Picknickrit 2015: Divers in allerlei facetten op een typisch Hollandse zomerdag.

Wat begon als een rit met een eindeloze reeks van hoosbuien, eindige in een zonovergoten picknick. Een verslag van de Picknickrit op 19 juli 2015!

De 115 deelnemers arriveerden afgelopen zondag in Restaurant Westeinder Paviljoen te Aalsmeer waar de potpourri van old- en youngtimers bij elkaar kwam. Terwijl de deelnemers konden genieten van het traditionele gebak met koffie of thee gaven de organisatoren van de rit Peter en Jeroen uitleg over de rit. Waarna zoetjesaan de deelnemers naar hun auto vertrokken. Dit keer zaten er ook auto’s bij die niet eerder of weinig bij een rit verschenen zijn. Zoals een DAF 66 YA uit 1974 en een Chrysler Valiant uit 1963.

De deelnemers reden door diverse grotere plaatsen zoals Alphen aan den Rijn en Zoetermeer, maar ook door verschillende kleine, leuke dorpjes. Tijdens de rit regende het en leek het weer de vorige editie te herhalen, maar tóch waren de weergoden ons goed gezind, want toen men steeds dichter bij de picknickplaats kwam verdwenen de donkere wolken en trok de lucht helemaal schoon. Het werd uiteindelijk zelfs nog stralend weer!

Bij de woning van Piet aangekomen reden de 57 auto’s het vers gemaaide weiland op, waarna de vele attributen werden uitgestald voor een kleurrijke picknick. Plantjes, kandelaars, etagères tot complete jaren 70 kooktoestellen aan toe. Sommigen hadden zelfs hun picknick in een bepaald thema! Ook bij het etenswaar hield de variatie niet op. Zelfs een taart de in vorm van een roze Cadillac kwam tevoorschijn! Het was een heerlijk vertoeven en de deelnemers konden zo op een leuke manier weer met elkaar spreken. Ook werden de diverse lekkernijen van elkaar geproefd of werd er rondgedeeld.

Tijdens de picknick kon men ook zijn auto laten taxeren door een taxatie-bureau. Bij elf auto’s werd de waarde geschat en in een taxatierapport verwerkt.

Aan het eind van de middag werden er diverse prijzen uitgereikt aan onder andere de winnaars van een foto opdracht en wie de meest bijzondere auto had. Dat bleek (niet geheel verrassend) de Chrysler Valiant te zijn!

Kortom, het was een super geslaagde dag! Veel dank aan organisatoren van de rit Peter en Jeroen en de organisatoren van de picknick Piet en Ernst!