Terugblik 2012

Let’s go Wilde: klasssiekerrit met ode aan Oscar Wilde

IJSSELSTEIN- Voor kerstrit van de GCCC op 16 december 2012  hadden onze leden Marchel en Paul een mooie rit uitgezet langs de feeërieke natuurgebieden van IJsselstein, Woerden en Oudewater. Marchel had weer een bijzonder kleurrijk ritboekje samengesteld, waarin je kon zien hoeveel km’s je nog moest en hoeveel je er al had gehad. Voor deze rit een mooie opkomst met  73 deelnemers van wie er 57 bleven eten!

Druilerig

Helaas was het weer wat regenachtig/druilerig met 8 graden. Voor onze klassiekers wel fijn: minder tot vrijwel geen pekelzout op de weg. Veel leden durfden het dan ook aan om met hun klassieker te komen.

Tolbrug

Onderweg kwamen we de enige tolbrug tegen die Nederland rijk is. Een brug die stamt uit 1788 die nog met de hand omhoog en naar beneden wordt gehaald. Tarief: 50 eurocent, maar tijdens de rit niemand te bekennen die het geld in ontvangst wilde nemen. Kortom: gratis over de brug rijden.

(meer…)

GCCC-magazine gerestyled!
GCCC-magazine nr.71
GCCC-magazine nr.71

SON EN BREUGEL – De redactie van het GCCC-magazine heeft zojuist bericht dat de wintereditie bij de drukker is afgeleverd. IJs en weder dienend zal het clubblad nog voor de kerst bij de leden in de brievenbus belanden.

Grote verrassing

De leden staat een grote verrassing te wachten, want zoals de hier afgebeelde voorkant al laat zien: de 71e uitgave van het GCCC-magazine is compleet gerestyled. Frisser, fruitiger en met meer kleur is het gewaardeerde clubblad weer helemaal bij de tijd. Enkele nieuwe rubrieken maken de vernieuwde uitgave compleet.

Laat je horen!

De redactie van het clubblad is razend nieuwsgierig naar de reacties op de veranderingen. Laat weten wat je ervan vindt, dat kan via een e-mail naar magazine@gccc.nl.

Gezellig ’20 jaar GCCC’-weekendje!

GILZE-RIJEN – Het jubileumweekend ’20 jaar GCCC’ van 16 t/m 18 november 2012 is een gezellig en ontspannen evenement geworden. Hoewel de zondagochtend nogal regenachtig was, klaarde het in de middag flink op, waardoor het weekend heerlijk zonnig eindigde.

Wat waren de highlights?

Het GCCC-bestuur had een mooi afwisselend programma samengesteld, waarvoor met name evenementenman Marchel veel werk heeft verzet. Daardoor konden we onder meer genieten van:

  • – Schitterende zaterdagochtendrit;
  • – Mooie klassiekers van Retro Legends en Classic Park;
  • – Heerlijk abdijbier van La Trappe;
  • – Lieve hindes en bokken van de hertenboerderij.

Uiteraard was ook het nodigde geregeld voor het jubileumfeestje: een geweldig lekker viergangendiner door de catering van Van der Valk in Gilze. Als verrassend entertainment kwamen de ‘Jongens van de Reisvereniging’, met vrolijke deuntjes van weleer.

Mede-cluboprichter

Meer dan 50 (oud)leden van de GCCC namen deel, waaronder ook mede-cluboprichter Tony Vos. Hij zat vanaf mei 1992 tot 1994 in het GCCC-bestuur als redacteur. Ted Mooren (van de TROS) was toen onze eerste voorzitter. Die is daar in 1994 mee opgehouden en vanaf dat moment heeft Tony twee functies gecombineerd: voorzitter en redacteur.

(meer…)

Najaarsrit-verslag: Droomvlucht door natuurlijk Posbank schoon

GROESSEN – De najaarsritten van de GCCC zijn veelal vol prachtige herfstkleuren en dat was ook het geval bij de rit van zondag 21 oktober. Het weer zat ook mee met 17 graden en later op de middag ook een heerlijk naarjaarszonnetje. Een middag die voorbij vloog als een droomvlucht!

We hadden bijna 50 klassiekers en liefst 103 deelnemers, waaronder een lid van de Duitse Queerlenkerclub. Aldrin en Erik, onze GCCC-leden die deze rit organiseerden, lieten de deelnemers in deze rit met hun klassieker als het ware vliegen door een schitterend stukje natuur van de Posbank in de omgeving van Arnhem. Vliegen en dromen was ook het thema van de rit, want tijdens een pauzestop bezochten we het militaire vliegbasismuseum Deelen met haar roerige 100 jaar luchtvaartgeschiedenis.

(meer…)

Nazomeren en drenthenieren langs Drenths-Friese wouden

STEENWIJK (update 2 okt) – De GCCC-rit van 9 september betekende drenthenieren op een heerlijke nazomerdag. Veel zon en ruim 25 graden!

Onze organisatoren Alfons en Huub hadden een fraaie landschappelijke tocht uitgezet langs brinkdorpen als Vledder, Frederiksoord en Wapserveen. Zo kregen we een geweldige blik op hoe het mooie Drenthe is. Niet voor niets een plek waar veel Nederlanders om na hun werkzame leven gaan Drenthenieren! We mochten deze keer een gezellige groep begroeten van 56 deelnemers.

(meer…)

Cabrioletten rond het Mastgat en zeewater

BRUINISSE – De klassiekerrit van zondag 19 augustus kende een zonnig en heet weertype; rond de 30 graden! Voor bezitters van een cabrio geen probleem (als die het doet), want met een aangenaam zeebriesje was het heerlijk toeren langs de hoofdvaarroute voor de scheepvaart: het Mastgat/Zijpe.

De organisatie was in handen van onze leden Chris en Richard, die de rit ‘Ke(e)ten rond het Mastgat’ hadden betiteld. We hadden een mooie opkomst van 69 deelnemers, waarvan een flink deel met een cabrio klassieker was gekomen!

Vele fotoalbums

Van deze rit zijn veel foto’s gemaakt. De albums van Marchel, Con, Erik, Bart-Joost en van Bart kun je via de link op de ledensite bekijken. Hiervoor dien je lid te zijn van de GCCC en ook een loginaccount te hebben (te verkrijgen via: info@gccc.nl)

(meer…)

Waarom is een elektrische auto zo lelijk?

HENGELO – GCCC-clublid Jan-Erik deed onlangs mee aan de ‘Grootste Elektrische Proefrit van Nederland’, georganiseerd door de ANWB. Al rijdend in een Nissan Leaf vroeg hij zich gelijk af waarom elektrische auto’s altijd zo lelijk zijn.

Milieuvriendelijk?

Ook zet hij vraagtekens bij de stelling dat een elektrische auto goed is voor het milieu. ‘Want waar wek je de elektriciteit mee op? Met accu’s, die ook gemaakt moeten worden. Daarvoor moeten immers grondstoffen voor worden gewonnen. Dit gebeurt vaak in landen waar de hitte vrij gebruikelijk is. Is dat nu goed voor het milieu?’, aldus Jan-Erik.

(meer…)

GCCC Picknickrit met Goudse kaasjes en andere lekkernijen
Op het marktplein van Gouda kwamen koetswerk en klassiekers elkaar tegen
Op het marktplein van Gouda kwamen koetswerk en klassiekers elkaar tegen

GOUDA/LEIDSCHENDAM – De picknickrit is alweer voor de 7e keer georganiseerd door onze leden Ernst en Piet. Op 15 juli 2012 was de start op het marktplein van Gouda. Met 86 deelnemers hadden we als GCCC-club weer een geweldige opkomst en een succesvolle middag!

Koetswerk en klassiekers

Van de gemeente Gouda hadden we toestemming gekregen om, tegen betaling van € 2,- per auto, onze klassiekers te parkeren op het marktplein van de stad die bekend staat om haar beroemde kazen. De Vereniging van het Aangespannen Paard Duin- en Bollenstreek maakte de klassieke sfeer helemaal compleet. De menners van deze vereniging paradeerden op een gegeven moment even langs onze klassiekers met hun paarden (hengsten?), pony’s en koetswerk van weleer. Een fantastisch schouwspel waarbij de klassieke auto’s gelukkig onbeschadigd bleven.

(meer…)

Queerlenker Herfsttour in Sauerland volgeboekt
Hotel Seegarten
Hotel Seegarten

SUNDERN – Onze Duitse vrienden Rudi en Uwe van Queerlenker organiseren van 5 tot 7 oktober 2012 een tourweekend in het mooie Sauerland. Voor dit evenement hebben zich al 78 deelnemers aangemeld. Om er voor te zorgen dat deze klassiekertoer gezellig en overzichtelijk blijft heeft de organisatie besloten om de aanmeldtermijn te sluiten.

Grootste evenement

Volgens Ralph Raspe, voorzitter van Queerlenker, zal dit het grootste clubevenement van de Duitse zusterclub tot nu toe gaan worden. Dan zijn wij als GCCC erg verwend: onze club haalt bij sommige maandbijeenkomsten al meer dan 80 deelnemers. Uiteraard hebben wij het voordeel dat onze afstanden makkelijker te overbruggen zijn dan die in Duitsland. Dus het is geweldig dat Queerlenker nu ook een groot deelnemersveld kent, waarvan 9 GCCC-leden!

(meer…)

Roze sterren en hun Auto’s: nieuwe rubriek GCCC-Magazine

GCCC Magazine voorkant nummer 69SON EN BREUGEL – Editie (met standje) Soixante-neuf van het GCCC-magazine is verschenen. In deze zomereditie het eerste artikel in de nieuwe serie “Roze Sterren en hun Auto’s”, een verhaal over de ontwikkeling van een Bentley-boy en een bijdrage in de rubriek “Pa’s Auto’s”.

Verder fotoreportages over de nationale én internationale evenementen van het tweede kwartaal. In het midden van het magazine is een verrassing opgenomen waar de creatievelingen onder ons wel even zoet mee kunnen zijn. Gelukkig heeft de redactie ook weer een mooi model bereid gevonden om voor pagina 5 te poseren. Kortom, een blad om naar uit te kijken. Lekker om mee te nemen naar je zomerse vakantiebestemming?

Opperbest grenswippen tussen Brabant en Belgische Kempen
De Moerse Bossen
De Moerse Bossen

KLEIN-ZUNDERT – Op zaterdag 16 juni 2012 meldden 51 deelnemers zich bij Restaurant & Brasserie De Moerse Bossen in Klein-Zundert. De zon slaagde er aardig in door de wolken te breken, de temperatuur was goed en de ontvangst zeer vriendelijk. Daardoor was de stemming gelijk opperbest. Op het terras werden de gebruikelijke gebakjes bij de koffie dan ook met smaak verorberd. Slenterend tussen de auto’s op de parkeerplaats werden de door de jaren heen ontstane vriendschappen weer verstevigd.

Door welke streek reden we?

Zoals je uit de titel al kunt opmaken, reden we door een grensstreek en wel die tussen Westelijk Noord-Brabant en de Belgische Noorderkempen. Sinds de Middeleeuwen werd zo’n vijf eeuwen lang in dit gebied op grote schaal turf gewonnen. Daarvoor werden ontwateringssloten gegraven en kanalen voor de afvoer van de turf voor verkoop in de grote steden, zoals Dordrecht en Rotterdam. In de uitgeveende kommen ontstonden vennen en natte heide. De overgebleven ondergrond is niet erg vruchtbaar en weinig waterdoorlatend, waardoor het voor de mens niet echt geschikt was om er zich te vestigen. Daardoor is het lange tijd dun bevolkt gebleven. Er ontstonden bossen en heide en ondanks de ontginningen in het begin van de 20e eeuw is het nog steeds een sterk beboste streek.

(meer…)

Eurotour 2012 met gayklassiekers in Zwitserland!

BERN – De Eurotour 2012 vond plaats van 25 t/m 28 mei. Deze keer toerde het internationale gezelschap naar het hart van Europa: Bern, de hoofdstad van Zwitersland! Het verblijf was in een gloednieuw Holiday Inn hotel.

  • Foto’s Eurotour 2012 door Aldrin en Erik

Voor het eerst een Eurotour in Zwitserland was een grote gok, want het land is erg duur. Toch kon de organisatoren Claude en Daniël 85 deelnemers begroeten. Ze kwamen vooral uit het Verenigd Koninkrijk (Engeland) met 32 man en daarna volgde Nederland met 21 GCCC-deelnemers. Daarnaast bestond het deelnemersveld uit 9 Zwitsers, 6 Duitsers, 5 Fransen, 4 Denen, 3 Amerikanen en 2 Tsjechen.

Jubileumweekend uitgesteld

Helaas is het ons niet gelukt het jubileumweekend, dat stond gepland voor 15 t/m 17 juni, tijdig rond te krijgen. Diverse tegenslagen, waaronder een dubbele boeking van het hotel, hebben een stok in het klassieke wiel gestoken. Dat is natuurlijk erg jammer. Het weekend is echter niet van de baan maar zal later in het jaar worden gehouden. We bieden onze excuses aan aan iedereen die speciaal vrij heeft genomen of andere afspraken heeft afgezegd om aan dit weekend deel te kunnen nemen.

In plaats van het weekend is er in juni een gewone rit, die deze keer op zaterdag wordt verreden. Zaterdag 16 juni dus, dan gaan we Grenswippen.

Dat was een dagje vorstelijke plaatsen en landerijen
Puzzelen
Puzzelen

ZEIST – Op zondag 20 mei verzamelden zo’n 80 leden en introducés zich om weer een evenement te beginnen met koffie met gebak. Dat werd geserveerd in de gewelven van Slot Zeist.

Weertje

De buitentemperatuur was goed maar velen waren wat teleurgesteld doordat het rond het verzameltijdstip regende in Zeist. En dat terwijl ze met mooi weer van huis waren gegaan. Het was echter maar een bui en de rest van de dag zou het prachtig zonnig, droog en lekker warm blijven.

Omgeving

Over Slot Zeist zegt Wikipedia: Willem Adriaan van Nassau heer van Odijk, Kortgene, Zeist en Driebergen een kleinzoon van Maurits van Oranje, kocht in 1677 de heerlijkheid van de Staten van Utrecht en liet het huidige slot bouwen. Slot Zeist is omgeven door een Engels landschapspark.

Onze leden Ruud en Sander hadden de mooie tocht uitgezet door een chique omgeving midden in Nederland. De rit voerde langs een groot aantal landerijen, landhuizen en zelfs kastelen. Er was ook natuur want een deel van de rit voerde over de Utrechtse heuvelrug.

(meer…)

Garage verandert voor één weekend in museum

La TransformationDELFT – Tijdens het weekend na hemelvaartsdag, zaterdag 19 en zondag 20 mei, wordt garage Van Bemmelen te Delft getransformeerd tot een heus museum. Hiermee wil Peter van Bemmelen stilstaan bij het feit dat zijn Citroëngarage twintig jaar bestaat. Van Bemmelen, zelf fervent Citroënverzamelaar, zet dit weekeinde de rolluiken open. “Iedereen is welkom, van jong tot oud, wel of niet in het bezit van een museumjaarkaart, de toegang is tenslotte gratis. En er zijn niet alleen auto’s te zien, maar ook films, oude reclameposters en garage-attributen”.

Citroen M 35
Citroën M 35

Op het buitenterrein worden verschillende voertuigen tentoongesteld die een haast compleet overzicht geven van de spectaculaire evolutie die Citroën de afgelopen decennia doormaakte. De wagens, waaronder de CX Prestige van Honecker, een prototype Ami met wankelmotor, de Panhard 24 CT van een smokkelaar van quartz versterkers, maar ook nieuwere modellen als de C1 worden allemaal voorzien van anekdotes en een bijpassend tijdsbeeld.

Ook binnenin de garage is van alles te zien; oude reclames van Citroën, die ook nu al sommige wanden sieren, films met daarin de tentoongestelde auto’s, een museumshop en ook de geschiedenis van de garage zelf komt aan bod. Kortom, wacht met je reparatieverzoek tot maandagmorgen, maar kom toch even in het weekend langs op de Ampèreweg 6 en bekijk de garage eens vanuit een heel ander perspectief.

Waterrijkdom en Welvaart was een geslaagde rit
Noord-Holland ca. 1200
Noord-Holland ca. 1200

EDAM – Met 92 deelnemers van wie er 56 bleven eten, was ook de tweede rit van het jaar een groot succes. We zaten ook aan de goede kant van het land wat het weer betreft. De hele middag heeft de zon geschenen. De voorspelde bewolking en regenbuien waren wel aanwezig in de rest van Nederland, maar niet waar wij waren. En zo hoort het ook.

Onze leden Jorden, Luco en Wouter hadden de koppen bij elkaar gestoken en samen voor 22 april een rit uitgezet, die begon in één van de parels aan de Zuiderzeekust: Edam.

Een beetje geschiedenisles

Wie oude kaarten van Noord-Holland erop naslaat, ziet een lappendeken van grote en kleine meren; een echt waterland. Water dat welvaart bracht, dankzij haringvisserij, walvisvaart, scheepsbouw en handel; water dat gevaar kon betekenen, door stormvloeden en overstromingen; en water dat bescherming bood aan Amsterdam, waarvan de talrijke forten van de Hollandse Waterlinie nog steeds getuigen.

Edam ontstond bij een dam aan de Ye of E die in de Zuiderzee uitmondde. Omstreeks 1230 werden de zeegaten van de Zuiderzee afgedamd. Bij de dam moesten de goederen worden overgeladen en kon tol worden geheven. Zo kon Edam tot een handelsplaats uitgroeien. Scheepsbouw, haringvisserij en kaashandel brachten Edam tot grote bloei.

(meer…)

GCCC Magazine 68 verschenen
GCCC Magazine 68
GCCC Magazine 68

SON EN BREUGEL – De lente-editie van het GCCC Magazine is op de valreep van het eerste kwartaal afgerond en naar de drukker verstuurd. Inmiddels zal het 68e nummer in de reeks magazines op de deurmat van de leden gevallen zijn. In het clubblad ruim aandacht voor de verslaglegging van de Algemene Ledenvergadering, vanzelfsprekend een Lekker Lijf Op Pagina Vijf, een artikel in de rubriek Pa’s Auto’s en nog veel meer. De leden die niet bij de ALV aanwezig waren, zullen bij het clubblad ook de nieuwe ledenpas aantreffen.

Wil je ook een keer een artikel van jouw hand in het clubblad kunnen lezen, stuur je tekst met foto’s dan naar het e-mailadres van de redactie magazine@gccc.nl. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een artikel over de autocarrière van je vader of moeder, een vertelling over je eerste auto of een verslag van (reis)avontuur dat je met je klassieker hebt meegemaakt. Alles is welkom.

Online fotoalbums

De ledensite is uitgebreid met de mogelijkheid om verwijzingen op te nemen naar jouw persoonlijke webalbums. Nu kun je heel eenvoudig je foto’s van de evenementen delen met je GCCC-vrienden. Log dus snel in en maak koppelingen naar je fotocollecties. Of neem een kijkje in de vele fotoalbums die nu al teruggaan tot maar liefst 2003!

Heb je nog geen toegang tot de ledensite? Vraag dan snel de inloggegevens aan door een mail te sturen naar: info@gccc.nl

Ritseizoen geopend met Goeie Karren over Slechte Grond
Mannen, auto's en bomen
Mannen, auto's en bomen

ERMELO – Het nieuwe ritseizoen van de GCCC begon goed op zondag 25 maart met een puzzelrit over het noord-westelijke deel van de Veluwe. Penningmeester Marcel en long-time lid Arie hadden een rit uitgezet die liet zien hoe bosrijk sommige stukken van Nederland zijn. In totaal 90 deelnemers met zo’n 50 klassiekers reden deze rit en genoten van het meer dan voortreffelijke weer. De hele dag volop zon en de temperatuur hoog genoeg om lekker op terrassen te zitten en toch niet zo warm dat je uit je auto drijft.

Slechte grond?

De naam Veluwe is afgeleid van oud-Nederlands voor ‘slechte grond’. In tegenstelling tot de vruchtbare rivierklei van de Betuwe (goede grond, inderdaad) wil er op de de zandgronden van de Veluwe niets groeien dat je kunt eten. Vandaar dat dit gebied van oudsher wordt gebruikt als productiebos en, in mindere mate, om schapen op te houden. Die grazen het gras en de heel jonge boompjes weg op de uitgestrekte heidevelden.

(meer…)

Ledenvergadering in museum voor luchtgekoelde Volkswagens

WIJK EN AALBURG – De algemene ledenvergadering (ALV) van de GCCC is dit jaar op zaterdag 25 februari gehouden in Wijk en Aalburg. De agenda kregen de leden per post. Het verslag van de ALV zal in het eerstvolgende GCCC-Magazine worden gepubliceerd.

Automuseum De Wolfsburcht

Elk jaar zorgen we voor een sfeervolle omgeving waarin de vergadering plaatsvindt. Deze keer waren we te gast in het museum van André van Wijlen uit Babyloniënbroek. Hij is sinds 2010 museumdirecteur van De Wolfsburcht; het eerste museum voor luchtgekoelde Volkswagens in Nederland!

(meer…)

Veel leden GCCC doen mee aan 9e Happy Way

ORGEVAL – In het Paasweekend van 6 t/m 9 april presenteert Ledorga de alweer 9e editie van HAPPY WAY. Deze keer ga je met je klassieker heerlijk toeren door het noordwesten van Frankrijk (50 kilometer noordwestelijk van Parijs). De charme van het natuurpark van de streek Vexin staat daarin centraal. Ontdek de hoge kliffen langs de Seine en bewonder de ongerepte natuur in de nabijheid van Parijs!

Deze editie kent liefst 52 Nederlandse deelnemers met leden van de GCCC. Inschrijven is niet meer mogelijk!

(meer…)

Alle GCCC Magazines ook online!

GCCC magazinesIJSSELSTEIN (4 febr. 2012) – Evenementenman Marchel heeft samen met de andere bestuursleden er voor gezorgd dat het ledengedeelte van de GCCC nog aantrekkelijker is geworden. Vanaf nu kun je vrijwel alle GCCC Magazines die ooit zijn verschenen in pdf-formaat downloaden (ledenaccount nodig).

Actuele ledenlijst
Naast de magazines staat voortaan in het afgeschermde ledengedeelte ook de actuele ledenlijst online (ledenaccount nodig). Handig, dan hoef je hem nooit meer kwijt te raken en het scheelt ook veel papier. Op ons ledengedeelte zijn inmiddels 120 leden ingeschreven en zij bezitten in totaal 294 auto’s.

(meer…)

Citroën DS4 verkozen tot Europese Gayauto 2012

Citroen DS4PARIJS (14 jan. 2012) – De Citroën DS4 is verkozen tot Europese Gayauto van 2012! Vorig jaar greep Citroën met de DS3 net naast de winst en ging met 1 punt verschil de prachtige Peugeot RCZ met de eer strijken. Dit jaar dus revanche!

Met de DS4 kiest de homogemeenschap voor het eerst een 4-deurs auto met hoge kwaliteit; in de vorige verkiezingen was het een en al cabrio of coupe wat de klok sloeg. De nieuwe Citroën-stijl valt bij gays blijkbaar goed in de smaak, want de wat grotere DS5 kreeg ook heel veel stemmen en eindigde op de 4e plaats. Daarnaast prolongeerde Citroën haar titel ‘favoriet gay-automerk’, die ze in 2011 ook al in de wacht wist te slepen. Meer informatie over deze verkiezing op Ledorga.fr.

GCCC geeft kalender cadeau
GCCC kalender 2012
GCCC kalender 2012

SON EN BREUGEL – Mét het verschijnen van clubblad nummer 67 is een prachtige klassiekerkalender bij leden in de bus vallen. Waarom? In mei bestaat de GCCC alweer 20 jaar. Dus bij dit jubileumjaar hoort een cadeautje om gelijk goed te kunnen starten met 2012!

De kalender bevat vele klassieker foto’s van de afgelopen twee decennia GCCC en de data van onder andere de GCCC-evenementen in het nieuwe seizoen. Zo weet je gelijk wanneer er weer een rit staat gepland en kun je daar alvast rekening mee houden.

Wist je trouwens dat tijdens het eerste evenement op 17 mei 1992 ruim 45 mensen spontaan lid werden?

Wintereditie GCCC Magazine 67 met inspirerende reisverslagen

GCCC Magazine 67SON EN BREUGEL – Begin januari 2012 lag de wintereditie van het GCCC Magazine op de deurmat van onze leden. Eindredacteur Hans heeft van deze 67e editie weer een lezenswaardig blad van gemaakt. Met twee heerlijke reisverhalen van Jan-Erik, Wim en At die je zullen inspireren om Frankrijk of Noorwegen te bereizen met je klassieker.

Bart-Joost vertelt je over de auto’s die zijn vader ooit heeft gereden en welke gevoelens dat bij hem losmaakte. Het bestuur laat een aantal veranderingen weten over de website, die onlangs zijn ingevoerd. Je krijgt nader uitgelegd over het hoe en waarom we van provider zijn veranderd. Met het verschijnen van dit clubblad is ook onze eerste jaarkalender verschenen!