‘Roze’ klassiekers geven Alkmaar kleur

ALKMAAR (29 mei 2011) – Ter afsluiting van de Roze Week in Alkmaar was een speciale rit voor de GCCC uitgezet. Op zondag 29 mei reden de 65 deelnemers met vele ‘roze’ klassiekers in colonne voor een mooie, relaxte siteseeing-tour.

Beelden van de rit

Startpunt was ER Tools, de garage van ritorganisator en GCCC-lid Edwin. Hij reed voorop in de stoet met een prachtige Chevrolet klassieker uit 1931. Doordat we soms op stoplichten moesten wachten, konden we als colonne niet steeds bij elkaar blijven. Dan wachtte Edwin even op de rest om weer verder te gaan.  Hoewel het eerst een beetje begon te regen en het wat fris aanvoelde, klaarde het al snel op en brak de zon door. We gingen al snel de stad uit en genoten van de mooie landelijke omgeving en de duinenrij. Ook waren veel bijzondere villa’s en grote huizen te zien, en dat maakte de rit heel afwisselend. Eindpunt van de rit was hartje centrum, waar we alle klassiekers parkeerden in een winkelstraat, waar normaal geen verkeer mag komen. Edwin had een speciale vergunning geregeld, zodat we vanuit de auto gelijk konden aanschuiven voor een keurig verzorgde pink high tea in restaurant café De Vestibule.  Wat een veel lekkers om de buikjes rond te laten aftekenen 🙂

Waarom de Roze Week?
Ondernemers in Alkmaar, waaronder ER Tools van GCCC-lid Edwin, hadden samen met COC Alkmaar de handen ineen geslagen om deze roze week te organiseren. De initiatiefnemers hadden een heel gevarieerde week geprogrammeerd met een Alkmaarse grachten parade (waarbij het optreden van Imca Marina sterk was vertraagd) op 28 mei. De rit met de GCCC was ook een van de hoogtepunten van de geslaagde week.

Roze veiling
Bezoekers konden al eerder op 20 mei meedoen aan een Roze veiling door te bieden op een de rit in één van de klasiekers van leden van de GCCC. Maar daarvoor viel de animo wat tegen. Niet van GCCC-leden (5 aanbiedingen) overigens, wel van het bod van een paar tientjes en slechts 1 iemand die meewilde en zich ook nog had verslapen… Het kan verkeren. Zo zie je dat het superidee om een veiling te organiseren met opbrengst voor Dance4Life ook een andere kant van de medaille kan hebben.
Niettemin, dank aan Edwin en zijn partner Marcel voor een prachtige en prima verzorgde rit!