Terugblik 2023

Night Fever Deel 3: Alle B’s die je maar Bedenken kunt.. van Boeren, Burgers en BB‘s….

Beste leden,

Zaterdag 23 septemBer is het weer tijd voor de Nachtrit. Maar we Bedachten als organisatie dat de titel avondrit Beter past dit jaar. Wellicht Belangrijk om te Beschrijven: we willen graag het aantal Betrokken deelnemers ietsje naar Boven heBBen. De natuur van Salland en het Overijsselse Reggedal Biedt jullie alle ruimte en is oprecht een pareltje in de Nederlandse natuur (Bossen, Beken en gladgeschoren wierennersBenen)

We verzamelen rond 15:00 uur Bij een restaurant in Ommen. Bij mooi weer uiteraard op het terras langs de Vecht. Een mooie rustige plek met uitzicht op de rivier, het (lokaal) Beroemde hotel De Zon en de Brug waar we later over zullen gaan vertrekken. Bij Binnenkomst wachten koffie en een petit fourtje op jullie en is het tijd om Bij te praten. Uiteraard volgt er ook een kleine Bespreking waar we uitleggen wat de Bedoeling van de BB is.

(meer…)

De Petit Prix Rit

Zondag 27 augustus staat er naast de Grand Prix in Zandvoort ook een leuke GCCC-tourrit op het programma: de Petit Prix. Het thema was in eerste instantie Land Art in Flevoland maar door de iets te grote afstand tussen de verschillende objecten hebben we in plaats daarvan een mooie, in kilometers passender route gevonden die in elk geval langs één Land Art object gaat: The Riff, een wonderlijk stuk land dat zo uit de bodem omhoog getrokken is.

Althans, zo lijkt het.

De route start in de buurt van Biddinghuizen bij een goed restaurant met ruim voldoende parkeergelegenheid voor onze blikken beauty’s.

(meer…)

Picknickrit: La Vie en Rose

Zondag 30 juli staat de vertrouwde maar altijd verrassende picknickrit weer op het programma. Het thema dit jaar is La Vie en Rose en we hopen dat iedereen die meegaat daar weer kleurrijk invulling aan zal geven.

We hebben voor deze editie een mooi startpunt gevonden in Noordwijk.

De locatie is in de regel niet vrij toegankelijk voor bezoekers maar wij gaan er op 30 juli tussen 11:30 en 13:00 uur met koffie en thee, taartjes en open armen ontvangen worden.

Het hoofdgebouw, de op en naast het terrein gelegen historische tuin en park, het woonhuis annex kruidendrogerij, de tuinkoepel en het koetshuis hebben alle de status van rijksmonument.

Hier is ook een klein maar fijn aantal bezienswaardige old- en youngtimers ons bevallig zullen staan toe te glimmen.

Deze ruimte is overdekt dus eventueel kan bij slecht weer de koffie droog gedronken worden.

(meer…)

Summer Night Rit

Op zaterdag 24 juni is iedereen van harte welkom in Zuidoost Groningen!

Vanaf 13 uur doen we onze traditionele koffie met gebak op een camping in Sellingen.

Daarna start de rit, georganiseerd door Frank en Herman, die ons voert langs oude boerderijen, mooie natuurgebieden, en vesting Bourtange (waar je even op een fijn terras kunt pauzeren).

Voor velen van ons waarschijnlijk een ‘Terra Incognita’! Daarom is er dit keer geen prijsvraag, maar gaan we relaxed toeren met een wat uitgebreider routeboekje met cultuurhistorische informatie.

Aansluitend kunnen we gezellig bijpraten tijdens een goed verzorgde BBQ met als afsluiting een ijsbuffet op de camping waar we ook gestart zijn.

(meer…)

Leve het voorjaar! Oud en nieuw land

Ben je altijd al benieuwd geweest waar de benzine eigenlijk vandaan komt? Of de elektriciteit voor je elektrische auto? En waar die auto in Europa van de boot reed?

Dat – en veel meer – krijg je onderweg te zien bij de rit van zondag 28 mei. Het evenement, georganiseerd door Paul, voert ons door het Rotterdamse havengebied, via de Botlek en Europoort tot aan de de laatste landaanwinning,  Maasvlakte 2.

Vlak naast dit onwezenlijke industriële landschap ligt het eiland Voorne-Putten. Ook een soort landaanwinning maar dan van eeuwen geleden. We rijden over smalle, middeleeuwse dijkjes, door vesting Brielle en door vrome dorpjes.

De rit begint en eindigt in een restaurant in de omgeving van Oostvoorne. De uitgebreide BBQ met buffet kun je de keukenbrigade wel toevertrouwen. Met mooi weer gaat het dak open!

Klinkt deze rit je misschien bekend? Kan kloppen, het is een variant van de oktoberrit uit 2010. Met dit verschil dat Maasvlakte 2 intussen af is en grotendeels in gebruik. En de prachtige strandweg, met uitzicht over de Noordzee, is nu weer open. Het stuk door de eindeloze aardappelvelden van Farm Frites snijden we af. Waar de frieten vandaan komen krijg je deze keer dus niet te zien.

(meer…)

Koningsrit (Metropole Druten)

Lieve autovrienden van de GCCC.

Op zaterdag 29 april 2023 hebben Erik en Aldrin een culinaire rit voor ons georganiseerd met een bezoek aan Metropole Druten, een automuseum van formaat.

We komen om 11.30 uur samen in Winssen voor de traditionele koffie/thee en gebak en natuurlijk het gezellig bijkletsen na de lange winterstop. De rit voert ons dan naar Druten voor een bezoek aan de geweldig mooie auto- en vrachtwagencollectie.

Op 20.000 vierkante meter staan meer dan 300 klassiekers en vrachtwagens uitgestald, niet alleen om te bezichtigen maar ook te koop!

Een voorproefje vind je hier : Over Metropole Druten

Als openingsrit van het jaar kan is het een dagje om niet te missen voor een liefhebber van klassieke voertuigen. Dus meld je aan!

We rijden na dit bezoek terug richting Winssen waar een heerlijk driegangen diner zal worden geserveerd.

(meer…)

Nieuwjaarsborrel 2023

Nu Kerst en Oud & Nieuw achter de rug is, is nu de periode van de nieuwjaarsborrels aangekomen. Graag nodigt het bestuur jullie dus uit voor de Nieuwjaarsborrel 2023.

We zetten deze mooie traditie voort en heffen samen het glas op zondag 15 januari aan de rand van Utrecht.

Deze prachtige, voor ons nieuwe, locatie ontvangt ons met een vrije bar van 16 tot 18 uur zodat we het afgelopen en komende jaar bij een hapje en een drankje kunnen bespreken en eens buiten een rit om met elkaar kunnen bijpraten. Ook lichten we al een tipje van sluier op over wat we in 2023 allemaal samen gaan doen en dat belooft nu al heel wat! (meer…)