Picknickrit met klassiekers op marktplein Delft

DELFT – De GCCC-picknickrit van zondag 14 augustus startte ‘poepie chique’ op met mooie marktplein van Delft. Het was gezellig druk met 92 deelnemers en allemaal bekijks van de vele toeristen en dagjesmensen.

Fotoreportages

Zonnetje!

Als je die zondagochtend de gordijnen opendeed en zag dat het pijpenstelen regende, wilde je nog wel aantal maal omdraaien. Toch troffen we het, want eenmaal in Delft begon de zon uitbundig te schijnen! Iedereen had er gelijk weer zin in, ook al was het soms niet gemakkelijk om het Delftse marktplein te bereiken.

Doolhof

Daarover wisten een aantal GCCC-leden uit Brussel mee te praten: ‘Een uur door het centrum gereden en telkens op enkele meters van ons einddoel stonden er van die verdomde paaltjes. Een groene Peugeot 404 was onze redding. Die hebben we stiekem gevolgd en deze heeft ons door het doolhof van Delft gebracht!’ Hoewel de zon soms even achter de wolken verdween, bleef het droog.

GCCC-klassiekers op marktplein in Delft
GCCC-klassiekers op marktplein in Delft

Parkeren op de Markt

Het unieke van deze bijzondere picknickrit was dat de GCCC al haar mooie prinselijke klassiekers op het marktplein van Delft mocht parkeren. Normaal is dit (sinds 2004) niet toegestaan, maar onze organisatoren Ernst en Piet hadden hiervoor een uitzondering weten te regelen met de wethouder, die ook  GCCC-lid is geworden!

Palen omlaag

De Markt in Delft is met zijn 120 bij 50 meter een van de grootste historische marktpleinen van Europa. Het plein is vrijwel rechthoekig en wordt aan de korte zijden begrensd door de Nieuwe Kerk in het oosten en het stadhuis van Delft in het westen. Het marktplein met de bolides alleen bereikt worden via de Oude Langendijk langs de Nieuwe Kerk. Bij de start van de rit waren de palen omlaag gedaan, zodat iedereen vanaf 11.30 uur zijn of haar klassieker een mooi plaatsje kon geven op de Delftse Markt.

Gezelligheid

Daarna was het gezellig bijkletsen met andere leden en de introducés. Deze keer hadden we maar liefst 15 introducés. Hopelijk hebben zij zo genoten, dat ze zich nu ook inschrijven als GCCC-lid (tot 1 januari betaal je slechts de helft van de prijs!).

VW Kever en Mercedes op marktplein Delft
VW Kever en Mercedes op marktplein Delft

Ondertussen was er ook tijd om koffie te drinken met gebak en konden een aantal leden hun jeugd- of studententijd herinneringen ophalen door even door het karakteristieke centrum van Delft te lopen en iets te bezichtigen.

Koningshuis

Wist je dat Delft een bijzondere band heeft met het Koninklijk huis? Dat is vooral voelbaar in de Nieuwe Kerk, Oude Kerk, Museum Het Prinsenhof en het Legermuseum. Het is de stad waar Willem van Oranje in 1584 neergeschoten werd door Balthasar Gerards. In de Nieuwe kerk, gelegen aan de Grote Markt, was o.a. het mausoleum van Willem van Oranje te zien. Ook zijn hier bijna alle latere Oranjes bijgezet: de stadhouders, de koningen Willem I,II en III, de koninginnen Wilhelmina en Juliana, en ook prins Bernhard en prins Claus.

Korte route

Bij het verlaten van het marktplein rond 13.30 uur kregen de deelnemers een routebeschrijving uitgereikt voor een leuk tochtje door het Groene Hart. Een korte route, maar daarin was wel veel te zien en te beleven. De klassiekers voeren richting Rotterdam en vervolgens door Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en de moderne nieuwbouw vanaf Zoetermeer richting Den Haag.

Fotopuzzel

GCCC picknicken 2011
GCCC picknicken 2011

Ondertussen moest je goed opletten, want er was ook een formulier met foto’s. Je moest exact op de kilometer- of de milestand erbij zetten, waar je het een en ander had gezien, dat ook op de foto te zien was. Hans en Marc waren hier zeer bedreven in en wonnen deze puzzelrit.

Picknicken!

Eindbestemming: de inmiddels beroemde boerderij van Piet in Leidschendam. Net als voorgaande jaren konden we op het landelijke perceel van Piet heerlijk buiten gaan picknicken. Deze keer op het hoogst gelegen gedeelte van het erf, omdat je anders natte voetjes kreeg. Gelukkig was de zon ons goed gezind!

Tafeltjes, stoeltjes, bestek, kandelaars, kaarsen, theeservies of champagnekoelers, niets was te gek voor de feestelijke (roze) aankleding. Ook was eigen sapjes, bier en wijn meegenomen. Velen hadden dus weer hun best gedaan om een zo smakelijk en leuk uitziend mogelijke picknick lunch te verzorgen. De inwendige mens genoot van de heerlijkheden die thuis waren gebakt of gekocht waren! De prijs voor de best verzorgde en meest uitnodigende picknick was voor John en Jerry.

Opblaaskoe

Veel hilariteit bij het melken van een opblaaskoe
Veel hilariteit bij het melken van een opblaaskoe

Tijdens de picknick ontstond nog veel hilariteit door het spectaculaire spel met de titel: wie heeft er agrarische aanleg? Er was een enorme opblaaskoe neergezet, die gevuld kun worden met melk. Het arme beest had ook nog eens nep uiers, waaraan goed getrokken kon worden. Een 15-tal deelnemers lieten zien hoeveel ze binnen een minuut konden melken. De een wat meer dan de ander, maar weinig konden tippen aan een emmer met 7,5 centimeter versgemolken melk. Op het laatst ging Aad nog de strijd aan met Peter, maar moest hem uiteindelijk de eer gunnen.

Het was dus al met al een zeer geslaagde en gevarieerde middag geworden bij de GCCC!