Klaar voor de start met een rit door het Groene Hart

Als je in het westen van Nederland bent is het altijd een genot om, op een paar kilometer buiten de drukke, grote steden, terecht te komen in een groene oase van rust. Een gebied dat niet voor niets het Groene Hart genoemd wordt. Weiden, bomen, sloten met kroos, daken met mos – het zijn allemaal variaties op het thema ‘groen’. Een gebied waar we zuinig op moeten zijn. Heerlijk ook om door al dat groen te rijden. Samen met je GCCC-vrienden kan je dat op zondag 23 juni 2019 gaan doen.

Wat gaan we zoal zien?

Onze leden Dick en Marco hebben voor jullie een mooie poldertocht uitgezet. Je komt langs de Oude Rijn, Braassemermeer en de Westeinder Plassen. Verder langs de Amstel en de Kromme Mijdrecht. We passeren leuke dorpjes, zoals Kudelstaart, De Hoef en Noorden. Dat laatste dorp is natuurlijk bij velen van ons bekend door onze bezoeken aan het Plashuis. Weidse uitzichten over polder en water. Poëtische namen zoals Rijnsaterwoude, Gnephoek, Vrouwenakker of Zwammerdam. Het wordt een heel gevarieerde rit waarbij je veel mooie huizen en kerkjes zult zien en natuurlijk veel water. Want al dat water is natuurlijk onontbeerlijk voor een groen landschap!

Rij rustig

Bij deze toer is er voldoende tijd om rustig te rijden en te genieten van wat je om je heen ziet. Een idee misschien om een picknickstoeltje mee te nemen? Je kunt dan wat nuttigen of gewoon op je gemakje genieten van al het moois om je heen. Vogelliefhebbers kunnen na afloop nog een kijkje gaan nemen in het Vogelpark.

Oldtimers te zien

Op de route zul je in Leimuiden de Vakgarage Tinga passeren. Je zult daar leuke oldtimers zien staan! Stap gerust even uit je auto en neem een kijkje.

Waar is de start?

We beginnen deze rit in Alphen-aan-de-Rijn. Deze plaats is waarschijnlijk het meest bekend door het vogelpark Avifauna. Het precieze startadres wordt aan de leden in een email meegedeeld. Bij ontvangst krijg je koffie/thee en gebak.

Waar eindigt de rit?

De rit eindigt waar hij begonnen is. Je kunt daar nog wat napraten onder het genot van een drankje. Voor diegenen die dat bij aanmelding hebben aangegeven staat er een driegangenmenu klaar (€ 24,50 p.p.)

Menu

Voorgerecht:

  • Tomatensoep

Hoofdgerecht: keuze uit:

  • Varkensschnitzel met champignonroomsaus, seizoensgroenten en gebakkenaardappelen, òf
  •  Zalmfilet met kruidensaus, seizoensgroenten en gebakken aardappelen, òf
  • Tortelli met Philadelphiakaas, knoflook, room en parmezaanse kaas

Nagerecht:

  • Bavaroise van aardbeien

Vrienden

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducés van harte welkom. Bij deze rit zijn onze trouwe viervoeters helaas niet toegestaan in de start- en eindplaats.

Kosten

Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC, van tevoren. Leden betalen € 4,-,  introducés € 6,50.

Aanmelden

Aanmelden kon tot en met zondag 16 juni.

Evenementenregeling

Rijnsaterwoude

Ook je geschorste oldtimer of youngtimer mag uit de stalling komen en kan lekker door het groen toeren. Meld je dan aan voor de evenementenregeling.

Disclaimer

De GCCC is nimmer aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit of in verband met deelname aan een evenement. De deelnemers nemen altijd voor eigen rekening en risico deel aan een evenement. Tijdens de rit worden ook
foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina