Picknickrit rondom de Rottemeren

ROTTERDAM (6 juli 2008) – De GCCC organiseerde opnieuw een prachtige zomerse klassiekerrit, 4de uit de befaamde en inmiddels beroemde Hooibergmeeting serie!

Deze keer konden we genieten van een zeer afwisselende rit rondom de Rottemeren.

De 72 deelnemers verzamelden zich bij Café-Restaurant De Tuin in Rotterdam en werden welkom geheten door de organisatoren Ernst, Ton en Piet. De route was voor een deel uitgezet door het prachtige Zuid-Hollandse Rottemerengebied in de buurt van Bleiswijk en Zevenhuizen.

De dijkenroute bleek een afwisselend pallet van eenvoudige rijtjeshuizen, snoezige landhuisjes en flinke kasten waar je u tegen zegt. Daarnaast konden we ook veel zien van het Rotterdamse havengebied, de Westlandse kassen, polders met mooie vergezichten en bosgebieden (zoals het Hoge en Lage Bergse Bos).

Puzzelen

Tijdens de rit konden een 3-tal vragen worden beantwoord. Een pittige opgave, want de organisatie heeft slechts 2 antwoordformulieren terug ontvangen, elk met slechts 1 juist antwoord. Voor de nieuwschierigen onder ons nog even de vragen en de antwoorden:

  • Vraag 1. Wat kost een ritje met de watertaxi van Het Zalmhuis naar Hotel New York voor 4 personen? Antwoord: € 34,10.
  • Vraag 2. Waar is de muziek slecht? Antwoord: Rottepop of Festival aan de Rotte.
  • Vraag 3. Wie is er aan de Rottedijk vermoord? Antwoord: een kikvors (zuigling was ook goed gerekend).

Heerlijk picknicken

Eindpunt was het rustieke en schilderachtige landgoed(je) van lid Ton Lauwaars, waar we met z’n allen heerlijk hebben genoten van een gezellige picknick. Velen hadden hun eigen kleedjes, stoeltjes, bestek, kandelaars, kaarsen, theeserviezen, champagnekoelers en heelijke salades, eten en drinken meegenomen. Genoeg voer dus om met elkaar te delen in een zeer ontspannen en vriendelijke sfeer. Voor en na de picknick was er alle gelegenheid om ieders klassieke juweeltje te bewonderen.

Boottochtje

Sommige deelnemers konden even genieten van een tochtje met de boot van kapitein Ton. Een pril matroosje kreeg goede aanwijzingen van hem om het scheepje te besturen en die jongen had er helemaal schik van. ‘Schip Ahoj!’ Rond 19.00 uur begon het ineens flink te regenen, maar toen waren de meeste deelnemers alweer huiswaarts gekeerd.