Wanneer vaart de GCCC mee met Canal Pride?

AMSTERDAM (5 aug. 2008) – De GCCC heeft tot nu toe niet meegedaan aan de Canal Pride over de Prinsengracht in Amsterdam. Maar wellicht is er voor de 14de editie in 2009 iets te regelen?

In elk geval zijn tijdens de 2008-editie een aantal GCCC-leden gespot, waaronder Jan van Hest (ING boot) en Frans ten Broeke met zijn Bert.

Beeldreportages Canal Pride

  • Video danspasjes Jan van Hest op ING boot
  • Foto’s door De Keeters

Daarnaast is Ruud Schaap gespot bij GaySwim. Hij heeft als introducee o.a. de Eurotour van 2007 meegemaakt. Benieuwd wanneer we Ruud weer eens terugzien.

Bekende BN’ers

Volgens organisator ProGay kwamen op de roze optocht 80 boten en een half miljoen belangstellenden af. Onder de deelnemende boten waren een boot met Antilliaanse en Surinaamse homo’s en een boot met jongeren. De gay showbizz was aanwezig met Gordon, Gerard Joling, Imca Marina, Bearforce 1 en Hans Klok. Ook de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en de ministers Ronald Plasterk (Onderwijs, Emancipatie), Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) voeren mee.

Cultuur en religie

Het thema van de 13de Canal Pride was ‘cultuur en religie’. Alle facetten van dit thema werden belicht. D66 met ‘Geen Zwarte Kousen maar Roze!’, GroenLinks met ‘Ik geloof dat ik Homo ben’ en de kuizige zwemmers van GaySwim stonden stil bij het geloof in de kinderjaren. Zij stonden namelijk samen op de boot van Sinterklaas en Zwarte Piet. Enkele Amsterdamse musea, filmhuizen en andere culturele instellingen leverden ook een bijdrage.