Alkmaar kleurt roze met klassiekers en hightea!

ALKMAAR (update 25 mei) – De stad Alkmaar leent zich voor veel mooie oude grachten en monumentale panden, maar ook voor een Roze Week! Op 29 mei zullen we als GCCC hiervan deel uitmaken met een rit, een hightea en aansluitend op eigen gelegenheid een kunstroute door de kaasstad! Het eindpunt van de rit is hartje centrum, waar we alle klassiekers gaan parkeren (voor bewaking is gezorgd!). We zullen 65 deelnemers verwelkomen.

Hoe ziet de rit eruit?
De rit is ongeveer 45 km. Klinkt niet lang, maar je krijgt wel een mooi kijkje in en van de Alkmaarse pracht en praal. En vergeet al het lekkers bij de hightea niet die na de rit volgt tussen 15.00 en 17.00 uur. We eindigen dus op tijd, dus als je van ver komt… ben je ’s avonds niet al te laat thuis!

Waarom de Roze Week?
Ondernemers in Alkmaar, waaronder ER Tools van GCCC-lid Edwin, hebben samen met COC Alkmaar de handen ineen geslagen om jaarlijks een roze week te organiseren. Vorig jaar was het nog een spontane actie van het net nieuw geopende gaycafé Bar Unie XS. Dat trok toen al een paar duizend bezoekers, waardoor het een soort kleine gaypride werd.

Na overleg met de gemeentelijke instanties, hebben de inititiefnemers een heel gevarieerde week geprogrammeerd met als hoogtepunt: de Alkmaarse grachten parade en een rozemarkt op 28 mei. De dag erna komen we als GCCC langs met onze mooie klassiekers door Alkmaar en omstreken rijden. Ook dat levert veel plezier en mooie plaatjes op!

Roze veiling met GCCC-prijs!
Bezoekers konden op 20 mei meedoen aan de Roze veiling door te bieden op een de rit in één van de klasiekers van leden van de GCCC. De opbrengst van de veiling gaat naar verder aidsonderzoek (Dance4Life). Van een aantal leden hadden we reacties ontvangen om een rit aan te bieden; op 29 mei horen we daarover meer!

Waar start de rit op 29 mei?
Verzamelen tussen 12.00 en 13.00 uur bij de garage van ER TOOLS, Bierkade 1 in Alkmaar. Daar staat koffie met wat lekkers klaar. Parkeren is geen probleem: de gemeente heeft ontheffing verleend voor parkeren op de stoep en in het park! De rit eindigt hartje centrum Alkmaar. Alle auto’s worden bewaakt!

Hoe kom je er?
Kom je via de richting Amsterdam? Let dan op. Voor de deur bij ER Tools is het eenrichtingverkeer. Als je navigatie in de auto hebt, tik dan Bierkade 1 in en stop daar. Dit lijkt logisch, maar als je net te ver rijdt heb je een probleem.

Kom je via de Afsluitdijk? Rijd dan via de ringweg van Alkmaar door tot aan het AZ stadion (rotonde Kooimeer) en volg daarna het eerste bord centrum. Pas daarna Bierkade 1 invoeren. Let op! Als je op de navigatie rijdt, heb je op een gegeven moment een probleem en zie je al de hele stad Alkmaar! Dat doen we immers op de dag zelf nog, maar dan in ontspannen vorm!

Wat zijn de deelnamekosten?
GCCC leden betalen slechts € 1,- en niet-leden en introducés betalen € 5,- p.p. Dit zijn de deelnamekosten voor de rit, inclusief koffie/thee, gebak. Deelname aan de hightea kost € 14,50. Bij aanmelden kun je aangeven of je wel of niet mee-eet. De uiterste aanmelddatum was 24 mei, dus je kunt je niet meer aanmelden.

Let op! GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit!

Welkom in Alkmaar!
Welkom in Alkmaar!