Klassiekerrit door Betuwe van Flipje voelt nostalgisch

KERK AVEZAATH (19 sept 2010) – De najaarsrit van de GCCC met 76 deelnemers voerde dit maal door de Betuwe. Een schitterende rit door pittoreske dorpjes, nostalgisch Hollands landschap, uitgestrekte polders en mooie appel- en perenboomgaarden.

Zelfs Filpje was op borden te zien, alleen al om het oer-kindgevoel van de Betuwejam weer aan te wakkeren of terug te denken aan een jeugdig gevoel.

Fotoreportages

 • Foto’s van Marian
 • Camerawerk van Con en Koos
 • Beelden van Marchel en Paul
 • Kiekjes van Daniel en Mark
 • Fotopuzzel

  Hoewel de zon zich maar even liet zien, bleef het droog. Door de fotopuzzel ging je veel om je heen kijken en werd met de minuut de waardering voor de omgeving van Tiel mooier en intenser. Want we waren bijna vergeten hoe fantastisch je hier kunt rondtoeren in je oude of jonge klassieker! De organisatoren Marchel en Paul lieten ons zien dat er in dit stukje Nederland heel veel afwisselende (dijk)landschappen te ontdekken zijn. Uiteraard was ook tijd om een terrasje te bezoeken of te genieten van de meegebrachte picknick met kaas en wijn.
  De Betuwe staat vooral bekend om zijn grootschalige tuinbouw, waaronder de fruitteelt. Het was nu opvallend dat er veel appels en peren aan de bomen hingen. Gelukkig, nog net op tijd voor de grote najaarspluk!  Prachtig was ook het stukje van Heerlijkheid Mariënwaerdt, waar we tegen het einde van de route door heen toerden.

  Brasserie

  Startpunt was bij het sfeervolle maar modern ingerichte Brasserie NU in Kerk Avezaath waar koffie en een streekgebak klaar stond. Voordat de rit om 13.00 uur startte was er nog voldoende tijd om met GCCC vrienden bij te praten of kennis te maken met de introducés. Erg leuk dat een aantal nieuwe gezichten de bijzondere clubsfeer van de GCCC kwamen proeven. Wie weet verzilveren ze de introducéstatus naar echt GCCC-lid, zoals Raymond dit ondanks heeft gedaan (leuk dat je nu ook een echte clubvriend bent!). Na de rondrit kwam iedereen rond 17.30 uur terug bij Brasserie NU waar nog gelegenheid was om een drankje te nuttigen en te genieten van een uitstekend driegangendiner.