Terugblik 2021

Kerststallenrit

De prachtige traditie van de 2-jaarlijkse kerststallenrit, in het leven geroepen door Con en Koos, proberen wij, Daniel en Mark, in ere te houden en voort te zetten en wel op zondag 19 december.

De meeste kerststallen vind je toch in de Zuidelijke Nederlanden en Vlaanderen en dat zal ook wel zo blijven, dus eenieder zal wederom afdalen naar de Zuidelijke contreien.

Vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen, hebben we deze keer geen diner gepland, maar een lunch.

Aankomst en inschrijving worden dus gevolgd door een gezamenlijke lunch.

De lunch bestaat uit:

Champignonsoep of groentesoep (vegetarisch) en een broodje kip en een broodje zalm. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor twee broodjes kip of twee broodjes zalm.

Wie een vegetarisch broodje kan dit natuurlijk ook aangeven bij dieetwensen.

Er komt toch een prijsvraag, maar die gaat dan niet over de kerststallen. Die formulieren worden ingeleverd tijdens lunch of ontvangst en de prijzen worden uitgereikt aan de winnaars, wanneer ze zich melden op het oliebollenmoment.

De rit zal ons o.a. door Moergestel leiden. Moergestel is van oudsher bekend om de schoenenindustrie, het bekende merk Van Bommel komt hier heden ten dage nog steeds vandaan.

Vanuit Moergestel gaan we verder zuidwaarts, naar Diessen. (meer…)

Night Fever Rit

There are some fairly obvious explanations for “night fever” – the tendency for fever symptoms to be magnified during the evening hours. First, it’s normal for body temperature to creep up at night, adding proverbial fuel to the fire.

Ofwel ‘nacht koorts’ in goed Nederlands… twee woorden, waar de Bee Gees een kneiter van een hit mee wisten te scoren. Je zingt het ongetwijfeld makkelijk mee:

Listen to the ground

There is movement all around

There is something goin’ down

And I can feel it

 

 

 

Op ZATERDAGAVOND 20 NOVEMBER nodigen onze GCCC-leden Gertjan en Mick je graag uit om mee te gaan op ons eerste nachtelijke GCCC avontuur in jaren!!!

In die song zitten een aantal elementen: grond (de vaste basis waar je vier wielen op staan) en movement: (beweging, ofwel rijden, sturen, kijken)… en een gevoel, een ‘fuel to the fire’ zoals eerder al gezegd. Je pols voelen kloppen van opwinding omdat je merkt dat jij de situatie beheerst. Ongekend in de geschiedenis van de GCCC, hebben we jullie vuurtje geprobeerd aan te wakkeren en op te stoken. Tijdens een vooraankondiging, al even terug over je comfort zone. Je herinnert het je vast.

(meer…)

Coming Out Day Filé

Komt allen op zondag 10 oktober uit je kribbe, kot of kast van een huis voor een super ontspannen, feestelijke rit ter ere van Coming Out Day!

Coming Out Day, 75 jaar COC Nederland en 50 jaar COC regio Nijmegen

Coming Out Day bestaat sinds 11 oktober 1988 en is een dag waarop jaarlijks aandacht wordt besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, bisexueel of transgender openlijk voor hun sexuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Naar aanleiding van een massale protestmars door Washington tegen een homofobe uitspraak van het Amerikaans Federaal Hooggerechtshof werd 11 oktober de jaarlijkse mondiale feestdag waarop we extra zichtbaar zijn.

Omdat het COC in Nijmegen dit jaar 50 jaar bestaat en het landelijke COC zelfs 75 jaar, worden er in de Nijmeegse regio van 30 september tot 17 oktober de Coming Out Dag Weken georganiseerd vol sport, cultuur, discussies en feesten. Kijk ook op de website van COC Nijmegen als je niet alleen aan onze rit wilt meedoen, maar nieuwsgierig bent naar meer!

Voor de Gay Classic Car Club Benelux genoeg reden om maatschappelijk ons steentje bij te dragen en met jullie een heerlijke uitgelaten toer in de regio te organiseren. Zo laten we in samenwerking met het Nijmeegse COC onze wagens eens “shinen” tijdens een Gay-Filé!

Dus dos je zelf en je auto uit in regenboogkleuren of maak er iets anders vrolijks van! Uiteraard hebben we zelf ook een item voor op of aan je klassieker. (meer…)

GCCC zomerrit: Tussen Veen en Moor loopt een Spoor

Op zondag 12 september nemen onze GCCC-leden Marchel en Paul jullie mee naar Zuid-Oost Drenthe. Daar zullen jullie de historische veen- en olie-industrie van wat dichterbij bekijken.

De diversiteit aan natuur en industrie is na het beëindigen van de eeuwenlange veenproductie nog deels zichtbaar gebleven in het Drentse land. Heel typerend voor de veengebieden zijn de vele kanalen en sloten voor vervoer en afwatering van de veengebieden. Zodra we de landsgrens passeren rijden we via de moorgebieden zo de Duitse olievelden binnen. Deze winning van olie staat bekend om haar Ja-Knikkers en de kilometers lange pijpleidingen boven het land. Her en der zie je de Ja-Knikkers geduldig op en neer gaan. Ook staat er een zeer fraai exemplaar als kunstwerk. Wanneer we de route aan de Nederlandse zijde weer voortzetten komen we langs een prachtig gerestaureerde Luchtwacht toren. Deze stamt uit het begin van de koude oorlog in de 50er jaren.

Aan de Nederlandse zijde zie je eigenlijk alleen nog maar de resten van de olievelden in het land. Na de olievelden gaan we door naar het Industrieel Smalspoor Museum in Erica. Hier is een leuke collectie met oude werktuigen en sporen te bekijken onder het genot van een kopje koffie (inbegrepen in de deelnameprijs). Er zijn hier meerdere loodsen waar je wat kunt bekijken. Vanuit het museum vervolgen we de route naar Klazienaveen door de land- en tuinbouwkassen. Hier zien we een mix tussen de oude industrie en het kassengebied. Dit is voornamelijk ontstaan nadat de veen- en turfproductie is beëindigd in Drenthe. Ook zijn er grote bossen aangeplant voor de productie van hout. (meer…)

Frieslandrit: “Flaneren tussen de Friese meren”

It giet oan! Op zondag 15 augustus organiseren de enthousiaste clubleden Paul en Daniël een rit door het zuidwestelijke deel van deze mooie groene provincie dat zijn diversiteit laat zien tijdens deze zomerse sightseeing tour. Je rijdt langs eeuwenoude gebouwen en ontdekt historische verhalen uit het verre Friese verleden.

Er komt weer een rit in Friesland? Vertel meer!

Het wordt een dag dat je met je dichte of open klassieke of minder klassieke bolide toert door het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Dit Nationaal Landschap bestaat uit vier onderling zeer verschillende typen landschap en elk heeft z’n eigen historische landschapselementen: De IJsselmeerkust, het kleigebied, de stuwwallen en het veen- en merengebied. Het merengebied is gewild bij watersporters. Onder andere wordt hier het Skûtsjesilen gehouden. Zeilen hoef je die dag niet te doen. Nee we gaan flaneren. Flaneren tussen de Friese meren!

(meer…)

Van visplas naar koeiengras

Update 20-7-2021:

Wegens omstandigheden kunnen we dit jaar helaas niet terecht bij ons  traditionele eindpunt van de picknickrit. Het nieuwe eindpunt staat vermeld in de herinneringsmail die vandaag is verzonden en ontvang je ook als je je hebt aangemeld.


Na 301 dagen is het dan eindelijk zo ver. Weer een toertocht van de GCCC!

We starten, na alle corona ellende, op zondag 25 juli met de leukste rit van het jaar, de Picknickrit.

 

Paul en Marchel verzorgen de route vanaf een centrale plek in het Groene Hart naar de bekende weilanden van Piet en Ernst.

Net als bij de Picknickrit van vorig jaar starten we niet bij een horeca gelegenheid maar op een parkeerplaats aan het water.

Onder het genot van een drankje met wat lekkers kan je eindelijk weer eens bijkletsen met de overige GCCC leden. (meer…)

Online ALV

Beste leden,

Wij hopen dat het nog steeds goed gaat met jullie allemaal.

Na een veelbewogen periode waarin onze old- en youngtimers vooral hebben stilgestaan, willen wij, het dagelijks bestuur van de Gay Classic Car Club, ieder lid uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering van 2021.

Zoals de meesten van jullie wel weten houden we de ALV altijd eerder in het jaar. Vorig jaar op 8 maart 2020 kon nog net voor de lockdown de ALV op locatie doorgaan.

Door de ALV te verschuiven van maart naar 26 juni hoopten we dat een ALV op locatie wel konden houden. Helaas staan de COVID-maatregelen een ALV op locatie dan nog niet toe en moeten we de ALV dit jaar dus online houden. Als het goed is, hebben jullie de agenda als bijlage per e-mail ontvangen. Als dit niet het geval is, stuur dan een e-mail naar info@gccc.nl om de agenda alsnog te ontvangen. (meer…)

Nieuwe datum ALV en online ledenraadpleging

Beste leden,

Wij hopen dat het goed met jullie gaat.

Ook nu hebben we helaas nog steeds te maken met COVID en de COVID-maatregelen. Hierdoor is er dus ook geen Nieuwjaarsborrel geweest. Wanneer er weer een evenement georganiseerd kan worden, zal afhankelijk zijn van eventuele versoepelingen van de maatregelen.

De ALV zou dit jaar op 21 maart gehouden worden. Omdat we bij voorkeur een “analoge” ALV houden, waar we elkaar persoonlijk kunnen spreken, hebben we als bestuur besloten om de datum van de ALV te verschuiven. (meer…)