Puzzelen langs de Kromme IJssel

IJSSELSTEIN (26 okt. 2008) – De Kromme IJsseltoer kende een nieuwe manier van navigeren: een kleurenkaart waarop de route uitgetekend was met een aantal nummers. Op een ander vel waren vijftien detailfoto’s van A t/m K geprojecteerd. De kunst was nu om bij elk nummer de juiste detailfoto te vinden.

Dat gepuzzel viel voor de 61 deelnemers (waaronder een charmante vrouw) niet altijd mee. Toch was het een prima bezigheid om van deze enigszins verregende rit iets heel gezelligs te maken.

Gelukkig was het niet al te koud, tussen de 11-13 graden. Regelmatig moest iedereen even uit z’n klassieker (of wagen dat ooit een classic car zou kunnen worden) om de juiste foto te plaatsen bij het juiste getal. Want ja, waar velen stopten, daar zou wel eens het juiste antwoord te vinden zijn. Spontaan ontstonden kleine opstoppingen, bijvoorbeeld in het anders zo rustige Montfoort. Verder liep de mooie rit langs Oudewater, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein.

Ontregelde dagtellers

Het venijn zat hem (zoals we van andere GCCC puzzel gewend zijn) ook deze keer weer in de staart. Want de laatste vraag was hoeveel het totaal aantal kilometers de rit is geweest. Dat bleek op de komma nauwkeurig 55,4 kilometer te zijn geweest. Maar ja, vele dagtellers waren, door het regelmatig verkeerd rijden, al helemaal ontregeld. Sommigen waren met een dikke 100 kilometer wel erg van koers geraakt. Het antwoord dat het dichtste in de buurt van de 55,4 kwam, was uiteindelijk goed voor de hoofdprijs. Stephan en Dieter mochten die in ontvangst nemen. Tweede plaats was (weer eens) voor Marc en Hans en het brons ging naar Fred en Michael.

Fotoshow

Dat de organisatoren Marchel en Paul alles tot in de puntjes hadden verzorgd, bleek niet alleen uit het vele werk dat in het uitstippelen van de route was besteed, maar ook uit de eindpresentatie. Marchel had een mooie fotopresentatie in elkaar gezet met beelden van de locatie waar de detailfoto’s te vinden waren. Konden we allemaal met verbaasde blikken kijken hoe mooi de omgeving van de IJssel kan zijn, als de zon maar schijnt!

Gezellige nazit

De start en eindlocatie in een zaal bij de jachthaven van IJsselstein bleek een ideale ruimte om gezellig onderling te ontmoeten en bij te kletsen. Daarna ging de gezelligheid vrolijk door tijdens het uitstekende luxe driegangendiner. Liefst 45 deelnemers bleven eten en natafelen in het modern klassiek aangeklede restaurant Marnemoende. Echt een uitstekend visiekaartje door het eettablissement waar Paul ook werkzaam is. Hulde!