GCCC & PinkSpirit toertocht vrijdag 20 sept – zondag 22 sept 2019 – Zuid-Limburgweekend

Na een succesvolle gezamenlijke toertocht met Pink Spirit in 2007 vonden onze leden Anton, Paul en Marchel het tijd worden om deze 2 groepen petrolheads weer bij elkaar te brengen. Dit keer geen dag maar een weekend om elkaar te leren kennen en/of vriendschappen weer te verstevigen.
We hebben een mooi weekend samengesteld in het prachtige Zuid-Limburg, maar we zullen ook de grens oversteken naar Duitsland en België.
Voor de oldtimerrijders die een motor in de garage hebben staan is dit de uitgelezen gelegenheid om je motor weer een keer onder het stof vandaan te halen. Motorrijders kunnen natuurlijk ook een keer in hun oldtimer/youngtimer stappen of bij een van de andere deelnemers instappen.

Vrijdag 20 september, waar moet ik zijn?
Je bent welkom vanaf 18.00 uur in het Zuid-Limburgse hotel (leden krijgen de precieze locatie) voor het weekend. We zullen daar om 20:00 uur gezamenlijk genieten van een uitgebreid 4-gangenbuffet. Na het diner is er nog volop de gelegenheid om kennis te maken met elkaar en er een gezellige avond van te maken.

Early starters
Wil je het weekend al wat eerder laten beginnen, dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de rondleiding door de Rolduc Abdij. Om 14:00 uur vangen we aan met koffie en Limburgse vlaai. Vervolgens zal je kennis maken met de rijke historie van deze Abdij, een van de UNESCO-top 100 monumenten van ons land. Deze Abdij van meer dan 900 jaar oud is zeker het bezoeken waard. Aansluitend drinken we met zijn allen een glaasje Abdijbier met daarbij Limburgse hapjes.

De kosten voor deze rondleiding zijn € 17,50 p.p.. Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je wilt meedoen met deze rondleiding. De rondleiding gaat alleen door als minimaal 15 personen zich hebben aangemeld.

Zaterdag 21 september
Na een uitgebreid ontbijtbuffet, beginnen we deze dag met een route naar Fort Eben-Emael. Deze reus onder de forten ligt verspreid over een oppervlakte van 74 hectare (150 voetbalvelden).
De ondergrondse kazerne ligt 60 meter onder het hoogste punt van de Mergelberg en een gangenstelsel van 5,5 kilometer verbindt de afzonderlijke ruimtes met elkaar. Gelet op de grootte, spreekt het voor zich dat we tijdens de rondleiding alleen de highlights van het fort zullen zien.

Na het bezoek aan het indrukwekkende Fort Eben-Emael zijn we toe aan een lunch. Deze staat voor  ons klaar in een nabijgelegen restaurant (10 minuten rijden) en bestaat uit soep, diverse broodjes met charcuterie en kaas en confituur. Een stuk Limburgse taart mag natuurlijk niet ontbreken en is dus ook inbegrepen, evenals koffie en thee.

Hierna vervolgen we onze route richting “La Cité Ardente” oftewel Luik of Liége zoals de Franstalige Belgen de stad noemen. In deze stad bezoeken we het Museum voor Openbaar vervoer van Wallonië. In dit museum kan je de geschiedenis van het openbaar vervoer van de streek ontdekken, maar ook diverse automobielen zijn in het museum te vinden.

Daarna is het tijd om weer richting ons hotel te toeren. We nemen niet de snelste route en laten je (hernieuwd) kennis maken met de prachtige omgeving die het Limburgse landschap ons biedt.
Tijdens een weekend in deze streek mag het Drielandenpunt zeker niet ontbreken en is dus ook opgenomen in de route.

Om 20:00 uur staat er weer een heerlijk buffet voor ons klaar waarna er geborreld kan worden in de bar van het hotel.

Zondag 22 september
Een dag die in het teken staat van wat we zo graag doen: rijden! Na een uitgebreid ontbijt voert de route van deze dag ons door een deel van Duitsland en eindigt rond 13:30 uur bij een restaurant in Midden-Limburg. Hier wordt een uitgebreide lunch geserveerd met broodjes, wraps en sandwiches.
Na afloop van de lunch is het helaas tijd om weer richting huis te gaan.

Wat kost dit weekend?

A Hotel overnachting

Om te overnachten in het hotel zijn 3  type kamers beschikbaar:

Tweepersoons Economy Kamer met wastafel op de kamer en douche/WC op de gang. Hiervan zijn 15 kamers beschikbaar ad € 64,60 per nacht.
Comfort Kamer met douche, toilet, wifi, Flatscreen TV, radio. Hiervan zijn 21 kamers beschikbaar ad € 99,60 per nacht.
Comfort Kamer met douche en toilet in een apart gebouw. Hiervan zijn 9 kamers beschikbaar ad  € 99,60 per nacht.

Let op kosten zijn per kamer, kan je dus delen door twee, als je de kamer deelt met een tweede persoon. Geef bij het inschrijven aan met wie je de kamer deelt.

B Overige kosten

Deelnemers betalen € 100,-.
Daarbij is inbegrepen:
Dinerbuffet op vrijdagavond
Lunch op zaterdag (inclusief koffie en thee)
Dinerbuffet op zaterdag
Lunch op zondag
Entree Fort Eben Emael
Entree Transportmuseum Luik

C Rondleiding Abdij op vrijdagmiddag € 17,50,- (naar keuze)

Alle overige consumpties zijn voor eigen rekening. Ook koffie etc. onderweg is voor eigen rekening.

Routes en beschrijvingen

De GCCC-leden zijn gewend de routebeschrijving op papier te ontvangen. Dat zal dit weekend ook het geval zijn en wel in het bekende bolletje-pijltje formaat. Voor de motorrijders zijn de routes in GPX formaat beschikbaar. Deze worden een paar dagen voor het evenement per mail aan je verzonden. We hebben voor de motorrijders de routes wat langer gemaakt dan voor de automobilisten om op die manier tegelijk bij de tussenstops aan te komen.

Aanmelden en betalen

Wij hebben er al zin in, jullie toch ook?
De oplettende lezer heeft gezien dat er 45  kamers beschikbaar zijn en er dus plek is voor maximaal 90 deelnemers. Dus aarzel vooral niet langer en schrijf je in voor dit zomerse weekend in Zuid-Limburg.
Je kon je tot uiterlijk 1 juni 2019 aanmelden voor de rit via de aanmeldpagina.
Betalen doe je, zoals je dat gewend bent van de GCCC, van tevoren. We vragen je deze betaling eveneens vóór 1 juni 2019 te doen i.v.m. betalingsverplichtingen die we voor het hotel hebben.
Bovenstaande geldt ook voor de leden van Pink Spirit.

Parkeren

Het hotel beschikt over ca 100 parkeerplaatsen. Als die bezet zijn, kunnen we uitwijken naar de parkeerplaats van de nabij gelegen sporthal.
Let op, het is in beide gevallen geen afgesloten parkeerterrein.

Evenementenregeling

Dit evenement is bij de belastingdienst aangemeld voor de evenementenregeling. Dus haal je geschorste youngtimer uit zijn/haar stalling en verblijd ons met zijn of haar aanwezigheid.

Vrienden en honden

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducé(e)s, van harte welkom.
Helaas zijn honden niet toegestaan.

Disclaimer

De GCCC en Pink Spirit zijn nimmer aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit of in verband staat met deelname aan een evenement. De deelnemers nemen altijd voor eigen rekening en risico deel aan een evenement. Tijdens de rit worden foto’s en video’s gemaakt. Mocht je daarop niet willen verschijnen, dan ben je daarvoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC of Pink Spirit Facebookpagina