Succesvolle Eurotour 2011 in de Ardennen!

VERVIERS – De GCCC en in het bijzonder het kernteam van de organisatie van Eurotour 2011, kan terugkijken op een zeer geslaagd internationaal pinksterweekend! Met meer dan 90 classic cars (klassieke auto’s) en 182 deelnemers, was dit het grootste evenement van de GCCC tot nu toe. De uitvalsbasis is het zeer luxe hotel Van der Valk in Verviers in de Waalse Ardennen.

Beelden van Eurotour 2011

 • Foto’s van Con en Koos
 • Foto’s van Aldrin en Erik
 • Foto’s van Marchel en Paul
 • Foto’s van Hans
 • Roadbook

  Het kleurrijke ‘roadbook’, waarin iedereen de routes kon vinden, was bijzonder fraai samengesteld door Hans. ook al waren er sommige punten in de route wat onduidelijk geworden door een onverwacht wielrenparkoers, dan nog kon je via dit boek je route makkelijk weer oppikken. Zo geweldig was het allemaal in elkaar gezet!

  Wie mochten we begroeten?

  We mochten 90 Nederlanders begroeten maar ook 47 Engelsen, 25 Duitsers, 6 Amerikanen, 4 Denen, 4 Fransen, 3 Zwitsers,  3 Australiërs, 2 Noren en een Cubaan en een Indonesiër! Als je naar het deelnemersveld kijkt, zie je dat Eurotour inmiddels over de Europese grenzen heen gaat! De nadruk van dit weekend lag op gezelligheid en tijd voor elkaar in een bosrijke heuvelachtige omgeving. Opvallend was de gemoedelijke sfeer over en weer en tussen de verschillende nationaliteiten onderling.

  Bijzondere klassiekers

  Het wagenpark was weer een vrolijke mengeling van allerlei automerken en creaties uit de afgelopen 100 jaar. De echte klassieker was een prachtige Berliet Tourier 4 cilinder uit 1904 (de oudste wagen, zoals hij dat al eerder was tijdens Rainbow Tour 2010). En wat reed er nog meer voorbij? Fords, Peugeots, Bentleys, Cadillacs, Rolls Royces, Renaults, Fiats, Alfa Romeo’s, …. etc. (pluis de digitale fotoalbums maar na!)

  Luxe hotelkamers
  Op vrijdag 10 juni werden de gasten op het parkeerterrein van Hotel Van der Valk in Verviers verwelkomd door Erik en vervolgens door het hotelpersoneel. Aansluitend door Aldrin, Marchel en Paul voor de uitgifte van de rallyborden en de benodigde documenten voor een goed verloop van het weekend. De hotelkamers waren zeer luxe ingericht, dus dat was voor iedereen een prettig begin. Vervolgens gingen we met z’n allen aan tafel voor een diner in het hotel. Aan het eind van de avond mocht er nog gratis whisky worden geproefd van het nieuw aan de man te brengen merk. Imposant was de Harley Davidson motor die men als eye-catcher voor de whisky had meegebracht, en ach de jongen die het drankje uitdeelde was ook niet verkeerd…

  Chocolade
  Tijdens de ochtendrit van zaterdag 11 juni konden toerrijders wisselen van partner, zodat een keer iemand anders de route voorlas als navigator. Een prachtige rit volgde door het mooie heuvel- en bergachtige landschap van de Ardennen. Aankomst was een klein chocoladefabriekje: Chocolatier Defroidmont. Lekker kletsen met elkaar onder genot van koffie en chocolade. Uiteraard lieten we het niet bij 1 chocolaatje liggen, want er werd er goed verkocht in het winkeltje!

  Tuinpark
  Vervolgens een korte rit naar het hele kleine stadje Durbuy, waar we genoten van een lunch. Iedereen kon zelf een restaurant uitkiezen, zodat de grote groep roze deelnemers goed was verspreid over het stadje. Aansluitend kon je wandelen door Durbuy en ook een bezoek brengen aan Parc les Topiaires. In dit tuinpark stonden de bomen er heel kunstzinnig bij in figuren als een vrouw met dikke boezems of een gedeelte met allerlei huisdieren. In de avond werd er gedineerd in het hotel.

  Stavelot
  De mooie ochtendrit op zondag 12 juni voerde naar het hoogste punt van België. Na de koffie ging het tweede deel van de ochtend naar de Abdij van Stavelot. Op een groot middenplein konden we vrijwel alle klassiekers verzamelen, zodat ze mooi naast elkaar op rij stonden binnen het hofje. In een sfeervolle kelder aten we daarna met z’n allen een voortreffelijke lunch. In de abdij zelf bleek ook een klein museum te zijn ingericht: het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps. Daar waren vele klassieke sportwagens te bewonderen, inclusief een portrettengalerij van verschillende coureurs uit vervlogen jaren.  Daarna de weg terug naar het hotel via de watervallen van Coo, een toeristische trekpleister.

  Bierproeven
  De zon was er weer echt goed bij toen we aan het eind van de middag gezellig gingen bierproeven op het terras van het hotel. Beginnen met een licht biertje, dan iets zwaarder en het derde en laatste bolletje bevatte nog wat meer alcohol en een zoetere smaak. Ondertussen peuzelden we de kleine kaasjes, worstjes en zoutjes op. Het bleef niet bij bier alleen. Want GCCC-lid Wouter was die dag 50 jaar geworden, en daarop moest gedronken worden. Zijn vriend Luco liet daarom flessen met rosé champagne aanrukken, waardoor de stemming nog beter werd.

  Dress to impress
  Die stemming bleef ook in de avond tijdens het diner. Vrijwel iedereen had zich namelijk op creatieve wijze verkleed: dress to impress! Heerlijk om weer smakelijk te kunnen lachen om een ander, maar ook de waardering uit te spreken voor het zeer creatieve werk van sommige deelnemers. Ook het eten viel weer goed in de smaak en na afloop volgde nog enige dankwoorden voor de organisatie. Het weekend werd afgesloten met een grote gay discoparty. En uiteraard was er ook weer een verrassingsact. Deze keer in de persoon van Fransix, die er een nog groter feest van maakte. Na het optreden wist de deejay de sfeer er goed in te houden met vele bekende en minder bekende ‘gay’ muziek. We gingen tot de kleinste uurtjes door! Om iedereen wat tijd te gunnen om te kunnen uitrusten, stond op maandag 13 juni niets meer op het programma. Alleen nog een gezamenlijk ontbijt in buffetvorm, waarna iedereen weer afscheid nam van elkaar.

  Logo van Eurotour 2011

  Speciale dank

  Een aantal fanatieke GCCC-leden, Aldrin, Marchel en Marcel vormden het kernteam.  Samen met vele andere vrijwilligers voor en achter de schermen (Con, Koos, Hans, Erik, Paul, Anders, Brian, Dick, Dominique, Ernst, Jeremy, Graham, Jim, Joss, Marc, Michael, Pierre, Piet, Ralf, Robin, Shaun en Stephan) zorgen zij dat het een fantastisch mooi en groot internationaal evenement is geworden met een prachtige verzameling van allerlei klassieke wagens in allerlei soorten en maten. Om de vingers erbij af te likken! Allemaal dank, ook alle deelnemers. We kunnen terugkijken op een mooie herinnering!

  • Wat vond jij van Eurotour 2011?
  • Kijk voor meer over Eurotour 2011 op onze speciale website: eurotour.gccc.nl