GCCC Najaarsrit: Open je deuren voor klassiekers die je wereld kleuren

Op zondag 20 oktober ontvangen we je graag voor de traditionele najaarsrit van de GCCC, deze keer in Arnhem en omgeving. De rit, onder leiding van onze GCCC-leden Aldrin en Erik, bestaat uit een ontspannen rit èn een bezoek aan een privémuseum. De eigenaar bezit een zeer bijzondere collectie van meer dan 150 klassiekers, waarvan de helft Rolls-Royces en Bentleys. So, baby, eat your heart out!

De eigenaar is verzamelaar van oldtimers. Zijn bedrijf geeft veelbelovende ondernemingen, vastgoed, cultureel erfgoed een financiële injectie en bezit fabrieken in China en Duitsland waar elektromotoren worden geproduceerd.

In 2017 heeft hij met zijn Rolls-Royce Silver Cloud III Fixed Head Coupé (1965) de befaamde Tulpenrallye gewonnen. Die Rolls-Royce is speciaal geprepareerd voor rallyritten. Er zit een tripmaster in en de motor is gereviseerd, waarbij er ook gesmede zuigers in zijn gezet, scherpere nokkenassen en een grotere carburateur. De uitlaat is toen ook verbeterd, zodat de gassen makkelijker weg kunnen komen. Bij elkaar levert dat zo’n 100 pk extra op.

Het was voor hem geweldige tour om mee te maken. Hij sprak er meerdere autoliefhebbers met veel achtergrondkennis die, net als hij, altijd op zoek zijn naar zeldzame auto’s.

Zo bezit hij een Alfa Romeo Rio uit de jaren’70, waarvan er 625 zijn gebouwd. Inmiddels zijn er wereldwijd nog maar 4 over. Uiteraard heeft de connaisseur er daar eentje van. Hij heeft ook een voorliefde voor een Stutz Blackhawk en bezit sinds vorig jaar een A Ford Mercury Speedster uit 1938. Zo kent zijn collectie alleen maar klassiekers met een boeiende geschiedenis. Zijn museum staat er vol mee!

Grijp je kans!

Dit museum is niet vaak open voor publiek, dus grijp op 20 oktober je kans! Omdat er zoveel interessants is te vertellen over de vele prachtige en vaak zeer zeldzame klassiekers die hij bezit, word je in pakweg 1,5 uur rondgeleid. Je zult dingen en verhalen horen die je echt nog niet wist! Onze GCCC-groep wordt verdeeld in 2 groepen. Elke groep gaat op pad met een vakkundige gids. Je hoort ter plekke in welke groep je wordt ingedeeld.

Waar start de rit?

Startpunt van deze ontspannen en gezellige herfstrit is een mooie locatie bij het Sonsbeekpark in Arnhem. We ontvangen je tussen 12 en 12.30 uur met koffie/thee en een heerlijk stukje appelgebak.

Onder veel Arnhemmers is deze locatie favoriet als het gaat om lekker eten in een sfeervolle ambiance. De kwaliteit van het eten is gegarandeerd en je kunt er de beste wijnen proeven. Daarom gaan we hier met de groep aan het eind van de rit (omstreeks 17 uur) ook na borrelen en dineren (vanaf 17.45 uur). De soep en het nagerecht worden geserveerd aan tafel, het hoofdgerecht zal in buffetvorm worden opgediend.

Hoe ziet het diner eruit?

Voorgerecht:
Vegetarische soep: crème van doperwten, uitgeserveerd met brood en dip

Hoofdgerecht
Buffet waarbij je keuze maken uit:

  • Parelhoen
  • Dagverse vis
  • Vegetarisch gerecht

Met als bijgerechten: groene salade en huisgemaakt aardappelsalade

Dessert
Mousse van roodfruit, uitgeserveerd in een glas

Zijn honden toegestaan?

Nee, helaas, noch bij het restaurant, noch bij het museum zijn honden of andere huisdieren toegestaan.

Wat zijn de kosten van deze herfstrit?

Deelnamekosten (rit en museumbezoek) zijn voor leden van de GCCC € 7,50 p.p. en voor introducés € 13,- p.p. Als je wilt aanschuiven voor het afsluitende diner, dan betaal je daarvoor € 25,- p.p.

Evenementenregeling

Ook je geschorste oldtimer of youngtimer mag weer uit de stalling komen en kan lekker het Gelderse asfalt onder de bandjes voelen.

Disclaimer
De GCCC is nimmer aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit of in verband staat met deelname aan een evenement. De deelnemers nemen altijd voor eigen rekening en risico deel aan een evenement. Tijdens de rit worden foto’s en video’s gemaakt. Mocht je daarop niet willen verschijnen, dan ben je daarvoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina.