GCCC makkers trakteerden met wild geraas door de mist!

ZUIDWOLDE (update 28 dec) – Een rit door de mist en een graadje of 5: het waren niet de mooiste omstandigheden om een GCCC-rit te laten verrijden op zondag 20 november 2011.

Niet getreurd: toch was het al met al een gezellige, knus toertje met vele traktaties! De eerste zat al gelijk aan het begin: een heerlijke quiche van Tea Time. Halverwege de rit was het smullen geblazen en je vingers aflikken bij Classic Jaap in Dalfsen en op het eind werd er flink uitgepakt met prachtige cadeaus!

De rit met 54 deelnemers had als titel: Makkers start uw wild geraas. Niet alleen een vrolijke kwinkslag naar het bekende Sinterklaasliedje, maar ook met de nadruk op het starten van de verschillende klassiekers die meereden. Dit maal iets minder ‘classic car’ voor een aantal, omdat ze het iets te gevaarlijk vonden om met de mist in een klassieker rond te toeren. Toch waren er nog voldoende klassieke juweeltjes van onze club te bewonderen. Klasse boys!

Tea Time

De start van de rit was bij Tea Time in Balkbrug, nabij het Drentse Zuidwolde, dat in maart 2004 ook al het beginpunt was voor een GCCC-rit. Ook dit maal werden de deelnemers in deze authentieke Engelse tearoom onthaald met een warm welkom van de eigenaren Bert Boer en zijn vriend (zij zijn ook GCCC-leden). In de speciaal voor ons gereserveerde Windsor-zaal was het even bijkletsen, thee en koffie drinken met quiche toe. Voorts werden de spelregels van de rit door de organisatoren, de GCCC-leden Jan-Erik en Wim, uitgelegd.

Daarna op weg waarin, soms letterlijk, door de mist geen flikker voor de ogen was te zien. Daardoor kon je nog wel eens een afslagje missen… Gelukkig was in de 80 km uitgestippelde rit voldoende afwisseling. Onderweg kon gesleuteld worden aan een eigen gemaakt sintgedicht, waarin de woorden pepernoot, Piet, schimmel, staf en taai moesten voorkomen. Bij het eind van de rit kon dit gedicht worden ingeleverd, waarbij de jury lette op het aantal gebruikte steekwoorden en ook op originaliteit. Ondertussen zakten we af naar noord-west Overijssel. We passeerden we pittoreske dorpjes, oude boerderijen, heide-, bos- en veengebieden en enkele oude rivier(dal)en, voor zover we ze konden ontwaren in de mysterieuze kleine wereld van grijze nevel.

Fraaie pitstop!

In Dalfsen konden de benen worden gestrekt bij een pitstop bezoek aan Classic Jaap. Hier kwam het competitieve element van deze tour aan bod. We het snelste en mooiste een cadeautje in sintpapier kon inpakken kreeg veel punten, die meetelden voor het eindresultaat. Daarna moest het aantal ‘eendjes’ worden geraden die in een pot vol pepernoten waren gestopt. Uiteraard geen echte eendjes, maar plastic miniatuurautootjes in de vorm van een Citroen 2CV. Dit ging dus op een geheel andere manier dan we bij de GCCC-ritten tot nu toe gewend zijn geweest!

Autoliefhebbers onder ons konden tijdens de stop hun hart ophalen tussen al het fraais aan klassieke auto’s die bekeken en aangeraakt konden worden. De eigenaar van Classic Jaap verraste ons zelfs met een boeiende rondleiding, zodat we meer te weet zijn gekomen over de restauratieactiviteiten van het schitterende klassiekerbedrijf van Jaap.. Hij stelde zelfs een flink prijzenpakket ter beschikking, die op het einde van de rit kon worden verdeeld. Na de koffie/thee met een verrukkelijke cake, vervolgden we de route. Via een fraai kasteel en een prachtig rivierdal bereikten we de eindbestemming.

Theerondje

Aan het eind van de rit kwamen we weer terug bij Tea Time, met een speciaal theerondje van het huis! Voor de liefhebbers werd ondertussen een echte Windsor Tea klaargezet: een typisch Engelse afternoon tea met allerlei lekkernijen, zoals scones met clotted cream, jam en marmelade of hartige sandwiches. Zeer goede kwaliteit, dat was goed te proeven: om je vingers bij af te likken!

Flink uitgepakt!

Voordat er gegeten kon worden werden de prijzen uitgereikt. Dit maal grote reistassen, t-shirt van Citroen, veiligheidshesjes en een middel waarmee je zonder water je auto kunt poetsen (geniaal!). Het kon dus niet op. Sint Jan_Erik en Piet Wim konden dankzij de door Classic Jaap beschikbaar gestelde prijzen, letterlijk uitpakken en uitdelen. Wat een surprise!

Geraas

Een aantal teams mochten als winnaar van bepaalde prijzen hun gedicht voorlezen, waaronder Con en Edwin. De hoofdprijs ging echter naar het team van Peter en Henk. Zij hadden redelijk goed gegokt met de eendjes, wisten in 36.22 seconden een cadeautje in te pakken en gaven de doorslag met het gedicht ‘Geraas’:

Geen wild geraas vandaag in Drenthe
Met hun oldtimers letten gays op hun centen!

Ook de schimmel van Sint is uitgeraasd
Vorig jaar reed hij de rit nog voor het laatst

Het trouwe beest hield zich jaren taai
Al was hij zat van pepernoot en het gezwaai

Oh kom er eens kijken was er vandaag niet bij
Mooie rit, maar de mist maakte ons niet blij!

Zie de zon schijnt door de bomen
Maar zover is het dus niet gekomen

Zelfs de toverstaf van Sinterklaas
Kon de mist niet de baas

Piet vindt jullie allemaal prachtig dichten
En vindt het o’ gay als de hoofdprijs gaat naar deze nichten!