GCCC zoekt details klassiekers in Louwman Museum

Klassiekers van GCCC-leden voor het Louwman Museum
Klassiekers GCCC-leden voor het Louwman Museum

WASSENAAR (21 nov. 2010) – Natuurlijk bezoeken we wel vaker een museum met de GCCC, maar dan meestal als onderdeel van de dag. Het Louwman Museum in Wassenaar verdient meer.

Daarom nam de GCCC haar leden op zondag 21 november mee naar het dit jaar geopende Nationaal Automobiel Museum in Wassenaar. Een roze Haagse vriendengroep die vaak met elkaar borrelt, sloot bij ons aan.

Specifieke details
Onze leden Erik en Paul hadden voor de 65 deelnemers een leuke fotopuzzel uitgezet door het museum wat er voor zorgde dat je zeer mooi tentoongestelde auto’s tot op elk detail kon bekijken.

Je kreeg op een A4’tje op alfabetische volgorde een lijst met klassiekers te zien, waarbij je de juiste foto moest zoeken die op twee andere pagina’s in kleur waren afgedrukt. Vervolgens moest je per foto er ook nog een specifiek detail van de auto erbij bij zoeken op een van de andere pagina’s.

Autoboek

Uiteindelijk bleven slechts drie details over, waarvan het de bedoeling was dat je op zoek ging naar de klassiekers in het museum die overeenkwamen met het detail. Het venijn zat hem dus in de staart, waardoor het geen eenvoudig op te lossen puzzel bleek. De leden Martin met vriend bleken de enige met nul fouten. Marc en Hans deelden samen met Edwin en z’n vriend de tweede plaats. Allen werden beloond met een mooi boek over autogeschiedenis.

Extra attractie

De leden die met klassieker  waren gekomen, mochten hun bolide gratis parkeren aan de linkerkant van de entree van het museum. Daar stonden op een gegeven moment 20 klassiekers van GCCC-leden, waardoor het museum er een extra attractie bij kreeg. De rechterkant van de entree was gereserveerd voor auto’s van de Triumph-club.

Naast het bezoek aan het museum, was er ook veel tijd voor onze leden om gezellig bij te kletsen in het café van het museum. Na sluitingstijd werd door de helft van de deelnemers nog gedineerd in Van der Valk hotel Den Haag – Wassenaar.