Heerlijk uitwaaien in Gaasterland!

LEMMER (update 24 sept 2011) – Het was genieten van Fryslân op zijn best met water, wind en wijdsheid! Onze GCCC-leden Aad, Alfons, Carlo en Huub hadden op zondag 18 september een werkelijk schitterende puzzelrit uitgezet, met veel aandacht voor de mooie omgeving. Met een deelnameveld van liefst 72 deelnemers, waarvan na afloop 52 bleven eten.

Fotoreportage

  • Bekijk de sfeerreportage in het Picasa-fotoalbum van Erik en Aldrin

Vrolijke mengeling

We zagen ook bij deze GCCC-rit een kleurige en vrolijke mengeling van diverse klassiekers: Triumph TR6, Panhard, Citroën Traction, BMW Z3, Cadillac, Porsche 911, Peugeot 504 en 403, Citroën GS, 2CV, Daf, Renault 4 en 16, Rover, Mercedes 219, Lexus, Volkswagen, Volvo, Ford Mustang en Escort, Jeep, Oldsmobile, Lincoln, Lancia, Saab en Audi TT (vast nog een paar bolides vergeten).

Buitenbeentje

De rit ging door het buitenbeentje in de zuidwesthoek van  Friesland dat Gaasterland. Een fantastisch bosrijk en glooiend landschap konden we aanschouwen! De naam Gaasterland komt van gaasten, wat zanderige gronden betekent. Op de schrale gronden legden landeigenaren in de 17e en 18e eeuw eikenbossen aan, onder meer om zandverstuiving tegen te gaan.

Langs de vroegere Zuiderzee

In het begin van de rit hielden we het niet droog, maar naar mate de middag verstreek kwam de zon goed door. Vanuit Lemmer (de geboorteplaats van schaatser Rintje Ritsma en turner Epke Zonderland) rijden we een prachtige route langs de oude Zuiderzee. De eeuwenoude dorpen waardoor de tocht voerde, luisteren naar prachtige namen als Oudemirdum en Molkwerum. We passeerden ook bekende Friesche dorpen, zoals Stavoren en Balk. De rit werd afgewisseld door zeezicht, glooiend landschap, pitoreske dorpjes en bosrijke natuurgebieden met verschillende dier- en vogelsoorten. De grote meren, zoals het Fluessen en het Slotermeer konden we op korte afstand bewonderen. Aan de kust bij het IJsselmeer zagen we vele keileemkliffen liggen.

Iselmar

De deelnemers werden verwacht bij sporthotel Iselmar en kregen tweemaal koffie/thee en gebak naar keuze. Halverwege de route was er een pauzemoment in Stavoren waarna het tweede deel van de rit werd uitgereikt. Bij terugkomst in ‘Iselmar’ vond een prijsuitreiking plaats, zodat de beste puzzelaars in het zonnetje werden gezet. 

Vervolgens stond een prima driegangen buffet klaar om de dag af te sluiten. In een grote serre met uitzicht op de vele boten in de Lemster haven deden we ons te goed aan al het lekkers.  De zon scheen, en de ambiance was voortreffelijk. Voor € 23,50 per persoon kon gekozen worden uit, vlees of vis met koude en warme gerechten. Vooraf werd soep geserveerd en werd ook rekening gehouden met mensen die liever vegetarisch eten.

Dank aan organisatie

Dankzij de inzet van Aad, Alfons, Carlo en Huub (veel dank!) kijken we  terug op een gezellige, ontspannen GCCC-rit. En de weergoden bleken ons ook goed gezind te zijn, want de voorspelling was een rit met langdurige regen. dat viel dus 100% mee!