Gul Genieten in De Achterhoek met bezoek Citroville

VRAGENDER (30 mrt 2008) – De ontluikende en citroentjesfrisse voorjaarsrit in De Achterhoek was zeer afwisselend en gezellig, ondanks het regenachtige weer.

Gastvrij werden de 48 deelnemers ontvangen in Restaurant Beneman in Vragender, waar de meesten aan het eind ook aanschoven voor een uitstekend driegangendiner (heerlijk gul genieten). Na de ontvangst met koffie en vele taartsmaken startte het eerste deel van de rit richting Groenlo.

Groenlo

Gelijk aan het begin moest de eerste van in totaal 12 vragen worden beantwoord. Uiteraard met wat makkelijke vragen in het begin en de wat moeilijker aan het eind van de rit. In Groenlo waren de meeste vragen verstopt. Doordat we vrijwel alle straatjes in het centrum door moesten kwam iedereen ook weer vele andere deelnemers tegen. Gezellig!

Citroville

Deel 1 van de tour eindigde bij het bedrijf Citroville in Borculo. Daar kregen we een korte uitleg en presentatie van eigenaar Dibert. Hij verruilde zijn horecawerk ooit voor zijn Citroën liefhebberij. Daarna namen we een kijkje in zijn bedrijf. Citroville bleek echter niet zo groot. Gelukkig waren aan de overkant bij Holland Classics nog meer andere klassiekers te zien.

Geïmproviseerde pauze

Door de regen was het beter om snel door te toeren voor het tweede deel. Toch ïmproviseerde de organisatie in het oergezellige centrum van Borculo nog een gezellige stop. Klein deel van de deelnemers ging iets nuttigen in een café bij een molen; de meeste anderen werden gastvrij ontvangen door de plaatselijke pizzeria. Daarna vervolgden we snel door de regenbuien heen onze route om nog snel wat vragen te kunnen beantwoorden.

Prijsuitreiking

Rond 17 uur waren we allemaal weer bij de finishplaats. Na een borrel volgde de prijsuitreiking. Eerste plaats voor Hans en Marc (mini Mercedes), tweede plaats voor de Keeters (mini Renault) en derde plaats voor Rob en Dick (fles rode wijn). De poedelprijs (set roze handboeien) werd aangepast in de prijs ‘voor het verst gekomen’. Die prijs ging naar Chris en Richard. Zij wonen momenteel een tijdje in Tunesië en dit was – na 8 jaar lidmaatschap GCCC – hun eerste GCCC rit.