Terugblik 2017

Website vernieuwd

Hoewel je het misschien nauwelijks ziet, is de website op 16 december onder de motorkap volledig vernieuwd. Door deze update is de website beter beveiligd en kan hij in de toekomst ook goed up-to-date gehouden worden.

Als je vreemde dingen ziet, of er werkt iets niet, wil je dat dan melden aan onze webmaster Marcel?

Kerststallen kijken in het Land van Waas

Tussen kerst en nieuwjaar ontmoeten onze GCCC-vrienden elkaar regelmatig rond de Kerststallen in Vlaanderen. Altijd met groot succes! Even weg na de drukke kerstdagen met de vaak verplichte bezoeken. Per slot van rekening vier je met de GCCC pas echt een roze kerst! De 9e editie van de Kerststallenrit is georganiseerd door GCCC-leden Con en Koos en zal plaatsvinden op zaterdag 30 december. Dat zijn donkere tijd van het jaar dus vergeet niet om een zaklantaarn mee te nemen! Let op: in België is de aanwezigheid van een fluovestje voor iedere persoon in de auto verplicht!

De meeste kerststallen zijn in de Kempen te vinden, maar er zijn er toch ook veel elders in Vlaanderen. We gaan dit keer naar het Land van Waas, de streek ten westen van Antwerpen. Helaas loopt het aantal kerststallen de laatste jaren terug, deels omdat een mooie stal een kostbare aangelegenheid is maar ook door een toenemend aantal vernielingen.

Het is bij onze kerststallenritten traditie geworden om na afloop van de rit gezellig samen an te praten onder het genot van een Vlaamse stoofvleesmaaltijd. We hebben daarvoor een gezellig restaurant gevonden in het leuke dorp Bazel. (meer…)

Toer blij door de Gelderse Vallei

Op zondag 26 november 2017 nemen onze leden Paul en Marchel  je mee voor een mooie toertocht door de Gelderse Vallei. Een gebied nog weinig bezocht door de GCCC maar zeker de moeite waard. Met een beetje mazzel hebben we dan nog een paar mooie herfstdagen zodat je je geliefde klassieker of youngtimer voor één van de laatste keren van dit jaar uit de stalling kunt halen.

Waar begint en eindigt de rit?

Jullie zijn welkom tussen 12.00 en 12.30 uur in Renswoude. Zoals gebruikelijk wordt het exacte adres van de startlocatie per mail naar jullie verstuurd. De startlocatie ligt op zo’n 5 autominuten vanaf de snelweg A12.

Na een afwisselende rit door Gelderland waarbij we door dorpjes als Ederveen, De Glind, Achterveld en Stroe rijden, eindigen we de dag weer bij hetzelfde restaurant waar om 18 uur een heerlijk 3-gangen diner voor je klaar staat. Zoals je bij de GCCC gewend bent is het ook deze keer weer gelukt om dit menu voor € 25,- aan te bieden. (meer…)

GCCC Groene Woudrit

Op zondag 22 oktober 2017 nodigen onze leden Emiel, Chris en Hans jullie uit voor de Groene Woud-rit, één van de laatste ritten van dit seizoen. Deze rit gaat door het groene hart van de Meierij van ’s-Hertogenbosch.

De rit voert ons vanaf Boxtel, dat ontstaan is in de elfde eeuw, via mooie wegen naar o.a. Oirschot (spreek uit als Oorschot). Vlak voor Oirschot zit aan de linkerkant van de weg Café Vingerhoeds,  dat bekend staat om zijn oude interieur. Het centrum van Oirschot is een bezoekje waard: er zijn in dit kleine plaatsje meer dan 300 monumenten te zien en het heeft een beschermd dorpsgezicht. Hierna voert de rit ons naar Oisterwijk (uitgesproken als Oosterwijk), bekent vanwege zijn vennen en bossen.

Zowel in Oirschot als Oisterwijk zijn ruim voldoende horecagelegenheden waar je iets kan gebruiken en onderweg zijn er genoeg plekken waar je met mooi weer kan picknicken. Ook ga je een mooie collectie oldtimers en klassiekers bekijken, de entree hiervan is voor de deelnemers gratis. (meer…)

Cross Country BBQ Drive – Toeren en puzzelen door het Groene Hart

Voor ZATERDAG 19 augustus nodigen Alexander, Erlend en Fred jullie uit voor een leuke rit door het echte Groene Hart van Holland, van boerderij naar boerderij. En tussendoor molens, slootjes, weidse uitzichten, pittoreske kleine weggetjes,  slingerende rivieren en oh ja een bijzondere  privécollectie, verstopt in een enorme loods! Afsluitend gaan we barbecueën en bij ons welbekende aloude Plashuis aan de Noordse Plas.

Startpunt

De tocht zal starten midden in de weilanden op de biologische boerderij met Limousin koeien van familie van Alexander. Jullie worden verwacht bij de hooiberg voor verse koffie en ambachtelijke traktatie vanaf 11u45. Voor wie nu al country en western gevoelens krijgt, trek gerust bijpassende laarzen aan  ;-)! En je hoed. We zullen met de puzzelrit starten vanaf  13.00 uur en tussendoor zijn er meerdere plekjes om van het uitzicht om je heen te genieten. Doe je best  want er zijn biologische boerenproducten te winnen!

Meerijden met elkaar kan deze keer ook weer, omdat we in een cijfer 8 rijden op de route. Halverwege kan men dus weer in zijn eigen auto stappen. Midden in de route bevindt zich ook de privé collectie waar we mogen binnenkijken. Deze is alleen doordeweeks en op zaterdag te zien. De kleine donatie die de eigenaar vraagt, wordt gedoneerd aan een van de grote liefdadigheidsdoelen in het land.

BBQ

We eindigen bij het welbekende Plashuis aan het water, waar we onze bolides kunnen uitstallen voor een mooie fotoshot. Bart en zijn team regelen een heerlijke BBQ voor ons met vis uit de eigen plas, vlees en groente en salades. Plus een heerlijke sorbet als toetje.

Nu hopen op veel zon en prettig weer!

Evenementenregeling

Helaas is dit evenement niet aangemeld bij de belastingdienst. Je geschorste oldtimer of youngtimer zal deze keer dus in de garage moeten blijven staan.

Aanmelden voor dit evenement is nu niet meer mogelijk. Er hebben zich 83 deelnemers aangemeld.

Het is natuurlijk het gezelligst om van begin tot eind mee te doen. De kosten voor de BBQ Drive inclusief het eten bedragen € 28,- per persoon  voor GCCC leden en € 31,-   pp voor introducés. Drankjes dienen zoals gebruikelijk los af te worden gerekend bij het Plashuis cafe-restaurant.

Zonder de BBQ is de deelname prijs € 3,25 pp voor leden en € 6,25 voor introducés

Honden kunnen worden meegenomen in het restaurant, maar moeten even buiten blijven bij het bezoek aan de privécollectie.

De GCCC Benelux stelt zich niet aansprakelijk voor schades aan personen en voertuigen  tijdens de rit en  het evenement.

Een ontspannen weekend in de Ardennen!

15 tot en met 17 september 2017

Ons clublid Joris van den Berghe nodigt jullie allen uit voor een relaxed evenement in de mooie omgeving van Durbuy! Een rit in de de Ardennen is voor elke oldtimerliefhebber een must,  maar vanwege de afstand voor onze meeste leden, maken we er met zijn allen een heerlijk compleet weekend van.

Jullie worden verwacht in Durbuy,  het kleinste stadje van de wereld (volgens de inwoners). De kleine pittoreske straatjes, de vele vakwerkhuizen, het kasteel met zijn gesculptuurde tuinen en natuurlijk de schitterende glooiende omgeving en bossen maken dit een feest om in rond te rijden met je klassieker. De dorpjes in de omgeving lijken uit een ansichtkaart van 100 jaar geleden te komen.

Voor kampeerliefhebbers is er gelegenheid om zelf een camping rond Durbuy te vinden, maar het kan nog veel gezelliger! Joris heeft voor ons een speciaal arrangement samengesteld op het gevarieerde gemoedelijke vakantiepark Sunclass Durbuy. Daar kan een ieder comfortabele chalets huren voor 3 tot 4 personen (165 euro voor 3 nachten – vr 16 uur t/m ma ochtend 10 uur)  maar ook grotere voor 5 tot 6 personen (195 euro voor diezelfde 3 nachten). Met een groep vrienden drukt men zo aardig de kosten. Van deze prijs gaat overigens nog 10 procent af, indien je de speciale GCCC-code meldt bij het telefonisch reserveren.  Deze code ontvang je na aanmelding voor het evenement via de link op deze pagina.  Let op:  schoonmaakkosten, energie-, milieu- en toeristenbijdragen (variërend per aantal personen maar rond € 70.-) komen hier nog bij. De receptie van het vakantiepark spreekt Nederlands overigens. Tot een week voor het evenement kan men inschrijven en een huisje reserveren. Honden zijn op het park in een aantal chalets toegestaan. (meer…)

GCCC – Van water naar weiland

Het is zomer dus  het buitenleven lokt ons weer. In deze tijd van het jaar gaan GCCC-leden zich meestal in de keuken uitsloven want de gebruikelijke picknick komt er weer.  Altijd een leuke gelegenheid om creatief met voedsel bezig te zijn. Dit  gezellige evenement vindt plaats op 23 juli.

De tocht voorafgaand aan de picknick bij Piet en Ernst leidt ons door het Westland. We starten om 13.00 uur in Vlaardingen en eindigen in Leidschendam waar we onze picknick hebben in het bekende weiland. Bij dreiging van slecht weer kunnen we allemaal droog in de stal zitten om onze heerlijke groene salades en Prosecco te nuttigen.

De route

De route, uitgezet door onze leden At en Ron, brengt ons van het startpunt in Vlaardingen richting Hoek van Holland naar Monster,  Den Haag (richting Kijkduin), Wassenaar (met prachtige landhuizen en villa’s), Voorschoten met als eindbestemming Leidschendam. Leuke, afwisselend landelijke en randstedelijke weggetjes en wegen; geen snelwegen. De weidse vergezichten over vlakke terreinen en bossen zijn in deze tocht deels ‘vervangen’ door mooie dijkwegen met uitzicht op de vele kassen die het Westland rijk is, en mooie stukken stedelijk gebied in het zuiden en westen van Zuid-Holland. Waar vanuit je oldtimer genoeg te zien is. De route is geschikt voor elk type en formaat oldtimer. Een enkel weggetje is smal maar met voldoende havens om in geval van een tegenligger ruimte te maken.

Startpunt

Je wordt tussen 11.30 en 12.00 uur verwacht in een gezellig café-restaurant (het precieze adres wordt per e-mail aan de leden toegezonden) , waar we vanuit de serre  een prachtig uitzicht hebben op de Nieuw Waterweg en de schepen die het bevaren. Je krijgt hier koffie of thee met een lekker gebakje. Honden zijn er toegestaan.

Extra ALV

Tussen 12.30 en 13.00 uur zal de korte extra Algemene Leden Vergadering plaatsvinden, waarvoor iedereen reeds een uitnodiging heeft ontvangen. Stembriefjes worden van te voren onder de aanwezige ( partner-) leden uitgedeeld.

Vanaf 15.00 zijn jullie van harte welkom op de weilanden bij Piet en Ernst voor een memorabel gezellige picknick! Zoals ieder jaar wordt er een leuke prijs uitgedeeld aan degenen met de mooiste uitdossing, high tea picknick/auto presentatie. Dus geniet en wees creatief en doe je best!

Aanmelden voor dit evenement was mogelijk tot en met zondag 16 juli. De kosten voor de picknickrit bedragen dit keer 5 euro 50 per persoon voor de leden en 7 euro 50 per persoon voor introducés

Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.

Drents landschap

Op zondag 25 juni nemen onze leden Paul en Marchel je mee naar het mooie Drentse landschap. Een gebied waar de GCCC niet zo heel vaak komt. Het gebied waar ze ons kennis mee laten maken is de laatste 10 jaar niet bezocht. De inschrijving is gesloten met 69 deelnemers.

Waar starten we?

We ontmoeten elkaar vanaf 12 uur aan de rand van het Nationaal park Dwingelderveld waar we onder genot van een kop koffie met gebak met iedereen even bij kunnen kletsen. Hierna zullen we rond 13 uur vertrekken voor een mooie route. De exacte locatie wordt zoals gebruikelijk per mail bekend gemaakt.
(meer…)

Van Takkenbos langs Horrekijkers en Stokkiesmannen

De tweede rit van het seizoen 2017 start zondag 30 april,  gaat  door de Hoeksche Waard dat sinds 2005 de status nationaal landschap heeft en wordt georganiseerd door ons lid Kees.

Waar is het start- en eindpunt?

Het precieze startpunt krijgen jullie in een aparte mail.

De Hoeksche Waard

Een waard is de oude naam voor een vlak landschap dat is ontstaan onder invloed van rivieren,  een waard wordt beschermd door rivierdijken. De Hoeksche Waard wordt omringd door de rivieren Spui, Oude maas, Dordtsche Kil, Haringvliet en Hollands Diep.

De Rit

Vanuit het startpunt, waar we worden ontvangen met koffie of thee met gebak, beginnen we aan onze rit. We rijden als eerste richting Oud Beijerland, op de Oost Voorstraat passeren we het prachtige oude raadhuis, even stoppen om het centrum van Oud Beijerland te bekijken is zeker de moeite waard. Daarna rijden we richting Heinenoord waarbij we de kleinste watertoren van Nederland passeren. In Heinenoord aan de dorpsstraat is ook Museum de Hoeksche Waard te vinden. Twee kapitale naast elkaar gelegen rijksmonumenten vormen een sfeervol historisch complex. De herenboerderij Oost-Leeuwenstein en het statige Hof van Assendelft zijn de afgelopen jaren gerenoveerd en opnieuw ingericht.

‘Van Heer tot Errebaaier’

In het museum ontmoet je de ambachtsvrouwe, herenboer, dorpsdokter,  vakman, winkelierster, landarbeider en het schoolkind. Duidelijk wordt de  ongelijkheid, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en  arbeiders en tussen mannen en vrouwen. Je ziet hoe men vroeger leefde en werkte. Van de rijke herenboer tot de arme landarbeider, allemaal hebben ze de Hoeksche Waard  gevormd tot wat ze nu is.  Entree bedraagt 5 euro pp (niet inbegrepen in ritprijs). Bron: Website van Museum de Hoeksche Waard.

Vervolg rit

Van Heinenoord rijden we richting Mijnsheerenland, dit dorp staat ook wel bekend als het Wassenaar van de Hoeksche Waard vanwege de mooie grote villa’s die er staan. Van Mijnsheerenland rijden we richting Puttershoek, hier rijden we langs de voormalige suikerfabriek. Vanuit Puttershoek rijden we richting Strijensas  waar we over een mooie monumentale brug rijden. Hier is ook een gezellige jachthaven en een mooi natuur gebied te vinden. Vanuit Strijensas rijden we weer terug naar Numansdorp. (meer…)

Rondje Ring Rotterdam

Kom zondag 12 maart  allemaal voor het Rondje Ring Rotterdam. Protestritje tegen de milieuzones. Schone lucht? Gebakken lucht! Behalve nuttig ook leuk, met auto’s en deelnemers van allerlei pluimage. Dus start je klassieker en doe mee! Lees er alles over op: http://milieuzonerotterdam.nl/actie12maart2017/index.htm

Zonnestralen rond Hilversum

De openingsrit van het seizoen 2017 start zondag 26 maart op de hei bij Hilversum en wordt georganiseerd door onze leden Luco en Wouter.

Ontvangst

De  ontvangst is op een unieke locatie in het voormalige hoofdgebouw van Sanatorium Zonnestraal (architect Duiker) in een omgeving van licht en lucht.

“Niet zomaar een ruimte, maar een bijzondere ervaring en inspiratiebron voor gasten en bezoekers met gevoel voor architectuur, historie, landschapsarchitectuur en gezondheidszorg”.

Het Hilversumse landgoed Zonnestraal is in de vorige eeuw gebouwd als sanatorium voor tbc-patiënten. Het geld hiervoor werd grotendeels opgebracht door de leden van de Nederlandse Diamantenbewerkersbond. Er moest een sanatorium komen. Het startkapitaal hiervoor werd vergaard uit afvalproducten van de diamantindustrie. De koperen steeltjes en diamantpoeder werden gerecycled. Daarnaast hebben de diamantbewerkers collectief gecollecteerd. Het vergaarde bedrag werd vervolgens aangevuld door het Rijk en het sanatorium kon gebouwd worden.

Het gebouw moest op de heide tussen de bossen komen te staan omdat de patiënten op basis van veel licht en lucht zouden genezen. Voor de bouw van het sanatorium is in eerste instantie Berlage benaderd maar aangezien deze geen tijd had verwees hij door naar architect Jan Duiker. Licht en lucht werd doorgevoerd in het ontwerp van Jan Duiker. Veel glas en veel balkons moesten ervoor zorgen dat de patiënten weer zo snel mogelijk beter zouden worden.

 

 

Waar is het start- en eindpunt?

Het precieze adres ontvangen de leden per e-mail.

 

 

Programma:

–           11 uur ontvangst met koffie of thee en een petit-four

–           12 uur (facultatieve) rondleiding onder begeleiding van een gids (ca 1 uur)

–           rit (ca 50 km)

–           16:00-17:30 (facultatieve) wijnclass op wijngaard Zonnestraal (ca 1.5 uur)

–           18:00 -20:00 3 gangen diner

 

(meer…)

Volgeboekt! Het jubileum: 25 jaar GCCC

De GCCC bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren we met een uitverkocht Jubileumweekend.

Data en inschrijving

Het tweedaagse evenement vond plaats op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017. De inschrijving voor dit jubileumweekend is gesloten.

Aantallen

In het hotel waar we verblijven is plaats voor 80 personen (leden en partnerleden). Ook bestaat de mogelijkheid om je al daags te voren onder te dompelen in het Brabantse leven zodat je al lekker uitgerust aan het jubileumweekend begint!

Place to be and places to visit

We zullen onder meer op eigen gelegenheid het Dafmuseum gaan bezoeken en een abdij in het Belgische Postel. Om daar te komen zullen we via allerlei leuke weggetjes in de mooie omgeving van het Bourgondische Brabant gaan toeren.

De zaterdagavond staat in het teken van gezellig bijpraten met je GCCC-vrienden in de bar en lekker relaxen in daartoe speciaal voor ons gereserveerde plaats.Vanzelfsprekend bestaat de gelegenheid om je op de parkeerplaats keuvelend te vergapen aan allerlei klassieke modellen. Het thema van het weekend maar speciaal voor de zaterdagavond is “Zilver”; dus silver dress and or shoes would be nice 😉 (meer…)

“With a touch of Silver”: 25 jaar GCCC – Lustrumborrel op 15 januari 2017

Proloog

17 mei 1992 staat natuurlijk in ieders geheugen gegrift. Het is de oprichtingsdatum van onze fiere GCCC, die daar op het hoofdkantoor van de Gay Krant het levenslicht zag. Via die krant meldden zich al snel enige tientallen leden aan en die zomer ging de eerste officiële rit van start vanaf  landgoed Den Treek, nabij Amersfoort. Ons lid Erlend kwam in zijn beige Citroen Mehari, waarin hij vanaf zijn studententijd in totaal twaalf jaar dagelijks zou rijden. Ons lid Fred haakte aan in 1998 en reed weldra in een rode Alfa Spider. En met hen zouden de uiteindelijk meer dan driehonderd huidige leden lief en leed met elkaar gaan delen over de jaren.

De combinatie van gay(-friendly) vriendschap en classic cars bleek achteraf een gouden greep. De ongedwongen, vrolijk kameraadschappelijke omgang en het respect voor elkaar hebben een unieke club opgeleverd, die zijn weerga in Europa niet kent. Hetero automannen zeggen jaloers te zijn op onze club. Voor veel leden is de GCCC een belangrijk deel van hun leven geworden. Voor anderen een gezellige rit zo nu en dan. Vrijheid blijheid staat hoog in ons vaandel.

Talloze auto’s hebben onze leden bijeen gebracht tijdens al die meetings; becommentarieerd, bewonderd of, al dan niet stiekem, afgeserveerd. Vriendschappen voor het leven werden er gesloten. Van gestorven vrienden afscheid genomen. Liefdes voor die auto’s of voor elkaar kwamen en gingen. Maar de club bleef altijd staan als een huis. Mede door alle inspanningen van de vele enthousiaste en trouwe bestuursleden over de jaren.

Fred en Erlend kwamen op het idee, om als startschot van dit jubileumjaar 2017, half januari een Feestborrel met hapjes te organiseren op een rustieke en historische GCCC-plek, mooi gelegen aan het water. Een gaywaardig begin van ons 5e Lustrum.

Let op: de inschrijving voor de lustrumborrel is nu gesloten.

Waar gebeurt het en wanneer

Komt allen op zondag 15 januari 2017 om 14.00 uur naar “Het Plashuis” aan de Noordse Dorpsweg 2, 2431 AT  Noorden. Voor 5 euro pp is er koffie met een taartje en bubbels om te proosten. Daarna kunnen we gebruik maken van onze eigen consumptiekaarten. (meer…)

Inschrijving Eurotour 2017 geopend

Van onze Zwitserse vrienden Daniel & Claude vernamen wij dat de inschrijving voor de Eurotour 2017 geopend is. Op hun website kun je het programma bekijken, informatie vinden over de kosten en de mogelijkheden, en het inschrijfformulier invullen.