GCCC Kerststallenrit (de achtste)

De GCCC komt iedere twee jaar af met een gezellige Kerststallenrit en dit jaar vindt de achtste editie daarvan plaats en wel op zondag 27 december 2015. Mooi moment om terug te blikken op het afgelopen ritseizoen en alvast te proosten op een knallend goed nieuw jaar, samen met je GCCC-vrienden! Deze rit vindt plaats in het grensgebied van Nederland en België en we zullen dus ook over de landsgrenzen heengaan!

Welke auto kies je?

Uiteraard stellen we het op prijs als je met je klassieke auto kunt komen. Mochten de straten al gestrooid zijn of zijn de wegen minder begaanbaar door het winterse weer, dan kunnen we ons natuurlijk ook voorstellen dat je een andere meer moderne, dagelijkse auto of future classic verkiest.

Waar is de start en finish?

De organisatoren, onze GCCC-leden Con en Koos hebben deze keer Sint-Lenaarts (bij Brecht) gekozen als  startplaats voor de rit, niet zo ver van de Nederlandse grens. Vanuit Nederland neem je de A16, die in België E19 heet en dan neem je afslag 3, richting Brecht. Je wordt tussen 12.00 en 12.30 uur verwacht in Feestzaal L’Artisjok, Dorpsstraat 50, B-2960 Sint-Lenaarts. Buiten is voldoende plaats om je klassieker of andere auto te parkeren. Bij ontvangst wordt er een kop warme erwtensoep geserveerd. Er is ook een vegetarisch alternatief beschikbaar.

Hoe ziet de rit eruit?

Elke Kerststallenrit is een verrassende rit van ongeveer 75 kilometer, waarin fotodetails uit de vele kerststallen gevonden moeten worden. Niet alleen goed uitkijken op de mogelijk gladde wegen, maar geef dus ook je ogen de kost in de prachtig aangeklede kerststallen. Probeer samen met anderen de fotokerstpuzzel op te lossen en maak kans op heerlijke prijzen! Er zal ook nog een schiftingsvraag of -opdracht zijn. Je hebt er alle tijd voor, maar zorg er wel voor dat je uiterlijk 17:30 weer terug bent bij L’artisjok.

Wat neem je mee?

Neem niet alleen een goed humeur mee. Omdat het al snel donker kan zijn, raden we je met klem aan om een zaklamp mee te nemen. Voordeel is ook dat je zo makkelijker kunt gaan zoeken in alle hoeken en gaten van de stal! En vergeet ook niet je idenditeitsbewijs mee te nemen.

Wat staat op het menu?

Om ongeveer 18.00 uur kun je, als je dat hebt aangegeven op het aanmeldformulier, mee-eten. Het diner bestaat uit: (prei)soep, Vlaams rundsstoofvlees met abdijbier bereid, en daarbij frietjes. Als afsluiter krijg je een Dame Blanche. Voor de vegetariërs is een alternatief beschikbaar bestaande uit groentewok met vegetarische burger. Als je vegetarisch wilt eten, vergeet dat dan niet te vermelden bij de aanmelding!

Wat zijn de deelnamekosten?

De prijzen van de Kerststallenrit zijn: € 4,- voor GCCC-leden en € 8,- voor introducés. De kosten voor het diner zijn slechts € 21,50 per persoon. De drankjes zijn dus niet inbegrepen.

Mag de hond mee?

Ja, alleen moeten de baasjes ervoor zorgen dat de trouwe viervoeter aangelijnd is en niet voor overlast zorgt voor andere deelnemers.

Mogen introducees mee?

Vanzelfsprekend, mits van tevoren via een GCCC-lid aangemeld

Is de evenementenregeling op deze rit van toepassing?

Nee, helaas niet. De Kerststallenrit is niet aangemeld vanwege het  feit dat in deze maand slechts weinig young-/oldtimers de weg op gaan vanwege de hoge kans slecht weer of gepekelde wegen. Tevens hebben veel verzekeringsmaatschappijen hun voorwaarden zodanig aangepast dat ze in de maanden december, januari en februari geen dekking meer bieden op de openbare weg.

Doe je mee?

Leuk! Aanmelden kon tot en met 20 december. De inschrijving is nu dus gesloten

  • L et op! De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit!