Grootst rijdend gay classic car museum ooit!

OXFORD (16-18 mei 2008) – Onze zusterclub GCCG uit Engeland vierde haar 20-jarig bestaan onder de vlag van de Eurotour. Het feestelijke programma bestond uit een aantal prachtige ritten in the Cotswolds nabij Oxford.

Beeldreportages Eurotour 2008

Daarnaast was het genieten van een uitgebreid en vakkundig bezoek aan de MINI fabriek, genieten van het bijzondere huis Sezincote, auto’s bewonderen in Heritage Motor Centre en een bezoek aan het prachtige Blenheim Palace. Gelukkig hadden we droog weer, veelal bewolkt, maar op de laatste tourdag was ook heel vaak de zon te zien!

Rijdend museum

Het deelnemersveld van 220 man, waarvan ruim 70% van Britse afkomst, stond garant voor een zeer uniek rijdend oldtimermuseum met een keur aan ruim 100 klassiekers. Met vele Rolls Royces, Bentleys, Mercedessen en al dat andere dure moois om je vingers bij af te likken.

Gala en vuurwerk

Groots was het Gala-diner in de Ballroom van het sjieke Heythrop Park Hotel. Leuk om deze keer zoveel mannen in driedelig zwart pak te zien; wat kunnen sommigen dan enorm ‘opfleuren’. Met een optreden van een zingende stofzuiger en een prachtig acapella van GCCG-lid Paul kreeg het diner een verrassende wending. Na het zeer smakelijke eten werd iedereen verwacht op het bordes van het hotel voor de grote finale: een schitterend knallend vuurwerk dat achter de vele prachtige klassiekers werd ontstoken.

Nederlandse equipe

Aan deze Eurotour deden slechts 14 Nederlanders mee, maar toch waren we als GCCC, in vergelijking tot de andere buitenlandse deelnemers, nog een behoorlijk grote groep. Dank aan de GCCG voor de zeer goede organisatie van deze bijzondere Eurotour waar een ieder weer erg van heeft kunnen genieten.