Rond Utrecht, door de bossen, langs forten en plassen

Juni staat al weer in de startblokken…jullie en jullie bolides toch ook?

Onze voorzitter Hans en the first leading man Sam hebben een mooie rit georganiseerd in de fraaie omgeving van Utrecht en wel op 7 juni a.s. We komen helaas niet in de stad Utrecht zelf en mijden met name haar mooie binnenstad, aangezien een aantal van onze auto’s daar niet meer mogen komen (de controle is streng en je riskeert een boete van €90,-).

Het trefpunt

We verzamelen tussen 12.00 en 12.30 uur in Doorn op het landgoed Beukenrode, waarover dadelijk meer. Beukenrodelaan 2, 3941 ZP Doorn (0343-473220).

Binnen staan koffie en koek klaar en de mee-eters kunnen hier later op de dag weer aanschuiven voor een borrel, en warm en koud buffet.

  • De inschrijving is inmiddels gesloten. We hebben weer veel deelnemers, 106!.

Parkeren en melden

Bij aankomst op Beukenrode mogen de auto’s tot vlak bij het huis in het gras worden geparkeerd.

Vanzelfsprekend begrijpen we goed dat je met je GCCC vrienden wilt bijpraten en elkaars bolide wilt bewonderen, maar vergeet a.u.b. niet op tijd je te melden voor de inschrijving ter plaatse en ook weer op tijd terug te zijn voor het diner dat rond 18.00 uur begint (na de traditionele prijsuitreiking).

Jachthuis Beukenrode

Het monumentale pand “Beukenrode” kent een rijke historie. Op de plaats van het huidige jachthuis stond in de achttiende eeuw een hofstede met bijbehorende geometrisch aangelegde tuin met vijver. De vijver was een S-vormige slingervijver die er nog steeds is. In 1872 werd de oude hofstede afgebroken. Een nieuw huis werd gebouwd ”Nieuw Sterkenburg”. Dat huis heet nu het Jachthuis. Het is gebouwd in neo-renaissance stijl met Italiaanse motieven Tot 1950 was het huis particulier bewoond. Toen vestigden de Broeders ven Onze Lieve Vrouwe van Lourdes een internaat voor jongens van 12 tot 18 jaar met aanpassingsproblemen. In 2002 is het pand, zowel van binnen als van buiten, ingrijpend gerestaureerd.

Op weg

Na ons verzamelpunt gaan we op weg! Kort na het vertrek komen we langs Huis Doorn, de voormalige residentie van de Duitse keizer. Sinds kort is er een oorlogsmuseum in een van de bijgebouwen. Let op: op dagen als deze zijn er weinig parkeerplaatsen over.

We vervolgen onze route via Houten, fort het Hemeltje en fort Rijnauwen naar Bunnik. Van Bunnik rollen we naar de Uithof. In de Uithof kun je – tegen betaling – de Botanische Tuinen bezoeken; een “lustoord” sinds 1639. De toegang kost €7,50 (gratis toegang met de museumkaart).

Dan gaan we via De Bilt langs de forten Voordorp en Blauwkapel naar de Maarseveense plassen.

Aan de Gageldijk vinden we een parkeerterrein bij de Maarseveense plassen.

We hebben geregeld dat GCCC leden gratis door het hek naar het strand en pannenkoekenhuis kunnen om er op eigen gelegenheid wat te drinken.

Dan vervolgt de rit langs een landschappelijke route via Maarssen, Tienhoven, Maarseveen, Molenpolder, Westbroek, Maartensdijk en Bilthoven terug naar Doorn.

Borrel en diner

In Jachthuis Beukenrode staat bij terugkomst de borrel klaar en daarna is er een warm en koud buffet. Drankjes zijn zoals altijd voor eigen rekening. Deelname aan het buffet kost € 25,-

Ga je mee?

Wij krijgen er al zin in, jullie toch ook? Deelname aan de rit kost € 5,- voor leden en € 8,- voor introducés. Je kon je uiterlijk zondag 31 mei aanmelden voor de rit.

Dus aarzel niet langer en schrijf je in voor deze mooie, inmiddels vijfde rit van dit seizoen.

Stap in je ongeduldige oude schicht of show je geschorste model in het licht.

Gezelschap?

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducés welkom. Ook kleine trouwe viervoeters zijn welkom, mits opgevoed en aangelijnd.

De inschrijving voor deze rit is inmiddels gesloten.

Let op: De GCCC sluit bij voorbaat iedere aansprakelijkheid voor welke schade dan ook uit.