Friese landschappelijke toerrit met classic musea

PINGJUM (22 juni 2008) – 43 GCCC-leden en introducees  toerden door de landelijke zomerse woonomgeving van onze gastorganisatoren Hans Hoogervorst en Eric Lefrandt van de Kringen in Fryslân (Friesland).

Tijdens de route ontdekten we hoe verrassend mooi het weidse landschap is met haar eeuwenoude kerkjes. Het was prachtig weer, maar het woei wel zeer stevig.

De start van de rit was al om 11.00 uur gepland, maar het bleek geen probleem als je er een uurtje later was aangekomen. Na koffie met oranjekoek vertelde Eric Lefrandt iets over het ontstaan en verleden van Pingjum. Het startpunt was tevens de plek waar we een oldtimermuseum bezochten van Amerikaanse auto’s uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Dit is een privémuseum van de heer Kieftenburg.

Cats Car Factory

Tijdens de gezellige toerrit kwamen we in Blauwhuis zo’n 30 vrouwen van de Solexvereniging ‘VROEM’ tegen. Allemaal vrouwen… is dit wellicht wat vrouwen liever doen: solexen in plaats van een klassieker rijden? We reden ook door Bolsward en IJlst en pauzeerden op een gezellig terras in Workum.

De rit eindigde met een bezoek aan het knusse oldtimermuseum van Peugeotgarage Cats uit Witmarsum. Een prachtige eigen collectie met veel Cadillacs en andere imposant Amerikaans glimmend chroom. Na afloop was een prima driegangendiner georganiseerd in restaurant De Nynke Pleats in Piaam.