GCCC-Kerststallenrit (de tiende)

De GCCC heeft tot nu toe iedere twee jaar een gezellige Kerststallenrit en dit jaar zijn we aan  de tiende editie daarvan toe en wel op zondag 29 december 2019. Mooi moment om terug te blikken op het afgelopen ritseizoen en alvast te proosten op een knallend goed nieuw jaar, samen met je GCCC-vrienden! Deze tiende rit vindt voor het grootste gedeelte in westelijk Noord-Brabant plaats, maar we zullen ook een stuk door Vlaanderen rijden!

Welke auto kies je?

Uiteraard stellen we het op prijs als je met je klassieke auto kunt komen. Mochten de straten al gestrooid zijn of de wegen minder begaanbaar zijn door het winterse weer, dan kunnen we ons natuurlijk ook voorstellen dat je een andere meer moderne, dagelijkse auto verkiest.

Waar is de start en finish?

De organisatoren, onze GCCC-leden Con en Koos hebben deze keer een locatie als startplaats voor de rit gekozen waar we al eens eerder met de GCCC geweest zijn. We verzamelen in een gezellig restaurant even buiten het Noord-Brabantse Zundert. Het precieze adres wordt je in een e-mail medegedeeld. Je wordt er verwacht tussen 12:00 en 12:30. Buiten is voldoende plaats om je klassieker of andere auto te parkeren. Bij ontvangst wordt er een kop winterwarme erwtensoep geserveerd. Er is ook een vegetarisch alternatief beschikbaar in de vorm van bruine bonensoep.

Hoe ziet de rit eruit?

Elke Kerststallenrit is een verrassende rit van ongeveer 75 kilometer, waarin fotodetails uit de vele kerststallen gevonden moeten worden. Niet alleen goed uitkijken op de mogelijk gladde wegen, maar geef dus ook je ogen goed de kost in of in de onmiddellijke omgeving van de prachtig aangeklede kerststallen. Probeer de fotopuzzel op te lossen en maak kans op heerlijke prijzen! Er zal ook nog een schiftingsvraag of -opdracht zijn. Je hebt er alle tijd voor, maar zorg er wel voor dat je niet later dan 17:00 weer terug bent bij het startpunt.

Wat neem je mee?

Neem niet alleen een goed humeur mee. Omdat het al snel donker kan zijn, raden we je met klem aan om een zaklamp mee te nemen. Voordeel is ook dat je zo makkelijker kunt gaan zoeken in alle hoeken en gaten van de stal! En vergeet ook niet je identiteitsbewijs mee te nemen.

Let op: in België is de aanwezigheid van een fluovestje voor iedere persoon in de auto verplicht!

Wat staat op het menu?

Om ongeveer 18.00 uur kun je, als je dat hebt aangegeven op het aanmeldformulier, mee-eten. Het diner bestaat uit: (prei)soep, Vlaams rundsstoofvlees met abdijbier bereid, en daarbij frietjes. Als afsluiter krijg je ijs met krieken. Voor de vegetariërs is een alternatief hoofdgerecht beschikbaar bestaande uit portobello gevuld met spinazie en brie.

Wat zijn de deelnamekosten?

De prijzen van de tiende Kerststallenrit zijn: € 1,50 voor GCCC-leden en € 5,25,- voor introducé(e)s. Daarbij is de erwtensoep inbegrepen. De kosten voor het diner zijn slechts € 19,50 per persoon. De drankjes zijn voor eigen rekening.

Mag de hond mee?

Ja, alleen moeten de baasjes ervoor zorgen dat de trouwe viervoeter aangelijnd is en niet voor overlast zorgt voor andere deelnemers.

Mogen introducés mee?

Vanzelfsprekend, mits van tevoren via een GCCC-lid aangemeld.

Is de evenementenregeling op deze rit van toepassing?

Ook je geschorste oldtimer of youngtimer mag weer uit de stalling komen en kan lekker tuffen op de Vlaamse en Noord-Brabantse wegen.

Disclaimer
De GCCC is nimmer aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit of in verband staat met deelname aan een evenement. De deelnemers nemen altijd voor eigen rekening en risico deel aan een evenement. Tijdens de rit worden foto’s en video’s gemaakt. Mocht je daarop niet willen verschijnen, dan ben je daarvoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina