Twentse trots – GCCC rit 21 oktober 2018

Op zondag 21 oktober 2018 neemt ons GGCC lid Gert-Jan je mee naar Twent(s)e (Trots).

Ongelóóóófelijk! Er zijn altijd nog mensen die niet weten waar Twente ligt! Laten we maar meteen duidelijk stellen: een A1 locatie, precies: krek wa´j edach had: aan het einde van de A1….

Eenmaal daar aanbeland, ontdek je de prachtige veelzijdigheid van dit stukje onthaast Nederland. Naast een fraai landschap, liggen er steden, rivieren, landgoederen, weilanden en bossen op je te wachten. En oh ja: we begrijpen (ook) Nederlands, maar ….  wie bint te bössels ommeunig greuts op oos hoesbreef (NL: we zijn als opgeschoten jongens zo trots op onze afkomst)

Woar moj wèn?

Iedereen is van harte welkom rond 11:30 uur op de startlocatie. De leden krijgen informatie over de exacte locatie in een e-mail.

Wie trap em an!

Het is de bedoeling dat we rond 12:30 uur starten. De route maakt voornamelijk gebruik van kleine wegen, dwars door de Twentse natuur. Steden hebben we zo veel mogelijk laten liggen: verkeerslichten en -drempels hebben nu eenmaal een remmende werking op de gemoedsrust. Schitterende smalle wegen leiden jullie van Mander, via Ootmarsum, Saasveld, Borne, Buurse en uiteindelijk ´goat wie op Boenders an´ . Voor de ANWB-vrienden onder ons: we rijden een deel van de Sagenroute.

Onderweg geven we jullie de kans alle highlights van Twente eens goed op een rijtje te krijgen. We hebben voor jullie een puzzel bedacht met daarin aandacht voor de Twentse folklore, sport, cultuur, industrie, tradities. Als je moet ´mas´n´ en ´nich klook´ genoeg bent om ´t op te lossen: iedere Twent zal je graag helpen. ´Noaberschap´ noemen we dat: samen sta je sterk….

Tied vuur´n plaske en´n glaske….

We geven je tijdens deze rit veelvuldig de kans te stoppen. De eerste aanrader: Lönsberg: een 35 meter hoge toren met een schitterend uitzicht over de omgeving en voor de durfals: een Barfußerlebnispfad. Bij goed weer is vanaf de toren de Bentheimer Burg te zien en wie wil er nou niet eens als een echte GCCC-bössel eens proberen om een ander lid op z´n kop te tuffen???  Even verderop: de Cosmos Sterrewacht of Het Stift in Ootmarsum en uiteindelijk Het Hulsbeek in Oldenzaal, Ook komen jullie langs de nodige horecagelegenheden onderweg om zelf een tussenstop te bedenken… Aanradertjes zijn bijvoorbeeld Café Antje & Billy (Reutem) of Erve Hulsbeek (Oldenzaal). Liever iets actievers: bij Siemerink hebben ze een midgetgolf baan….

Ett´n en dreenk´n:

He´j de proemn op na zo´n rit? Dat begrijpen we natuurlijk helemaal. Vol indrukken verzamelen we in een aparte zaal bij de eindlocatie. Bij mooi weer, kunnen we het terras zelfs op en de parkeerplaats is er vlak naast, dus onze auto´s zijn nooit ver weg. Honden zijn er (aangelijnd) welkom en als echte Tukkers doen een tikkeltje strabant en in plaats van een diner staat er een fijne selectie van Twentse Tapas  (€ 25.- p.p.) voor u klaar aan het einde van de dag…..

He’jt ‘r noar?

Intussen voldoende neeisgierig naar mooie stuurmanswegen door schitterende natuur? Kleine onthulling: tijdens het uitzetten van de rit, stonden we maar liefst 2x oog in oog met een buizerd, een paar fezaantes en een verschrikt wegrennende roedel reeën. Maar jullie snappen: garanties heb je alleen in een dierentuin…. Toch is de kans groot en meld je dus snel aan voor deze rit.

Diner; Twentse Touch Tapas-buffet:

 18:00 – 20:00 uur, koud:

·        Gerookte zalmblokjes
·        Nagelhout
·        Tonijn, gerookt
·        Gamba´s in pesto
·        Ansjovis spiesjes
·        Twentse ham- en twentse worstsoorten
·        Vitello Tonato
·        Rundercarpaccio in mosterddressing
·        Olijven, zontomaatjes en tapenades
·        Ambachtelijk brood met kruidenboter
·        Kaasplateau

18:00 – 20:00 uur, warm:

·        Pikante kippenpootjes
·        Gebakken Gamba´s met knoflook
·        Gehaktballetjes in pittige spaanse tomatensaus
·        Pikante varkensspiesjes

20:00 – 21:00 uur, als afsluiter:

·        Tiramisu met rood fruit en een mousse van limoncello.

Kosten

Betalen doe je, zoals je dat inmiddels gewend bent van de GCCC, van tevoren. Leden betalen € 2,50 ,  introducés € 5,-. Het tapasbuffet kost € 25,-.

Evenementenregeling

Ook je geschorste oldtimer of youngtimer mag weer uit de stalling komen en kan lekker tuffen door het Twentse land.

Vrienden

Zoals gebruikelijk, zijn ook vooraf gemelde introducés van harte welkom. Ook je viervoetige vriend mag mee, mits opgevoed en aangelijnd.

Disclaimer

De GCCC sluit elke wijze van schade uit, in welke vorm dan ook. Tijdens de rit worden ook foto’s en video’s gemaakt. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan ben je hiervoor zelf verantwoordelijk door de fotograaf of filmer vriendelijk te vragen om geen beelden van jou te maken. De foto’s en video’s worden over het algemeen gedeeld op persoonlijke Facebook- en Instagrampagina’s van individuele deelnemers en de GCCC Facebookpagina