Terugblik 2017

Volgeboekt! Het jubileum: 25 jaar GCCC

De GCCC bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren we met een uitverkocht Jubileumweekend.

Data en inschrijving

Het tweedaagse evenement vond plaats op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017. De inschrijving voor dit jubileumweekend is gesloten.

Aantallen

In het hotel waar we verblijven is plaats voor 80 personen (leden en partnerleden). Ook bestaat de mogelijkheid om je al daags te voren onder te dompelen in het Brabantse leven zodat je al lekker uitgerust aan het jubileumweekend begint!

Place to be and places to visit

We zullen onder meer op eigen gelegenheid het Dafmuseum gaan bezoeken en een abdij in het Belgische Postel. Om daar te komen zullen we via allerlei leuke weggetjes in de mooie omgeving van het Bourgondische Brabant gaan toeren.

De zaterdagavond staat in het teken van gezellig bijpraten met je GCCC-vrienden in de bar en lekker relaxen in daartoe speciaal voor ons gereserveerde plaats.Vanzelfsprekend bestaat de gelegenheid om je op de parkeerplaats keuvelend te vergapen aan allerlei klassieke modellen. Het thema van het weekend maar speciaal voor de zaterdagavond is “Zilver”; dus silver dress and or shoes would be nice ;-) meer »


Van Takkenbos langs Horrekijkers en Stokkiesmannen

De tweede rit van het seizoen 2017 start zondag 30 april,  gaat  door de Hoeksche Waard dat sinds 2005 de status nationaal landschap heeft en wordt georganiseerd door ons lid Kees.

Waar is het start- en eindpunt?

Het precieze startpunt krijgen jullie in een aparte mail.

De Hoeksche Waard

Een waard is de oude naam voor een vlak landschap dat is ontstaan onder invloed van rivieren,  een waard wordt beschermd door rivierdijken. De Hoeksche Waard wordt omringd door de rivieren Spui, Oude maas, Dordtsche Kil, Haringvliet en Hollands Diep.

De Rit

Vanuit het startpunt, waar we worden ontvangen met koffie of thee met gebak, beginnen we aan onze rit. We rijden als eerste richting Oud Beijerland, op de Oost Voorstraat passeren we het prachtige oude raadhuis, even stoppen om het centrum van Oud Beijerland te bekijken is zeker de moeite waard. Daarna rijden we richting Heinenoord waarbij we de kleinste watertoren van Nederland passeren. In Heinenoord aan de dorpsstraat is ook Museum de Hoeksche Waard te vinden. Twee kapitale naast elkaar gelegen rijksmonumenten vormen een sfeervol historisch complex. De herenboerderij Oost-Leeuwenstein en het statige Hof van Assendelft zijn de afgelopen jaren gerenoveerd en opnieuw ingericht.

‘Van Heer tot Errebaaier’

In het museum ontmoet je de ambachtsvrouwe, herenboer, dorpsdokter,  vakman, winkelierster, landarbeider en het schoolkind. Duidelijk wordt de  ongelijkheid, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en  arbeiders en tussen mannen en vrouwen. Je ziet hoe men vroeger leefde en werkte. Van de rijke herenboer tot de arme landarbeider, allemaal hebben ze de Hoeksche Waard  gevormd tot wat ze nu is.  Entree bedraagt 5 euro pp (niet inbegrepen in ritprijs). Bron: Website van Museum de Hoeksche Waard.

Vervolg rit

Van Heinenoord rijden we richting Mijnsheerenland, dit dorp staat ook wel bekend als het Wassenaar van de Hoeksche Waard vanwege de mooie grote villa’s die er staan. Van Mijnsheerenland rijden we richting Puttershoek, hier rijden we langs de voormalige suikerfabriek. Vanuit Puttershoek rijden we richting Strijensas  waar we over een mooie monumentale brug rijden. Hier is ook een gezellige jachthaven en een mooi natuur gebied te vinden. Vanuit Strijensas rijden we weer terug naar Numansdorp. meer »


Zonnestralen rond Hilversum

De openingsrit van het seizoen 2017 start zondag 26 maart op de hei bij Hilversum en wordt georganiseerd door onze leden Luco en Wouter.

Ontvangst

De  ontvangst is op een unieke locatie in het voormalige hoofdgebouw van Sanatorium Zonnestraal (architect Duiker) in een omgeving van licht en lucht.

“Niet zomaar een ruimte, maar een bijzondere ervaring en inspiratiebron voor gasten en bezoekers met gevoel voor architectuur, historie, landschapsarchitectuur en gezondheidszorg”.

Het Hilversumse landgoed Zonnestraal is in de vorige eeuw gebouwd als sanatorium voor tbc-patiënten. Het geld hiervoor werd grotendeels opgebracht door de leden van de Nederlandse Diamantenbewerkersbond. Er moest een sanatorium komen. Het startkapitaal hiervoor werd vergaard uit afvalproducten van de diamantindustrie. De koperen steeltjes en diamantpoeder werden gerecycled. Daarnaast hebben de diamantbewerkers collectief gecollecteerd. Het vergaarde bedrag werd vervolgens aangevuld door het Rijk en het sanatorium kon gebouwd worden.

Het gebouw moest op de heide tussen de bossen komen te staan omdat de patiënten op basis van veel licht en lucht zouden genezen. Voor de bouw van het sanatorium is in eerste instantie Berlage benaderd maar aangezien deze geen tijd had verwees hij door naar architect Jan Duiker. Licht en lucht werd doorgevoerd in het ontwerp van Jan Duiker. Veel glas en veel balkons moesten ervoor zorgen dat de patiënten weer zo snel mogelijk beter zouden worden.

Waar is het start- en eindpunt?

Het precieze adres ontvangen de leden per e-mail.

Programma:

-           11 uur ontvangst met koffie of thee en een petit-four

-           12 uur (facultatieve) rondleiding onder begeleiding van een gids (ca 1 uur)

-           rit (ca 50 km)

-           16:00-17:30 (facultatieve) wijnclass op wijngaard Zonnestraal (ca 1.5 uur)

-           18:00 -20:00 3 gangen diner

meer »


“With a touch of Silver”: 25 jaar GCCC - Lustrumborrel op 15 januari 2017

Proloog

17 mei 1992 staat natuurlijk in ieders geheugen gegrift. Het is de oprichtingsdatum van onze fiere GCCC, die daar op het hoofdkantoor van de Gay Krant het levenslicht zag. Via die krant meldden zich al snel enige tientallen leden aan en die zomer ging de eerste officiële rit van start vanaf  landgoed Den Treek, nabij Amersfoort. Ons lid Erlend kwam in zijn beige Citroen Mehari, waarin hij vanaf zijn studententijd in totaal twaalf jaar dagelijks zou rijden. Ons lid Fred haakte aan in 1998 en reed weldra in een rode Alfa Spider. En met hen zouden de uiteindelijk meer dan driehonderd huidige leden lief en leed met elkaar gaan delen over de jaren.

De combinatie van gay(-friendly) vriendschap en classic cars bleek achteraf een gouden greep. De ongedwongen, vrolijk kameraadschappelijke omgang en het respect voor elkaar hebben een unieke club opgeleverd, die zijn weerga in Europa niet kent. Hetero automannen zeggen jaloers te zijn op onze club. Voor veel leden is de GCCC een belangrijk deel van hun leven geworden. Voor anderen een gezellige rit zo nu en dan. Vrijheid blijheid staat hoog in ons vaandel.

Talloze auto’s hebben onze leden bijeen gebracht tijdens al die meetings; becommentarieerd, bewonderd of, al dan niet stiekem, afgeserveerd. Vriendschappen voor het leven werden er gesloten. Van gestorven vrienden afscheid genomen. Liefdes voor die auto’s of voor elkaar kwamen en gingen. Maar de club bleef altijd staan als een huis. Mede door alle inspanningen van de vele enthousiaste en trouwe bestuursleden over de jaren.

Fred en Erlend kwamen op het idee, om als startschot van dit jubileumjaar 2017, half januari een Feestborrel met hapjes te organiseren op een rustieke en historische GCCC-plek, mooi gelegen aan het water. Een gaywaardig begin van ons 5e Lustrum.

Let op: de inschrijving voor de lustrumborrel is nu gesloten.

Waar gebeurt het en wanneer

Komt allen op zondag 15 januari 2017 om 14.00 uur naar “Het Plashuis” aan de Noordse Dorpsweg 2, 2431 AT  Noorden. Voor 5 euro pp is er koffie met een taartje en bubbels om te proosten. Daarna kunnen we gebruik maken van onze eigen consumptiekaarten. meer »


Inschrijving Eurotour 2017 geopend

Van onze Zwitserse vrienden Daniel & Claude vernamen wij dat de inschrijving voor de Eurotour 2017 geopend is. Op hun website kun je het programma bekijken, informatie vinden over de kosten en de mogelijkheden, en het inschrijfformulier invullen.

Klik, kijk en schrijf in!


« Pagina 1 »