Picknickrit met lekkere hapjes valt wederom in de smaak

Picknicken achter het decor van young- en oldtimers op 18 juli 2010
Picknicken achter het decor van young- en oldtimers op 18 juli 2010

LEIDSCHENDAM (update 24-07) – Met 66 GCCC-leden en 9 intro’s was de picknick op het landgoed van onze leden Piet en Ernst wederom een groot succes. Iedereen had z’n best gedaan om lekkere hapjes en drankjes te verdelen onder elkaar.

Het was prachtig picknickweer: veel zon, 24 graden en een droog weiland zonder koeien. Vooraf hadden de deelnemers vanuit Nieuwkoop vanaf restaurant Tijsterman al een mooie ontspannen en korte rit gereden door Het Groene Hart met haar vele pittoreske huisjes langs sloten en kanalen. Ook kon je het verschil tussen lage en wat hoger gelegen gebieden goed zien.

Mercedesprijs

De leden Warner en GabriĆ«l verzilverden tijdens deze rit de door hen op de ALV gewonnen Mercedesprijs: dagje toeren in een gloednieuwe bolide van Mercedes, waarin uiteraard nog de klassieke lijnen van het beroemde Duitse automerk zit verweven. Warner: ‘Dat rijdt super-de-luxe. Ik hoef maar even een beetje richting een bermpje te rijden en hij begint al te piepen. Een fantastische ervaring!’

Eindpunt was de boerderij van Piet. Deze keer konden de young- en oldtimers op een stuk weiland achter de grote hooiberg staan, waar we door regenachtig weer in de voorgaande jaren niet heen konden. Het schitterend gezicht om te zien: iedereen die voor, naast of achter zijn of haar oldtimer aan het genieten was van de zelf meegebrachte versnaperingen.

NSU en Peugeot

Veel belangstelling kreeg een opvallend donkergroen NSU’tje. ‘Als ik op NSU bijeenkomsten ben, krijg ik nooit zoveel aandacht’, vertelde de grote blonde eigenaar trots. Of was het nog wat anders waarom de NSU of juist de bestuurder zo in de smaak viel?

Ook opvallend: de zwarte Peugeot 403 van Chris en Richard viel in de prijzen als mooiste oldtimer; uitverkoren door een onafhankelijke jury. Ook de mooist opgemaakte picknick ontving een prijs. En er werd ook nog gezongen voor Marco, de vriend van de voorzitter: hij was 40 geworden (proficiat!).

Veel dank aan iedereen die van deze picknick wederom een geslaagd evenement heeft gemaakt en extra complimenten voor Piet en Ernst!