Eurotour 2015 in Duitsland: Volgeboekt

GLEISZELLEN-GLEISHORBACH – Onze vrienden van Queerlenker waren aan de beurt om de Eurotour van 2015 te organiseren. En dat hebben ze gedaan. Na een inschrijfperiode van slecht 15 dagen is de Eurotour volgeboekt!! Hieronder  staat de aankondiging die we van Ralf hebben ontvangen om op onze website te plaatsen.

Beste GCCC-leden en vrienden van de Queerlenker,

Queerlenker is verheugd jullie tijdens de pinksterdagen uit te nodigen voor onze Eurotour 2015!

In het weekend van 22 tot en met 25 mei 2015 willen we een gebied laten zien waar we tot nu toe nog niet met jullie zijn geweest: de Palts, of in het Duits „die Pfalz

Dit betreft het gebied rond Karlsruhe tot aan de Elzas in Frankrijk.

Ons hotel is zeer comfortabel met zwembad en sauna. Vanuit het hotel hebben we een prachtige blik op het Rijndal en de uitgestrekte bossen waar de Palts bekend om staat. Van hieruit beginnen we de spannende toertochten door de westelijke Palts en de daaraan grenzende Elzas. Meer informatie over het hotel vind je op hun site; http://www.suedpfalz-terrassen.de/ (150 personen maximaal)

22 mei   Aankomst

Aankomst, check-in en diner. Gezellig de contacten weer opwarmen!

23 mei  De museum-dag

Het eerste deel van de toer voert ons over prachtige wegen dwars door de Palts, naar het indrukwekkendste techniek museum van Duitsland, het Technik Museum Speyer. Hier is niet alleen techniek te zien, maar ook te beleven! Bijvoorbeeld in de grootste ruimtevaart-tentoonstelling van Europa „Apollo and Beyond“ waar je onder andere de spaceshuttle Burana kunt bewonderen. Tevens vind je daar een Boeing 747, een onderzeeër en vele auto’s. En je mag bijna overal in!

De binnenstad van Speyer is slechts een paar minuten te voet vanaf het museum en deze stad biedt naast een prachtige historische binnenstad een keizerlijke Dom; de grootste nog bestaande romaanse kerk ter wereld!

´s Avonds komen we weer terug in ons hotel voor het diner, gevolgd door een ontspannen avondprogramma, disco en een afzakkertje….

24 mei De toer-dag

Over prachtige slingerweggetjes rijden we door de regio en steken de grens over voor een kleine ronde door de Elzas in Frankrijk. Pittoreske dorpjes, smalle wegen en het schitterende Wissembourg (Elzas) staan op het programma!

´s Middags eten we in een biosfeerreservaat en zullen hierna, gesterkt door de lunch, een wandeling over het „boomtoppenpad“ maken. Hoog in de bomen heb je een compleet andere blik op de wereld!

Van hier rijden we in alle rust, genietend van de prachtige uitzichten, terug naar het hotel. Hier kunnen we dan een echte specialiteit verwachten!  Wij zullen naar de naastgelegen wijnboer gaan voor een wijnproeverij; wijn uit de Palts is wereldberoemd! Hierna volgt een stevig buffet met lokale specialiteiten……vast en zeker ook met de zogenaamde „Saumagen“, een rijk gevulde varkensmaag. Overigens het lievelingsgerecht van de oud-bondskanselier Helmuth Kohl, die uit deze omgeving komt.

s’Avonds THEMAPARTY!!! „Typically German!“ Let your prejudice grow!

25 mei  Afscheid

Maandag volgt, na een lekker ontbijt, het afscheid.

Wij hopen dat het programma jullie bevalt en dat het een onvergetelijk weekend onder vrienden wordt in een van de mooiste gebieden van Duitsland.

Namens het organisatieteam van Queerlenker
Ralf
chairman Queerlenker

De kosten:

De Eurotour 2015 kost per persoon 290,-euro in een tweepersoonskamer en 300,- euro in een eenpersoonskamer. (eenpersoonskamers zijn gelimiteerd. Please try to share!) Honden kosten 6,- euro per dag extra.

Het volgende is inbegrepen:

  • 3 overnachtingen; 3 maal ontbijt; 3 maal diner (waarvan zondag met een wijnproeverij en een buffet)
  • 0,25 l wijn per persoon;water bij elk diner
  • een welkomstdrankje op vrijdagavond
  • De lunch zaterdag en zondag, beide incl. een drankje
  • Toegang voor alle events, het roadbook, startgeld
  • Het programma `s avonds

Rock!!Om aan te melden moet er een aanbetaling worden gedaan van minstens 140,- euro per persoon voor het einde van het jaar. Uiteraard mag ook direct het hele bedrag over worden gemaakt. De rest dan uiterlijk voor 28 februari 2015. De bankgegevens staan op de e-mail die je automatisch krijgt als je je aanmeldt.

Het inschrijfformulier staat onderaan dit bericht.

Jullie aanmelding geldt vanaf het moment dat Queerlenker jullie aanbetaling heeft ontvangen(!).
Tot 8 weken voor het begin van de tour kan deze zonder kosten geannuleerd worden.
In het geval van een tijdige annulering wordt de aanbetaling natuurlijk gerestitueerd.

Het zou leuk zijn als jullie een informatieblad zouden kunnen maken met alle gegevens van je auto voor als de auto’s geparkeerd staan.

Let’s rock the Pfalz!! YESSS!

Aanmelden voor de Eurotour 2015 is helaas niet meer mogelijk.