Bourgondisch Wijnweekend bijzonder gezellig!

BLEGNY CEREXHE (15 en 16 nov. 2008) – 44 Deelnemers genoten in november van het Bourgondische Wijnweekend. Een zeer geslaagd evenement onder de bezielende leiding van Fred Riddersma.

Bijzonder dat de gezellige sfeer die we kennen van de Eurotours en de Ledorga tochten in Frankrijk, ook in een melangolische herfstige omgeving tot leven kan komen.

Beeldverslagen Wijnweekend

De drie meest in het oogspringende klassiekers die dit weekend meereden waren een groene Cadillac Serie 62 Club Coupé uit 1949, een lichtblauwe Oldsmobile Custom Cruiser begrafenisauto uit 1974 en als klapstuk een prachtige Riley 1500 uit 1950 (zie foto). Deze laatste klassieker werd gereden door twee kersverse leden: Jan-Willem en Andrew. Goed gedaan boyz!

Mergellandschap

De weekendroute liep door het Land van Hervé en het mooie Mergellandschap tussen Maastricht, Aken en Luik. Kasteel Vaeshartelt vlakbij Maastricht was de startlocatie. Na een koffiebuffet en een lekkere vlaaipunt vertrok de groep slingerend langs de Maas naar de oudste wijngaard van Nederland, de schitterend gelegen Apostelhoeve.

Wijnproeven

Onze wijnkenner Mathieu Hulst vertelde van alles over zijn wijngaard. De wijn is enorm in trek, want op de hoeve zelf bleken de wijnen voor de verkoop al uitverkocht te zijn. De groep mocht wel heerlijk genieten van drie soorten wijnen, o.a. een Pinot Gris. Om niet helemaal dronken achter het stuur te kruipen, kregen we tussen het proeven door een heerlijk stuk Limburgse roggebrood met smaakvolle ham.

Vijfgangendiner

Na het bezoek volgde nog een mooie route naar Hotel Barbothez in het Belgische Blegny-Cerexhe. In het nabij gelegen restaurant La Source schoven we aan voor een vijfgangendiner. Soms was het wel even wachten tot je de volgende gang kreeg, maar dat kon je de twee obers niet kwalijk nemen. Zij deden hun uiterste best. Het voordeel was dat naast het heerlijke eten ook bijgekletst kon worden, lekker van de wijn kon worden genoten en van de mooiste ober foto’s ‘getrokken’ konden worden.

Abdij Val-Dieu

Op zondagochtend kregen de deelnemers al vrij snel na het ontbijt nog vlaai met koffie of thee om vervolgens zigzaggend door het mooie Land van Hervé, over hellende smalle spannende weggetjes naar Abdij Val-Dieu te toeren. Jammer dat het op dat moment begon te regenen. Gelukkig hadden de klassiekers daar geen moeite mee, zodat na het abdij bezoek weer de schitterende route kon worden vervolgd. Langs diverse kasteeltjes en de mooiste panorama’s van de Voerstreek.

Boscafé

De sportieve bochtige weg met mooie uitzichten over het landschap bracht ons naar boscafé Het Hijgende Hert voor een versnapering. Om het weekend voldaan te kunnen eindigen aten we in restaurant Wingbergermolen in Epen met o.a. verrukkelijk Limburgs Stoofvlees.

Het was een weekend om in te lijsten en is zeker als concept voor herhaling vatbaar! Benieuwd wat er een volgend keer weer bij de GCCC te beleven valt ….