Vrolijke voorjaarstocht door de Meierij!

DEN BOSCH – De GCCC-karavaan streek op zondag 3 april neer in de Meierij van ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met 92 deelnemers was het gezellig druk en de voorspelde regen bleef uit. We kregen zelfs de zon te zien en met 15 graden was het een heerlijke voorjaarsrit!

Beeldreportages

Vanaf Schans De Pettelaar reden we onder andere langs Kasteel Heeswijk en door Schijndel, Liempde en Sint Michielsgestel. Met een aantal gezellige pauzepunten waar de ‘zoete lieve Gerritjes’ (Dat gaat naar Den Bosch toe) van deze rit weer lekker konden bijkletsen. Het was een relaxte en blije sfeer, dus oprecht een vrolijke tocht door de Meierij!

Door welk landschap ging de rit?
Het gebied van de Meierij van ’s-Hertogenbosch heeft vlakke tot licht golvende zandgronden. Vruchtbare grond voor de vele boomkwekerijen die we onderweg zagen. Kenmerkend voor de Meierij is het zogenaamde populierenlandschap. Op enkele plaatsen vonden we ook nog heidelandschappen, moerassen, veengebieden en boslandschappen. En niet te vergeten de rivieren Aa en Dommel die door de Meierij stromen.

Blikvanger!
Het imposante Kasteel Heeswijk, een waterburcht met een geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw, was één van de blikvangers op de route. De typisch Brabantse sferen konden we verder ervaren in plaatsen als Schijndel, Liempde, Gemonde en Sint Michielsgestel. Tenslotte reden we door Maaskantje, een dorp dat door de film van The New Kids een ware cult status heeft gekregen. Maar toen wij er door heen reden was het er opvallend stil en bleek het plaatsnaambordje ook verdwenen te zijn. Maar er stond wel een opvallende molen, De Pelikaan, waardoor je wist dat je door Maaskantje reed.

Waar startte en eindigde de rit?
De rit had als vertrek- en aankomstpunt restaurant Croy De Pettelaar. Daar kregen we bij binnenkomst koffie of thee en – hoe kan het ook anders – een Bossche bol of een appeltaart. Bij terugkomst vond hier ook de prijsuitreiking plaats van de puzzelrit. Deze keer was de puzzel een combinatie van vragen beantwoorden èn het in de juiste volgorde zetten van een aantal foto’s.

Chevrolet uit 1930
Chevrolet uit 1930

Prijswinnaars
Hans en Emiel kregen de eerste prijs. Zij waren overigens met een  opvallende klassieker gekomen: een Chevrolet cabriolet uit 1930. Emiel: ‘We reden helemaal open en niet eens hard. We hadden daardoor genoeg tijd om alle vragen zo juist mogelijk te beantwoorden en goed om ons heen te kijken.’ Op de 2e plaats eindigden Marc, Robert, Jacco en Wim en de 3e prijs ging naar Ton (oud-voorzitter GCCC) en Chris. Allen kregen een doosje paasbonbons.

Aan het einde stond nog een driegangendiner (van € 20,- p.p.) op het programma met ruime keuze. Voor ieder wat wil(d)s! Bijna de helft van het aantal deelnemers (46) bleef eten en kregen echt waar voor hun geld. Hulde aan het personeel van Croy De Pettelaar, want zij serveerden een geweldig topmenu!