GCCC’ers bij seizoensstart Queerlenker in Ruhrgebied

WUPPERTAL (1 mei 2010) – Een 14-tal GCCC-leden deed mee aan de seizoensstart van zusterclub Queerlenker in Duitsland, een lekker voorjaarsweekendje ‘Tussen de Rijn en de Ruhr’ (30 april – 2 mei). De gastvrijheid van Queerlenker en het hotel Eskeshof was formidabel! We hebben ontdekt dat het Ruhrgebied ook hele mooie en vooral groene gebieden kent en ook veel cultuur te bieden heeft.

De meeste leden van de GCCC waren al op Koninginnedag gearriveerd, zodat er ’s avonds gelijk lekker gegeten kon worden met de aanwezige Queerlenkers. Onze 1 mei-viering een dag later begon met een prachtige en zonnige route door een groengebied tussen Wuppertal en Oberhausen. Vervolgens bekeken we een staaltje industriecultuur: Gasometer in Oberhausen. Hier was een tentoonstelling over de sterrenhemel te bezichtigen en konden we bovenop het ronde industriegebouw genieten van een fantastisch uitzicht van de omgeving.

In de middag bezochten we de sluis van Mülheim am Ruhr en gingen we met bijna 50 nichten gezellig bootje varen richting Essen Kettwig. Een ontspannen vaart waar we gezellig met elkaar konden bijkletsen en vriendschappen verstevigen. In de avond hebben een aantal deelnemers nog de Schwebebahn in Wuppertal bezocht.

De zondag was een regenachtige dag, maar dat was niet erg. We waren op het gegeven moment lekker droog in het Düsseldorfse Meilenwerk; een soort opslagplaats van netjes uitgestalde klassieke auto’s met vele juweeltjes. Daar waren heel veel mooie klassiekers te zien. Het leek meer op een museum om je vingers bij af te likken. Het weekend werd afgesloten met een bezoek aan het middeleeuwse stadje Zons, maar toen waren de meeste deelnemers al weer naar huis gereden vanwege het koude en regenachtige weer.

Dank aan Marc en Ralf voor het uitstekend organiseerde weekend! Bis nächste mal!