Met Queerlenker naar Leipzig

Van 25 t/m 28 juni organiseert onze Duitse zusterclub Queerlenker een lang weekend in Leipzig.  GCCC-leden kunnen daar uiteraard ook aan deelnemen.

Leipzig kent een bewogen geschiedenis. Gedurende de Tweede Wereldoorlog heeft de stad veel te verduren gehad en een groot deel werd verwoest. Na de oorlog werd Duitsland in vier zones verdeeld en viel Leipzig in de Oost-Duitse zone. Na de hereniging van de beide Duitslanden kon Leipzig weer gaan werken aan haar status van voor de oorlog. En dat lukte. De stad krabbelde op uit deze nare periode en bruist als nooit tevoren!

Leipzig is natuurlijk bekend om haar muzikale achtergrond. Onder andere Bach, Wagner en Mendelssohn hebben in Leipzig gewoond. De stad heeft veel groen en je kunt er heerlijk winkelen. Voor ons autoliefhebbers is er dan ook nog de extra attractie van het Porsche-circuit!

Dat klinkt allemaal heel aantrekkelijk toch? Leipzig ligt niet zo ver van ons vandaan, in nog geen zes uur ben je daar (vanaf Utrecht). Voor meer details klik op http://www.queerlenker.de/. Je kunt je daar ook aanmelden.

Update 22 april 2015: dit evenement is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.