiteraard voert de route je over de mooie dijken langs de Linge, maar ook een paar forten worden aangedaan. In het gebied is erg veel historie te zien van de Hollandse waterlinie.
Centraal in de route is de plaats Asperen, waar het Minidome gevestigd is. In dit grootste kleine museum kan je jeugd herinneringen ophalen aan de meer dan 7000 miniatuur automodellen die in het museum staan. (meer…)

image_pdfimage_print
Blij en fit, startklaar voor de aspergerit!

Asperge is een typisch streekproduct, het witte goud en parel van Noord-Limburg. Wees daarom op zondag 6 mei startklaar voor een vrolijke GCCC-rit van ruim 60 kilometer door het grootste aspergegebied van Nederland en de schone natuur van Nationaal Park De Maasduinen. De benen strekken kan ook door het parkachtige bos en het Oorlogs- en Verzetmuseum in Overloon te vereren met een bezoek.


Volkswagen liefhebber in Afferden
Als je wilt kun je aan het eind van de boeiende middag aanschuiven voor een heerlijk aspergemenu in een restaurant in Afferden (het precieze adres krijgen de leden per e-mail). Dit landgoed is ook de startlocatie van deze lenterit, die georganiseerd is door onze GCCC-leden Aldrin en Erik.

Waarom zoveel lof over asperges?

Asperges zijn niet alleen heerlijk qua smaak, ze bezitten naar verluid ook nog geneeskrachtige stoffen. Zo bevat de asperge onder andere de stof asparagine, dat een gunstige uitwerking kan hebben op leverstoornissen, jicht, chronische reuma, vermoeidheid, hartkloppingen en een lage bloeddruk. Daarnaast kunnen asperges bloedzuiverend en urine-uitdrijvend zijn. Althans zo gaan de verhalen…

Wat is bijzonder aan Nationaal Park De Maasduinen?

Nationaal Park De Maasduinen is een bos- en heidegebied, gelegen op een langgerekte hoge zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Het is in totaal ruim 4.500 hectare groot. Het bevat de langste rivierduingordel van Nederland, die is ontstaan door het samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen.

Om tot een natuurlijke ontwikkeling van het park te komen, worden galloways (Schots runderras), Kempische heideschapen en landgeiten ingezet.

Kraanvogels trekken in het voor- en najaar over De Maasduinen. Omdat het erg bijzonder is dat deze vogel Nederland aandoet en in De Maasduinen rust, is ervoor gekozen om het dier op te nemen in het logo van het nationaal park. (meer…)

image_pdfimage_print
Toer tussen de kleurrijke bloembollen van Noord-Holland

Op zondag 15 april 2018 nemen onze leden Eric en Fred je mee voor een mooie toertocht tussen de Noord-Hollandse bloembollen. Een gebied dat nog weinig bezocht is door de GCCC maar dat zeker de moeite waard is. Met een beetje mazzel staan de bloembollen volop in bloei zodat je met je geliefde klassieker of youngtimer diverse mooie foto’s kunt maken. Ben je al overtuigd? meld je dan nu aan voor de eerste rit van dit jaar of lees hieronder verder.

Waar begint en eindigt de rit?

NSU tussen de bollenJullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in Dirkshorn. Zoals gebruikelijk wordt het exacte adres van de startlocatie per mail naar jullie verstuurd. De startlocatie ligt op zo’n 15 autominuten vanaf de snelweg A9.

Na een afwisselende rit door het noordwestelijke deel van Noord-Holland waarbij we door dorpjes als Schoorl, Groet, Petten en ‘t Zand rijden, eindigen we de dag weer bij hetzelfde restaurant waar om 18 uur een heerlijk 3-gangen diner voor je klaar staat. Zoals je bij de GCCC gewend bent is het ook deze keer weer gelukt om dit menu voor € 25,- aan te bieden. (meer…)

image_pdfimage_print
GCCC Algemene Ledenvergadering zaterdag 17 februari 2018

Het jubileumjaar 2017 is weer traditiegetrouw afgesloten en met de nieuwjaarsborrel van 2018 is het clubjaar feestelijk ingeluid. Ons volgende officiële GCCC-evenement is de jaarlijkse ALV, de algemene ledenvergadering!

Op deze algemene ledenvergadering blikken we terug op de evenementen van het afgelopen jaar en geven we inzicht in het reilen en zeilen van onze club. Daarnaast zal er een doorkijkje worden gegeven naar de nationale en internationale evenementen van 2018.
Uiteraard geeft het bestuur ook weer een kijkje in de financiële situatie van de club en een toelichting op de uitgaven en inkomsten. Bovendien zal de begroting voor 2018 worden gepresenteerd. Uiteraard hebben de aanwezige leden een stem in het vaststellen van de begroting en de contributie over 2019. (meer…)

image_pdfimage_print
GCCC-Nieuwjaarsborrel

Beste wensen voor een nieuw jaar vol autoplezier

In het verleden waren er binnen de club soms een tijdlang wel en dan weer geen borrels om het jaar mee af te trappen, dus  inmiddels  kunnen we een beetje van een traditie spreken.

En tradities zijn er om in ere gehouden te worden! Zodoende wil het bestuur graag een ieder uitnodigen voor een gezellige borrel, waar we samen terug kunnen kijken op ons geslaagde Jubileumjaar en natuurlijk gaan proosten  op  een voorspoedig 2018! Het belooft weer een  nieuw daverend jaar vol gave ritten en superleuke evenementen te worden!

Als je je mede-autovrienden al een tijdje niet gezien mocht hebben en weer bij wilt praten, dan is dit  natuurlijk de ideale  gelegenheid.

Waar gebeurt het en wanneer?

Komt dus allen op zondag 28 januari 2018 om 14.00 uur naar het ons welbekende Plashuis aan het water aan de Noordse Dorpsweg 2 in Noorden. Koffie en gebak zijn inclusief alsmede een glas tintelende feestelijkheid. Het bestuur biedt ook enige hapjes aan. Daarna kunnen we gebruik maken van onze eigen consumptiekaarten.

Wegwerkzaamheden

Een deel van de Noordse Dorpsweg is afgesloten, maar het Plashuis is vanaf  1 aanrijroute gewoon bereikbaar. (meer…)

image_pdfimage_print