De pracht van Salland

DALFSEN – Op zondag 22 maart hebben we weer een mooie opening van het nieuwe jaar in het mooie en gastvrije Salland. Paul en Marchel nodigen jullie graag uit om in de mooie en verrassende omgeving rond te rijden.

Via een afwisselende route door het Sallandse land passeren we kastelen en musea, diverse vergezichten over de IJssel en de Vecht, kleine riviertjes en meanders en ook nog mooie oude steden met een rijke historie en kleine pittoreske dorpjes.

Waar begint en eindigt de rit?

Vanaf 12.00 uur zijn jullie welkom bij restaurant De Barones, Gerner Es 5a, 7722 RX Dalfsen. Dit restaurant beschikt over een eigen ruim parkeerterrein. Binnen staat de koffie / thee met wat lekkers voor ons klaar. Tot 12:30 is de inschrijving, dus wees er als de kippen bij!

En wat gaan we allemaal zien?

Na de start steken we al snel de Vecht over. Voor de doorgewinterde GCCC-er zal hier enige herkenning zijn. In 2007 voerde de Vechtdal rit ons ook door dit diverse gebied. De overlap met de route van toen is zeer gering. Er is namelijk nog zo veel meer moois te zien in deze omgeving. Na een optionele tussenstop bij kasteel het Nijenhuis in Heino, bekend om haar bijzondere collectie beelden en moderne kunst, steken we bij Wijhe met het pontje de IJssel over. De kosten van het pontje bedragen € 1,80 voor de auto met bestuurder en € 0,40 voor iedere passagier. Vanaf het pontje rijden we via Hattem richting de oude IJsselbrug en daar steken we weer over de IJssel. Van daaruit rijden we naar een mooi stukje Zwolle, het Engelsewerk en de Katerveer sluis. Het laatste deel van de rit brengt ons, via de stadsingel van Zwolle, weer bij De Barones.

Na al dit moois hebben we wel zin om wat te eten!

Bij de Barones kunnen we aanschuiven voor een driegangendiner (€ 25,- per persoon).

Bij dit driegangendiner kan je een keuze maken uit:

Voor de liefhebbers of luieraars.

Wellicht vind je Dalfsen wat ver om op 1 dag heen en weer te rijden in je klassieker. Restaurant De Barones

is gekoppeld aan Hotel Hearsholte en daarmee hebben we voor jullie de volgende aanbieding afgesproken.

In het weekend van de rit betalen leden van de GCCC € 77.50 all-in voor 2 personen per nacht. Dit is dus inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Om hiervan gebruik te maken dien je zelf contact op te nemen met het hotel via telefoon: 0529 435 666 of via hun website te reserveren. Vermeld bij de opmerkingen wel even dat je van de GCCC bent.

Mag de hond mee?

Honden zijn in het restaurant welkom, maar helaas niet in het hotel. Uiteraard moeten ze zich in het restaurant netjes gedragen en aangelijnd blijven.

En wat kost het?

Leden betalen € 2,- ,  introducés € 5,-. Daarbij is inbegrepen koffie/thee met iets lekkers. Zoals gebruikelijk is het driegangenmenu niet in deze prijs inbegrepen en zijn de drankjes voor eigen rekening.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kon uiterlijk op zondag 15 maart, nu dus niet meer.

.

  • Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.