Vredesoverwinningsrit rond Ieper – zondag 18 november

Deze maand november  is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Een oorlog die vooral diepe sporen heeft achtergelaten in  de omgeving van de WestVlaamse stad Ieper. De stad en landerijen waren bijna vier jaar lang het strijdtoneel en zijn nagenoeg in zijn geheel vernietigd in de Grote Oorlog.

Als een eerbetoon aan de vrede en aan de nu weer schitterend opgebouwde stad, nodigen we jullie allen uit om dit wonderschone gebied  met zijn heftige historie te verkennen op zondag 18 november. Start en finish zijn ook in Ieper zelf, dus meerijden met een ander GCCC-lid is mogelijk. Komt dus naar de Westhoek  of maak er een compleet weekend van. Voor de zaterdag kunnen we voor degenen die willen, een alternatief programma voorschotelen met een uitstapje naar een regionaal automuseum vlakbij.

WAAR

We verzamelen  vanaf 11u30 op een historische locatie midden in Ieper met heerlijke koffie of thee en taart. En rijden weg om 12u30. Onderweg zullen we diverse musea over de strijd in dit gebied tegenkomen en andere indrukwekkende plekken. De musea zijn optioneel te bezoeken. In de route geven we tips welke vooral de moeite waard zijn voor een bezoek.
Na een hopelijk verrassende rit eindigen we weer in het centrum waar we dineren en op tijd klaar zullen zijn voor the Last Post om 20u00 onder de Menenpoort, het dagelijks saluut aan de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog.

DINER

Het is natuurlijk het leukst als iedereen gezellig blijft eten na de rit! In een hip en knus restaurant “waar alles te koop is behalve het personeel” hebben we een shared-dining menu  voor jullie samengesteld met streekproducten:

Vooraf:

Plankjes met specialiteiten charcuterie en kaas uit de Westhoek

Hoofd:  

Pasta met warm gerookte zalm

Chicken Pie en frietjes

Canneloni met Provencaalse Groenten (Vegetarisch)

Dessertje: 

3 verrassende zoetigheden

Je mag dus van alles pakken wat op de tafel staat.

Drankjes dienen zoals gebruikelijk los te worden afgerekend bij het restaurant. Honden zijn, mits aangelijnd en braaf, welkom in beide horecagelegenheden.

OVERNACHTINGSTIPS

Voor wie rond de rit vlakbij wil overnachten, raden wij aan op Booking.com te kijken. De grote hotels zitten best vol, maar er zijn te kust en te keur Bed and Breakfasts of Airbnb s  te vinden in of rond Ieper. Voor betaalbare leuke hotels kunnen we verder  verwijzen naar Hotel New Regina aan de Grote Markt (met parking voor de gasten verderop in de binnenstad). Kasteelhof het Hooghe, even buiten Ieper ligt midden op het oude slagveld en is authentiek. Manoir t Hoveke in Lauwe heeft een mooie ambiance en ligt op de weg naar Kortrijk. Om maar wat voorbeelden te noemen.

EXTRA TIP: In het weekend van 17 en 18 november wordt in Brussels ook de Interclassics autobeurs gehouden. Wellicht leuk om te combineren met deze GCCC-rit.
Voor wie Brussel inrijdt, vergeet je auto niet gratis te registreren op www.lez.brussels/nl  Dit  om een boete te voorkomen in deze nieuwe Lage Emissiezone!

KOSTEN

Deze bijzondere rit kost € 9,50 voor GCCC-leden en € 13,50 voor introducés. Van het diner kun je genieten voor € 29,50 per persoon. Entreegelden voor musea zijn optioneel.

EVENEMENTENREGELING

Voor deze rit is het niet mogelijk je geschorste auto aan te melden voor de evenementenregeling.

DISCLAIMER

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina