GCCC ontdekt het Achterste Hoekje met lentegevoel

DOETINCHEM (13 mrt 2011) – De GCCC is haar klassiekerseizoen op zondag 13 maart gestart met 61 ritdeelnemers in de landelijke schoonheid van de Achterhoek. Ieder kon op eigen wijze verschillende ‘achterste hoekjes’ ontdekken, zoals de mooi gevormde achterwerken van de vele verschillende klassieke automobielen; ze waren in allerlei soorten, maten en kleuren te bewonderen!

Fotoreportages van deze rit

Sfeervol
Deze keer startte de GCCC-rit bij Restaurant Groeskamp aan de Koopmanslaan 3 in Doetinchem. Het interieur van dit restaurant bleek van binnen erg sfeervol, alsof je je eeuwen terug waande. Dat zou je van buiten af niet verwachten! Koffie en patisseriegebak stonden al klaar en uiteraard was er voldoende tijd om clubvrienden en -vriendinnen weer te spreken. Als GCCC-lid betaalde je slechts € 1,50 per persoon voor deze rit en dat is in deze tijd een heerlijke meevaller.

Dochterlief
Uiteraard is het altijd weer gezellig om een aantal nieuwe gezichten te begroeten; onze introducés. De moeder van Arlette mocht deze keer ervaren hoe leuk dochterlief het altijd bij de GCCC heeft. Ze heeft er als autoliefhebster van genoten! Net als de jonge mannen die in of uit de buurt van Doetinchem en Arnhem kwamen. Hopelijk hebben jullie ook de smaak te pakken om vaker met de GCCC te rijden!

Autorestauratie
Halverwege de rit brachten we een bezoek aan Autorestauratiebedrijf Lensink & Kolstee. Hier bekeken we in de werkplaats mooie restauratieprojecten en de mogelijkheden om je klassieker van een nieuw stofje te voorzien. Naast de koffie/thee en cake, kregen we ook vrijblijvend antwoorden op vele vragen over het restaureren van oldtimers.

Lentegevoel
Uiteraard reden we ook een prachtige rit. Hoewel de zon er in het begin er goed bij was, verdween ze even later toch weer achter de wolken. Maar de temperatuur was erg aangenaam met 12-13 graden en daardoor kon op sommige momenten het dak open bij een aantal klassieke cabrio’s.

We zagen zelfs de eerste lammetjes in de wei, op en top lentegevoel! De tocht voerde door uitgestrekte polders en mooie bossen, maar wel kale bomen. In het Achterhoekse coulisselandschap is namelijk veel en geschakeerd natuurschoon te vinden en dat was goed te merken.

Panhard en Mercedes
Vergeet niet dat we bij de GCCC elke keer weer een bijzonder rijdend museum van klassiekers presenteren: van Daf tot Rolls Royce! En soms zitten daar ook weer nieuwe juweeltjes bij, zoals de mooie lichtblauwe Panhard van Freek of de maagdelijk witte Mercedes van Rob. Deze laatste klassieker had wel een beetje pech en kwam later bij het startpunt na hulp van de ANWB pechdienst. Toch durfde de eigenaar deze witte Mercedes niet meer in te rijden. Groot gelijk, dat kon ze immers deze middag niet meer verdragen, waardoor ze maagdelijk mooi bleef! Ook niet te versmaden: de bijzondere lichtblauwe Volkswagen 411 Variant van Wilco, die we ook op de ALV in februari hebben gespot.

Boekenstad
De rit ging verder langs het prachtige Kasteel Slangenburg en door de voormalige heerlijkheid Bredevoort (met de plaatsen Aalten, Silvold en Bredevoort). De tweede pauzestop hielden we in de beschermde historische stadskern van Bredervoort. Daar dateren vele huizen uit de 17e eeuw. We vonden er ook veel literatuur; Bredevoort is namelijk een bekende boekenstad. En literatuur is dan in de breedste zin van het woord: van Donald Duck tot oude prentenboeken. Leuk dat ook een aantal winkeltjes open waren, zodat je ook nog wat klassieke snuisterijen kon kopen, zoals oude bewaarblikken of oude kleine autootjes.

Prijzen
En niet te vergeten de prijsuitreiking na afloop met leuke prijzen voor de deelnemers die het beste hadden opgelet tijdens de rit. Jan-Erik en Wim wonnen deze keer de puzzelrit. Gevolgd door twee bestuursleden (welliswaar met bijrijder en partner) die de 2e en 3e prijs wisten te winnen. Misschien dat deze heren de volgende keer eens wat minder hun besten gaan doen, zodat ook anderen een keer gaan winnen? (hint)

Het diner na de prijsuitreiking was ook bij Restaurant Groeskamp. Voor € 22,50 per persoon werden de maagden rijkelijk gevuld met een driegangendiner: keuze uit liefst 4 menu’s! Dat had organisator Marchel samen met zijn vriend Paul dus prima geregeld, naast deze goed georganiseerde rit!