Van Teuge naar de Torenstad door de IJsselvallei

In het lange bestaan van de GCCC hebben we al zoveel ritten gereden door zoveel plaatsen, dat het lijkt of we overal in het land wel geweest zijn. Toch is dat niet zo en het is onze vroegere penningmeester Marcel dan ook gelukt een rit uit te zetten over wegen die we grotendeels nog niet eerder gereden hebben. Alleen tijdens de Eurotour van 2007 zijn we in deze streek geweest. Maar niet op de meeste van deze wegen.

Waar gaan we dan naartoe?
De rit op zondag 19 mei begint bij vliegveld Teuge. Een leuke locatie waar altijd veel te zien is. Het is er een komen en gaan van sportvliegtuigjes, en mensen springen er zomaar uit vliegtuigen! Met een parachute, dat gelukkig wel. Als het goed weer is, kunnen we dat allemaal prima aanschouwen vanaf het terras van het restaurant dat het begin- en eindpunt van de rit vormt, en waar  honden ook welkom zijn.

Het precieze beginpunt ontvang je per e-mail. We worden daar verwacht tussen 12:00 en 12:30 voor de ontvangst met de vertrouwde koffie/thee en gebak.

Vanaf Teuge zakken we aan de westzijde van de IJssel af in de richting van Zutphen. Daar steken we de rivier over, over de oude brug. Vervolgens parkeren we onze klassiekers en youngtimers gratis om deze stad eens wat beter te bekijken.

Torenstad
Zutphen is een zeer oude Hanzestad met een mooi historische centrum. De plaats wordt al meer dan 1700 jaar bewoond, en in het centrum staan nog veel 14e-eeuwse huizen. Heel mooi, maar leg er geen waterpas langs. De stad, die vanwege zijn vele kerk- en andere torens de Torenstad wordt genoemd, heeft een heel eigen karakter. Wat opvalt is dat er heel veel kleine particuliere winkeltjes zijn. Maar die zijn helaas niet open op zondag. Neem vooral ook een kijkje en een ijsje bij de bekende ijssalon van Talamini!

Na het rondkijken in Zutphen, stappen we weer in en sturen we richting het oosten, wat verder de noordelijke Achterhoek in. We rijden door het mooie en rustige landschap, nemen een spannend smalle brug over het Twentekanaal en komen door wat plaatsen met voldoende horeca om geen honger of dorst te hoeven krijgen.

Bij Deventer steken we terug de IJssel over en via de westelijke zijde van de rivier gaan we met een bochtje of wat terug naar het beginpunt.

Diner
Daar aangekomen kunnen we wat drinken en voor degenen die zich hiervoor hebben opgegeven wordt een driegangendiner geserveerd. Dit zijn de keuzes, die je zoals altijd vooraf al maakt op het aanmeldformulier:

o Voorgerechten

▪ Bruschetta Mix; carpaccio, zalm en tomaat
▪ Gamba’s krokant; wasabi creme en wakame salade
▪ Nachos; jalapeno-pepers, guacamole, zure room en salsa
▪ Pomodori soep met pesto en room

o Hoofdgerechten

▪ Vegetarische Groentecurry
▪ Zalmfilet & Zeebaars
▪ Varkenshaasbiefstukjes met peperroomsaus
▪ Teriyaki kipspiezen met satésaus en cocosrijst

o Nagerecht

▪ Petit grand dessert; een zoete proeverij uit de kokpit

Kosten
Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC van tevoren. Leden betalen € 5,- , introducés € 8,-. Daarbij is inbegrepen koffie/thee en gebak en het routeboekje. Onderweg zijn de stopplaatsen op individuele basis en voor eigen rekening. Het driegangendiner kost € 27,-

Aanmelden
De aanmelding is gesloten met 103 deelnemers.

Evenementenregeling
Bij deze rit kun je je geschorste klassieker aanmelden voor de evenementenregeling.

Disclaimer
De GCCC is nimmer aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit of in verband staat met deelname aan een evenement. De deelnemers nemen altijd voor eigen rekening en risico deel aan een evenement. Tijdens de rit worden foto’s en video’s gemaakt. Mocht je daarop niet willen verschijnen, dan ben je daarvoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina

De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door clubleden Martin en Hari.