Terugblik 2008

What did the GCCC do in 2008?
 • December 28: Fifth Christmas Crib Drive in the surroundings of Antwerp
 • November 15 and 16:South of Limburg Wine Week-end from Maastricht
 • October 26: Kromme IJssel drive, surroundings of IJsselstein
 • September 21: Car wash event with demonstration at Etten-Leur
 • August 24: Holterberg drive starting at Holten
 • July 6: Rottemeren drive with picnic (near Rotterdam)
 • June 1: Drive around Aduard in the province of Groningen
 • May 16-18: Eurotour ‘Cotswold Cruising’ close to Oxford and Stratford-upon-Avon (organisation: GCCG)
 • April 27: South-Veluwe drive near Oosterbeek (organisation: GCCC)
 • March 30: Generously enjoying The Achterhoek with visit to Citroville Borculo.
 • March 21-24: 7th Happy Way near Saint Witz, 15 miles north from Paris (organisation: Ledorga)
 • Febr. 16: Annual General Meeting at the Citroën building in Amsterdam.
IJskoud gepuzzel langs creatieve kerststallen

ANTWERPEN (28 dec. 2008) – De 5e editie van de GCCC Kerststallenrit door het Vlaamse Land van Waas bleek een zeer populair evenement.

Van de 54 deelnemers bleven liefst 50 eten. Tja, het zachte prijsje van het diner met Vlaams stoofvlees en frieten heeft daar zeker toe bijgedragen.

  Retro Café

  Voor het eerst begon de tweejaarlijkse kerststallenrit op een vroeger tijdstip, waardoor we deze keer nog net voor zonsondergang terug konden zijn, zonder zaklantaarn. Een prachtige taverne en restaurant in art nouveau stijl met sfeervolle kerstversieringen, het Retro Café aan de Schelde in Antwerpen, was ons vertrek- en eindpunt. (meer…)

  GCCC terugblik 2008

  28 december 2008 – De 5de editie van de Kerststallenrit vond plaats in het Land van Waas aan de Linker Oever van Antwerpen. Opnieuw uitgezet door Con en Koos. Het bleek met 54 deelnemers een prachtige zonnige maar ijskoude afsluiter van opnieuw een succesvol GCCC-jaar!

  (meer…)

  Inhoud GCCC magazine 56

  GOUDA (27 dec. 2008) – Het is Michael en zijn redactieleden gelukt om nog net voor het nieuwe jaar een vers magazine te maken.

  Wat kan ik lezen?

  In deze wintereditie nummer 56 lees je uitgebreide verslagen over het Bourgonisch Wijnweekend, de Kromme IJsseltoer en de Rainbow Tour 2008 van Ledorga. Verder een artikel met de nieuwsgierigmakende titel: ‘Volg het kontje, vind het rondje’ en de estafetterubriek Pa’s auto’s.

  Hoe krijg ik dit magazine?

  Als je lid bent of wordt van de GCCC ontvang je dit prachtige full color GCCC lijfblad in de bus. Partnerleden zullen het blad moeten delen, maar zij betalen ook minder contributiegeld. Interesse? Mail: info@gccc.nl

  Roze Golf interviewt voorzitter GCCC

  APELDOORN (23 nov. 2008) – Onze voorzitter Hans is geïnterviewd door Jan-Erik, presentator van Roze Golf op RTV Oost.

  Aanleiding van het radio-interview was de verkiezing Auto van het Jaar 2009 (Opel Insignia) en de European Gay Car of the Year 2009 verkiezing. Onze voorzitter liet zich verleiden tot het benoemen van de lelijkste auto van het hele deelnemersveld.

  Roze Golf is een wekelijks magazine voor Overijsselse homo’s, lesbo’s en biseksuelen. Met onder meer gesprekken met mensen over hun persoonlijke ervaringen en aandacht voor speciale activiteiten voor homo’s.

  Bourgondisch Wijnweekend bijzonder gezellig!

  BLEGNY CEREXHE (15 en 16 nov. 2008) – 44 Deelnemers genoten in november van het Bourgondische Wijnweekend. Een zeer geslaagd evenement onder de bezielende leiding van Fred Riddersma.

  Bijzonder dat de gezellige sfeer die we kennen van de Eurotours en de Ledorga tochten in Frankrijk, ook in een melangolische herfstige omgeving tot leven kan komen.

  Beeldverslagen Wijnweekend

  De drie meest in het oogspringende klassiekers die dit weekend meereden waren een groene Cadillac Serie 62 Club Coupé uit 1949, een lichtblauwe Oldsmobile Custom Cruiser begrafenisauto uit 1974 en als klapstuk een prachtige Riley 1500 uit 1950 (zie foto). Deze laatste klassieker werd gereden door twee kersverse leden: Jan-Willem en Andrew. Goed gedaan boyz!

  (meer…)

  Puzzelen langs de Kromme IJssel

  IJSSELSTEIN (26 okt. 2008) – De Kromme IJsseltoer kende een nieuwe manier van navigeren: een kleurenkaart waarop de route uitgetekend was met een aantal nummers. Op een ander vel waren vijftien detailfoto’s van A t/m K geprojecteerd. De kunst was nu om bij elk nummer de juiste detailfoto te vinden.

  Dat gepuzzel viel voor de 61 deelnemers (waaronder een charmante vrouw) niet altijd mee. Toch was het een prima bezigheid om van deze enigszins verregende rit iets heel gezelligs te maken.

  (meer…)

  Bretonse tradities centraal in Rainbowtour 2008

  VANNES (18 okt. 2008) – Van 11 t/m 18 oktober genoten 20 GCCC-leden en 3 introducés van een fantastische klassieker vakantieweek in de Franse regio Bretagne.

  Naast het groot aantal Nederlandse deelnemers waren ook vele Britten en in mindere mate Australiërs, Fransen en Denen aanwezig. Het weer was overwegend droog en zonnig met middagtemperaturen tussen de 15-19 graden.

  • Prachtig fotoverslag RBT 2008 door Marc Hesselink
  • Beeldverslag RBT 2008 door Joop van der Vange
  • Reportage door de ogen van Erik Rijpstra
  • Flink wat RBT-pret van de Keeters

  Centraal stond het heerlijk genieten van de mooie ritten met zeer veel verschillende old- en youngtimers door Bretagne en het voortreffelijke culinaire eten (in de middag en avond!) met doorgaans hoogstaande kwaliteit.

  Gezamenlijk cadeau

  Organisator Dominique LeHerre van LeDorga kon in totaal 60 deelnemers verwelkomen. Op het feestelijke verkleeddiner aan het eind van de toer werd hij zelf in het zonnetje gezet. Voor het eerst in de geschiedenis ontving hij een gezamenlijk cadeau van alle deelnemers, waardoor zijn deelname aan de Eurotour 2009 al zeker is gesteld.

  (meer…)

  Gerard van der Kloet (67) overleden

  EERSEL (11 okt. 2008) – Op zondag 5 oktober is ons lid Gerard van der Kloet overleden. Gerard is op 11 oktober gecremeerd en is slechts 67 jaar geworden.

  Zijn partner, Paul Meij, leerde hij kennen 1962 toen zij aan dezelfde HTS in Amsterdam gingen studeren en daar begon een vriendschap voor de volgende 46 jaar.

  (meer…)

  Kunst van professioneel poetsen

  ETTEN-LEUR (21 sept. 2008) – De GCCC poetsdag was aangenaam en leerzaam. Twee poetsdemonstraties, een voor interieur en een voor de lak.

  De poetsspullen zijn wel heel duur, maar we hebben genoeg goede tips gekregen die we ook bij goedkopere merken klassiekers kunnen gebruiken.

  De ontvangst door onze gastheren Ton en Frans van Gool was uitstekend. Koffie met gebak bij binnenkomst. Bij de lunch Bretonse vissoep, warme worstenbroodjes en een uitgebreide keuze aan broodjes. De afsluitende borrel bestond uit diverse kaas en nootjes.

  (meer…)

  Genoten van een zomerse Holterbergrit

  HOLTEN (24 aug. 2008) – Met 60 deelnemers en een prachtige rit naar en rondom de Holterberg, kon de GCCC  opnieuw een succesvolle toertocht noteren. Alles was top georganiseerd. Hulde!

  Een grote pluim gaat namelijk naar onze penningmeester Marcel. Hij zorgde voor het uitzetten, regelen van locaties, uittikken en kopiëren van de rit, centen innen en de groep toespreken. ‘Dat is er zeker een van Tempo Team’, zullen sommige deelnemers vast gedacht hebben 🙂 Stijlvol was zijn uitgebreide toespraak waarin hij ons clublid Otto Kleinjan memoreerde, die op 12 augustus uit ons midden wegviel.

  De rit ging langs de Holterberg en de kleine dorpjes eromheen. Onderweg diverse momenten om even de voeten te strekken. Zo kon je een vraag over de Holterberg alleen beantwoorden als je ook echt even van dat uitzichtpunt had genoten. Sommige deelnemers zagen kans om er weer een uitgebreide picknick uit te stallen, anderen genoten van een heerlijk gebak en koffie/thee in een idyllisch theehuis.

  Garagebedrijf GCCC-lid Edwin in AutoWeek!

  ALKMAAR (21 aug. 2008) – Het blad AutoWeek heeft een speciale rubriek waarin mensen centraal staan die een kleine zelfstandige garage bedrijven. In editie 34 zien we daar ineens een bekend lid van onze club: Edwin Reijmers met zijn bedrijf ER Tools.

  ER Tools is in 1989 begonnen, maar voor die tijd was Edwin al verzot op klassiekers: het opknappen en verhandelen van auto’s. In AutoWeek vertelt Edwin dat hij op 13-jarige leeftijd een eigen auto kocht, een DKW, verdiend met bollenpellen. De spatborden daarvan heeft hij in de badkamer van zijn ouders nog staan te schuren. En hij is gehecht gebleven aan deze DKW, want hij heeft hem nog steeds!

  In Memoriam: Otto Kleinjan (62)

  DRONTEN (12 aug. 2008) – Op 12 augustus jl. is Otto Kleinjan op 62 jarige leeftijd overleden. Hij was sinds 1998 een markant lid van de GCCC en voelde zich zeer thuis bij onze club. Daarnaast was hij lid van de Rover club.

  • Fotogalerij van Otto

  Herdenkingsdienst

  Zaterdag 16 augustus vond de herdenkingsdienst voor Otto plaats. De GCCC was vertegenwoordigd met de bestuursleden Marcel en Aldrin.

  Namens het bestuur hebben we een boeket met roze en paarse bloemen laten samenstellen. Een beige graflint met daarop in goudgele letters ‘de gccc’ gedrukt maakte het boeket compleet. De leden Arie (met Mercedes 220 uit 1968) en Erik (met Renault 16 uit 1970) en partnerleden Toine en Erik waren ook aanwezig.

  (meer…)

  22ste Geitenrally: Weer prijs voor GCCC

  WILRIJK (10 aug. 2008) – De GCCC doet sinds 2005 met een bescheiden deelnemers-aantal mee aan de Geitenrally in het Vlaamse Wilrijk (bij Antwerpen).

  Op zondag 10 augustus was de GCCC opnieuw present en werd weer beloond met een prijs!

  Deze keer reden, net als vorig jaar, acht GCCC-leden mee. Net als de vorige drie edities won een lid van de GCCC de prijs voor diegene die van het verst gekomen is. Deze keer was de prijs geen grote beker, maar een prachtige ets.

  Wanneer vaart de GCCC mee met Canal Pride?

  AMSTERDAM (5 aug. 2008) – De GCCC heeft tot nu toe niet meegedaan aan de Canal Pride over de Prinsengracht in Amsterdam. Maar wellicht is er voor de 14de editie in 2009 iets te regelen?

  In elk geval zijn tijdens de 2008-editie een aantal GCCC-leden gespot, waaronder Jan van Hest (ING boot) en Frans ten Broeke met zijn Bert.

  Beeldreportages Canal Pride

  • Video danspasjes Jan van Hest op ING boot
  • Foto’s door De Keeters

  Daarnaast is Ruud Schaap gespot bij GaySwim. Hij heeft als introducee o.a. de Eurotour van 2007 meegemaakt. Benieuwd wanneer we Ruud weer eens terugzien.

  (meer…)

  Picknickrit rondom de Rottemeren

  ROTTERDAM (6 juli 2008) – De GCCC organiseerde opnieuw een prachtige zomerse klassiekerrit, 4de uit de befaamde en inmiddels beroemde Hooibergmeeting serie!

  Deze keer konden we genieten van een zeer afwisselende rit rondom de Rottemeren.

  De 72 deelnemers verzamelden zich bij Café-Restaurant De Tuin in Rotterdam en werden welkom geheten door de organisatoren Ernst, Ton en Piet. De route was voor een deel uitgezet door het prachtige Zuid-Hollandse Rottemerengebied in de buurt van Bleiswijk en Zevenhuizen. (meer…)

  Inhoud Zomernummer GCCC Magazine 54

  GOUDA (5 juli 2008) – De 54ste editie van ons kleurrijk en gezellig magazine vol klassiekers en hun bewonderende liefhebbers is verschenen!

  Met veel ins & outs over onze nieuwe voorzitter Hans, een verhaal over zomerliefde, vragen afvragend over de rit rond Vragender, vervolg van het Rainbow avontuur in Australië, herinneringen over de auto van je pa, de ontdekking van Bernardus in Groningen en een verrukkelijk vakantie- en klassiekerverhaal in Rusland.

  Als je nu lid word van de GCCC ontvang je dit prachtige kleurrijke lijfblad gelijk in de bus! Meer informatie via info@gccc.nl

  GCCC-stand op Roze Zaterdag in Tiel

  TIEL (28 juni 2008) – De GCCC presenteerde zich op Roze Zaterdag in Tiel met een creatieve stand. Bezoekers konden meedoen aan een prijsvraag waarbij een miniatuur Nuovo Fiat 500, de Europese Gay Car van 2008, te winnen was.

  Een Ford Mustang uit 1966 was in het roze belettert met ‘Gay Classic Car Club’. Deze klassieker van Marchel reed voor de gelegenheid mee met de stoet door de vrolijk versierde stad.

  (meer…)

  Friese landschappelijke toerrit met classic musea

  PINGJUM (22 juni 2008) – 43 GCCC-leden en introducees  toerden door de landelijke zomerse woonomgeving van onze gastorganisatoren Hans Hoogervorst en Eric Lefrandt van de Kringen in Fryslân (Friesland).

  Tijdens de route ontdekten we hoe verrassend mooi het weidse landschap is met haar eeuwenoude kerkjes. Het was prachtig weer, maar het woei wel zeer stevig.

  (meer…)

  Bernardus Ontdekkingstoer provincie Groningen

  ADUARD (1 juni 2008) – Deze rit bewees dat in de provincie Groningen veel moois is te zien!

  • Beeldreportage van René

  De 40 deelnemers waanden zich door het historische cultuurlandschap Middag-Humsterland met een broeierige zomerse temperatuur van 27 graden.

  Een aantal van hen maakten er een gezellig kampeerweekend van! De rit toerde langs een veelzijdige landschap met schilderachtige plattelandsdorpjes. Gastheer Jaap Stienstra, een oud-tandarts van 85 jaar, verzorgde aan het eind van de middag een heerlijke driegangenmaaltijd in Groningse sferen. Dank Jaap voor je goede zorgen! (meer…)

  Grootst rijdend gay classic car museum ooit!

  OXFORD (16-18 mei 2008) – Onze zusterclub GCCG uit Engeland vierde haar 20-jarig bestaan onder de vlag van de Eurotour. Het feestelijke programma bestond uit een aantal prachtige ritten in the Cotswolds nabij Oxford.

  Beeldreportages Eurotour 2008

  Daarnaast was het genieten van een uitgebreid en vakkundig bezoek aan de MINI fabriek, genieten van het bijzondere huis Sezincote, auto’s bewonderen in Heritage Motor Centre en een bezoek aan het prachtige Blenheim Palace. Gelukkig hadden we droog weer, veelal bewolkt, maar op de laatste tourdag was ook heel vaak de zon te zien! (meer…)

  British Gay Classic Car Group transforms Eurotour in live oldtimer museum
  Photo: Classic cars in front of Heythrop Park Hotel

  OXFORD (May 18th, 2008) – From May 16 until 18 our British sister club GCCG made Eurotour 2008 the main celebration of its 20th anniversary. The festive programme consisted of a number of beautiful drives in the Cotswolds near Oxford.

  Apart from that they had organised an extensive and expert visit to the MINI factory. We could enjoy the special Sezincote house, admire cars in the Heritage Motor Centre en visit the beautiful Blenheim Palace. Fortunately the weather was dry, usually cloudy but on the last day the sun made frequent appearances!

  Photos Eurotour 2008

  Why drive a Trabant?

  AACHEN (May 2008) – Clip from a celebrating tour about driving a Trabant. An impression from our German sister club Queerlenker.

  Voorjaarsrit Oosterbeek leek wel cabriotoer!

  OOSTERBEEK  (27 april 2008) – De voorjaarsrit langs de Zuid-Veluwe was uiterst succesvol met 73 deelnemers.

  Veel klassieke cabrio’s, veel lol, goed eten, een leuke rit èn prachtig zonnig warm lenteweer. Na afloop bleef een grote groep van 49 man eten in Restaurant Kleyn Hartesteyn.

  • Foto’s van René
  • Foto’s van Michael
  • Foto’s van Otto

  Opvallend was dat een aantal mensen onaangekondigd nog wilden meerijden, waarvan ook een aantal nieuwe gezichten. Gelukkig was dit allemaal geen probleem, ze konden zelfs nog aanschuiven voor het diner. De wijze van het opnoemen van de bestuurders en vervolgens de lifters zette een bestuurder bij voorbaat op achterstand. Toen de cabriolets en auto´s met airco gevuld waren, bleef een eenzame Ford Escortrijder over. Maar het is allemaal goed gekomen. (meer…)

  Hans volgt Ton op als voorzitter

  OOSTERBEEK (27 april 2008) – Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van 27 april is Hans (foto) gekozen tot nieuwe voorzitter van de GCCC.

  Speciale dank ging uit naar Ton die de afgelopen jaren de rol als voorzitter met verve vervulde. Zijn voorzitterschap werd gememoreerd in een prachtige speech, gekruid met subtiele humor van de penningmeester om de mens Ton te typeren.

  (meer…)

  Gul Genieten in De Achterhoek met bezoek Citroville

  VRAGENDER (30 mrt 2008) – De ontluikende en citroentjesfrisse voorjaarsrit in De Achterhoek was zeer afwisselend en gezellig, ondanks het regenachtige weer.

  Gastvrij werden de 48 deelnemers ontvangen in Restaurant Beneman in Vragender, waar de meesten aan het eind ook aanschoven voor een uitstekend driegangendiner (heerlijk gul genieten). Na de ontvangst met koffie en vele taartsmaken startte het eerste deel van de rit richting Groenlo.

  (meer…)

  Happy Way 2008: Two sides of Paris region explored during international meeting
  Photo: German boy spotted on Happy Way 2008

  SAINT WITZ (March, 24th, 2008) – The 7th Happy Way by Ledorga was held in the nothern region around Paris. The 112 international participants (not only from Holland, England, Germany and France, but this time also from Italy and Spain!) explored two rather widely divergent sceneries of this region.

  Video’s by Daniel V / Mark van E

  Photos

  • Photo report by René B / Erik den O

  Painters

  The first landscape was found in the Val-d’Oise department and the little town Auvers-sur-Oise. This charming town has become quite famous for the fact that scores of impressionist and neo-impressionist painters (e.g. Vincent van Gogh) have planted their easels in this town towards the end of the 19th Century.
  (meer…)

  Lancia Club Nederland kopieert Eurotour 2007

  NIJMEGEN (1 mrt 2008) – Mocht je de GCCC Eurotour van 2007 nog een keer willen beleven of vorig jaar gemist hebben? Dan kun je deze grandioze tour nogmaals beleven, maar dan bij de Lancia Club Nederland (LCN).

  Onze oplettende leden Arjan en Fred zijn dit aan de weet gekomen. Het programma dat de 35-jarige LCN voor hun internationale evenement Cento Miglia d’Olanda (12-15 september 2008) heeft samengesteld, is als twee druppels water op dat van de GCCC Eurotour 2007.

  • Bekijk hier de foto’s van Cento Miglia d’Olanda van de Lancia Club Nederland (12-15 september 2008)

  Copy-paste?

  Ook bij de LCN drie overnachtingen bij Hotel Van der Valk Emmeloord, bezoeken aan Paleis Het Loo, Burton Car Company, Galleria Style & Auto, een rit door De Weeribben én rondvaart door Giethoorn. Dit waren exact de locaties die we ook tijdens Eurotour 2007 hebben bezocht. Toeval? (meer…)

  ALV 2008: Warm welkom bij Citroën Nederland

  AMSTERDAM (16 febr. 2008) – De GCCC was te gast bij Citroën Nederland in Amsterdam, waar dit keer onze jaarlijkse ALV is gehouden.

  Als welkom stond een voortreffelijke boodjeslunch klaar in het Business Centrum, aangeboden door Citroën Nederland. Degene die het wilde kon daarnaast proefrijden in een Citroën C6, een C-Crosser of een Picasso samen met onze gastheer Mark Stoffels (zie foto). Het bestuur van de GCCC dankt Citroën Nederland hartelijk voor de gastvrijheid en prima verzorgde lunch.

  ALV blikt terug op 2007 en kijkt vooruit naar 2008

  AMSTERDAM (16 febr. 2008) – Tijdens de ALV heeft penningmeester Marcel duidelijke toelichting gegeven op de inkomsten en uitgaven van 2007.

  In de stemronde werd onder andere de begroting 2008 goedgekeurd en is de contributie voor 2009 opnieuw ongewijzigd vastgesteld.

  (meer…)

  Disclaimer website aangepast

  NIJMEGEN (16 febr. 2008) – De disclaimer van de website is uitgebreid met een artikel over de bijdragen in ons Gastenboek.

  Artikel 10 luidt nu: “In het gastenboek kan in principe iedereen een reactie plaatsen, zowel leden van de GCCC als niet leden. De reacties worden echter wel beoordeeld door de webmaster. De webmaster behoudt zich het recht voor om bepaalde reacties te verwijderen, bijvoorbeeld omdat deze kwetsend zijn.”

  GCCC-leden en klassiekerliefde op Brabant TV

  ROSMALEN (9 febr. 2008) – Leden van de GCCC bezoeken niet alleen eigen clubevenementen, maar trekken er ook op uit om oldtimerbeurzen te bezoeken.

  Zo bezochten onze leden Rob en Jan op 9 februari  de bekende oldtimerbeurs van Autotron Rosmalen. Een verslaggeefster van Omroep Brabant spotte onze heren, toen ze een Aston Martin aan het bewonderen waren.

  (Bron: Omroep Brabant TV, 6 min. 30 sec.)

  (meer…)

  Fiat 500 gekozen tot Europese Gay Car 2008

  BEZONS (15 jan. 2008) – Het design van de in 1957 ontwikkelde Fiat Nuevo 500 is vorig jaar door de Italianen nieuw leven ingeblazen. Het nieuwste model van de Fiat 500 minicar heeft daarmee opnieuw de harten van vele mensen gestolen.
  (meer…)

  Inhoud GCCC Magazine 52

  GOUDA (13 jan. 2008) – Door de redactie van het GCCC Magazine is hard gewerkt aan een zeer informatief, kleurig  en vrolijk blad. Exclusief voor leden van de GCCC!

  Deze keer een verslag over de Leidse rit en Hendricus Ianus Hortulanus, een vervolgverhaal over de Rainbow Tour reis van Eric en Henk in Australië.

  Marcel spreekt zijn fascinatie uit over de auto’s die zijn vader ooit heeft gereden; een grijsblauw-witte Opel Kapitän uit 1958, een witte Opel Admiral, een olijfgroene Chrysler 2 Litres, een Simca Chrysler 1309 SX en een Honda Accord Sedan EX.

  (meer…)