Vrolijk wapperen met roze boa’s en regenboogvlaggetjes

Zicht vanuit de uitkijktoren Fort Vechten
Zicht vanuit de uitkijktoren Fort Vechten

UTRECHT (20 juni 2010) – Rob en Marchel van de GCCC organiseerden een speciale roze rally samen met stichting De Overkant, verantwoordelijk voor het MidZomerGracht homocultuurfestival in Utrecht en Stichting KeiRoze, die o.a. de Roze Zaterdag in Amersfoort organiseren. Op klassieke auto’s wapperden enthousiast de bekende regenboogvlaggetjes en de roze boa’s lagen op de achterbanken. Een ludieke rit met bijna 40 deelnemers, ter afsluiting van het MidZomerGracht festival en de opening van de Roze Week in Amersfoort.

De route voerde niet alleen door hartje Utrecht, maar ook door de schilderachtige straatjes van Amersfoort. Voor veel mensen een niet alledaagse stoet die met luid applaus werd begroet door vele lachende mensen op straat.

Tussen de twee steden in reden we door een prachtig mooi natuurgebied in de omgeving van Zeist/Driebergen. Ondanks het relatief wat koude (slechts 13 graden) en veelal bewolkte weer met regenspetters, was het toch genieten van het natuurschoon onderweg.

Fort Vechten
De route was niet al te lang, zodat de classic cars dicht in de buurt van elkaar konden blijven. Tijdens een paar pauzepunten konden de antwoorden van de puzzelvragen met elkaar worden vergeleken en hadden we vanaf de uitkijktoren van Fort Vechten een heel uniek uitzicht over de veelkleurige old- en youngtimers van de GCCC. Van de KeiRoze organisatie kregen we paarsroze boa’s die de rit nog een extra vrolijk accentje gaven.

Utrechtse Neude
De rit startte op een bijzondere plaats. Op een plein waar normaliter nooit auto’s geparkeerd mogen staan: De Neude in Utrecht. Op het terras van café-restaurant Le Journal was het gelijk bijkletsen onder het genot van koffie met een grote vlaai. Daar werden ook de regenboogvlaggetjes uitgedeeld, zodat deze aan de bolides bevestigd konden worden met tireribs.

Openingsfeest
Na een toespraakje en het oprollen van de vlag van het MidZomerGracht festival kon worden begonnen aan de rit waarin we de regenboogvlaggen symbolisch verreden van Utrecht naar Amersfoort waar de KeiRoze rit eindigde bij de kunsthal KAdE. De uit Utrecht meegenomen grote regenboogvlag zou hier komen te wapperen, maar dat verliep niet helemaal volgens plan. De deelnemers konden wel genieten van de drankjes en de borrelhapjes op het Openingsfeest van de Roze Week in Amersfoort. Dit feest vond plaats in het KAdE-Café en werd ons aangeboden door Stichting KeiRoze (veel dank hiervoor!).

Peugeot 403
Na het Openingsfeest kregen we de antwoorden van de vragen die tijdens de rit gesteld waren. Wouter en Luco, die vol trots hun nieuwste aanwinst Peugeot 403 kwamen showen, bleken de beste puzzelaars! Daarna schoven we aan voor een driegangendiner in zomerse sferen bij Zandfoort aan de Eem, wat op loopafstand te bereiken was.

Veel dank aan alle organisatoren en de deelnemers die deze ludieke roze rally mogelijk maakten, waarin op een subtiele wijze ook is stil gestaan bij de strijd voor betere homorechten. Niet alleen in ons land, maar in de hele wereld!