In Memoriam: Otto Kleinjan (62)

DRONTEN (12 aug. 2008) – Op 12 augustus jl. is Otto Kleinjan op 62 jarige leeftijd overleden. Hij was sinds 1998 een markant lid van de GCCC en voelde zich zeer thuis bij onze club. Daarnaast was hij lid van de Rover club.

  • Fotogalerij van Otto

Herdenkingsdienst

Zaterdag 16 augustus vond de herdenkingsdienst voor Otto plaats. De GCCC was vertegenwoordigd met de bestuursleden Marcel en Aldrin.

Namens het bestuur hebben we een boeket met roze en paarse bloemen laten samenstellen. Een beige graflint met daarop in goudgele letters ‘de gccc’ gedrukt maakte het boeket compleet. De leden Arie (met Mercedes 220 uit 1968) en Erik (met Renault 16 uit 1970) en partnerleden Toine en Erik waren ook aanwezig.

Vriendschap

Otto was reeds langere tijd ziek, maar werd uiteindelijk geconfronteerd met het fatale karakter van zijn aandoening. Otto was een aimabele man en erg gelukkig met zijn lidmaatschap van de GCCC. Een vriend van hem, die hij kende via de Rover club vertelt dat Otto hem ooit uitnodigde hij voor het deelnemen aan een evenement rond kasteel Haarzuilens. Daar zijn ze toen samen heengegaan. “Sinds dat evenement is mij duidelijk geworden waarom Otto zich zo op zijn plaats voelde in de bijzondere sfeer en vriendschap die hij in de GCCC ervaren heeft.”

Klassiekerliefde

Otto groeide op in een christelijk conservatief boerengezin in Zeeland. Zijn liefde voor klassieke auto’s is in de loop der jaren ontstaan. Otto bezat twee klassiekers, die hij in de laatste tien jaar van zijn leven heeft gekocht: een Rover 3500S uit 1972 en een Imperial Custom Sedan uit 1955. Otto was er altijd bijzonder zuinig op en had één van zijn klassiekers vlak voor zijn dood al veiliggesteld bij zijn broer.