Unieke Berliet uit 1904 pronkstuk op Rainbow Tour (video)

DIJON (10 okt. 2010) – Dominique Leherre van Ledorga organiseerde van 9 t/m 16 oktober de Rainbow Tour 2010. Van de 56 deelnemers kwamen er 27 vanuit de Lage Landen! Het was een bijzonder gayevenement, waarin de deelnemers gedurende een week lang met klassieker of youngtimer door de prachtige Franse streek Bourgogne toerden.

De oudste deelnemende auto was een prachtige Berliet Tourier 4 cilinder uit 1904, bereden door een team uit het Verenigd Koninkrijk.  Berliet auto’s werden vanaf 1894 geproduceerd in Frankrijk en de productie stopte in 1939. Daarna werden, tot aan de overname door Citroën in 1967, alleen vrachtwagens gebouwd.

Een clublid van de GCCG maakte een filmpje van de Berliet, maar je ziet ook gelijk de klassiekers van de andere deelnemers!Rijke historie

Voor deze heerlijke week gingen de deelnemers het noordelijke deel van de Bourgogne. Deze streek heeft een zeer rijke historie waar de bewoners erg trots op zijn. De Bourgogne beleefde een autonoom tijdperk van Frankrijk dat even machtig was als het Koninkrijk van Frankrijk. Andere provincies betwistten destijds de Bourgondische macht.

Kasteel van Savigny les Beaune

De hertogen van Valois hebben geschiedenis geschreven door Bourgogne en Nederland te verenigen. Philippe le Bon, groot Hertog van Ponant, was de meest weelderige. De hertogen wisten de invloedrijke macht van Bourgogne ook binnen Europa te realiseren, ondanks het feit dat Europa toen rivaal van Frankrijk was. Van deze rijke geschiedenis zijn in dit gebied nog talrijke overblijfsels te zien, zoals grote architecturale bouwwerken.

Bovendien staat de Bourgogne wereldwijd bekend om haar heerlijke wijnen en Grand Cru’s met bekende namen zoals bijvoorbeeld de Gevrey Chambertin, de Clos Vougeot of de Nuits-Saint-Georges. En wie kent niet de beroemde mosterd uit Dijon, ook Bourgogne!

Voor meer informatie kijk je op: www.ledorga.fr